Ensimmäinen näppäimistöllinen Windows Phone 7 -puhelin valuu Suomen markkinoille: HTC 7 Pro

Lokakuussa esitelty Windows Phone 7 -pohjainen HTC 7 Pro on hiljalleen saapumassa Suomen markkinoille, kertoo Microsoftin Vesa-Matti Paananen blogissaan. Se on ensimmäinen Microsoftin uutuusalustaan pohjautuva puhelin, josta löytyy fyysinen QWERTY-näppäimistö. Laitteen hinta pyörii Pohjolassa 650 euron tietämissä.

Taiwanilainen HTC on niittänyt markkinoilla mainetta laadukkailla QWERTY-puhelimillaan. Samaa linjaa vaikuttaisi jatkavan myös uusi HTC 7 Pro, jonka näppäimistö koostuu viidestä rivistä ja tarjoaa muun muassa oman rivistönsä numeroille. Ratkaisu nopeuttaa kirjoittamista selkeästi. Harmillisesti puhelin ei kuitenkaan tarjoa erillisiä painikkeita ä- ja ö-kirjaimille.

Uutukaisen merkittävimpiin ominaisuuksiin kuuluvat yhden gigahertsin suoritin, HSPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1, GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, viiden megapikselin kamera, kuvausvalo ja 720p-tason videotallennus. Kooltaan se on 117,5 x 59 x 15,5 millimetriä ja se painaa 185 grammaa.

Lähde: Mr. Windows Phone Finland

11 kommenttia

 1. Mitenkäs tuossa sitten käytännössä toimii nuo ääkköset? Tyyliä Youch Pro 2, vai jotenkin helpommin/hankalammin?

 2. Skandit toimii itseasiassa yllättävän näppärästi, kiitos saksankielisen kielialueen suuruudesta.

  Jos haluat ä:n, niin painat a ja sitten äé-erikoisnäppäintä. Eli päinvastaisessa järjestyksessä kuin wanhassa HTC Touch Pro2:ssa. Ö tulee samalla tapaa. Å on hankalampi ja vaatii useamman painalluksen.

  Saattaa kuulostaa hassulta, mutta kun mitään näppäintä ei tarvitse painaa pitkään, niin ainakin allekirjoittanut oppi tuon vartissa, ja nyt tekstiä syntyy hyvää vauhtia ilman näppäilyvirheitä.

  HTC:n näppis on tuntumaltaan hyvä. Ja kun siinä on viisi riviä, niin numerot saa nopeasti ja silti näppäinten välissä on paljon tilaa. Tämä on mahdollista sen takia, koska sarana vie niin vähän tilaa ja pieneen puhelimeen mahtuu reilun kokoinen näppis.

  Käykää vaikka Verkkokauppa.comissa testaamassa laite, niin näette ja ei tarvitse arvailla.

  VESKU

 3. Ollaan samaa mieltä kyllä HTC osaa nämä hommat ihan edellä kävijä näyttää olevan kännykkä maailmassa itsellä jo neljäsvuosi HTC ja hyvin toimii.

 4. No jos N900 haukuttiin tiiliskiveksi, niin toi näyttää kyll kokonaiselta lecaharkolta. Kauhia kolho!

 5. @Jake. Käy testaamassa. Olin itse samaa mieltä kuvan perusteella, mutta erittäin pyöreät reunat saa sen sujahtamaan hyvin taskuun ja laite tuntuu pieneltä kämmenellä. Kuvasta saa väärän käsityksen ilmeisesti sen takia, että viisirivinen näppis näyttää kookkaalta.

  Laite on hieman paksu, jos on tottunut pelkällä kosketusnäytöllä varustettuihin puhelimiin. Mutta se mahtuu hyvin housun tai takin taskuun. Positiivinen yllätys kaikin puolin, jos haluaa näppiksen.

  1. Halko mikä halko se on – siis leca-halko eli Leca-harkko.
   Mutt toki ymmärrän sinun kantasi – olethan kaiketi jopa Microsoftin palveluksessa ja ainakin sen äänen- tai paremminkin ’aisan’kannattaja heh, heh! – Siis täysin puolueellinen arvioija ton luurin suhteen

   1. Tuskin tuo nyt on esim. Touch Pro 2:sta isompi. Se ei ainakaan ollut yhtään halko käytössä. 🙂

 6. Tällä ei ole mitään etua Nokian E7:aan verrattuna. Päin vastoin kokoa ja hintaa on enemmän.

 7. @Jake. Kyllä, olen Microsoftin palveluksessa. Mutta en olen HTC:n palveluksessa. Kerroin vain, että yllätyin itse puhelimen koosta, kun sain sen käsiinin. Ja kehoitin myös Sinua tustumaan puhelimeen luonnossa, koska saattaisit yllättyä. Sen takia vertasin mm. HTC Touch Pro2:een.

  Mutta makuasioitahan nämä on. Hyvä, että on vaihtoehtoja! 🙂

 8. onkos toi liuku hommeli kuinka kestävä kun katoon yhen videon nii näytti aika heikolt.

Kommentointi on suljettu!