Saab valitsi Androidin autojensa viihdejärjestelmään: IQon

Autojen sisäisten viihdejärjestelmien kehittyessä autonvalmistajat tukeutuvat yhteistyökumppaneihin ja markkinoilta löytyviin valmiisiin ratkaisuihin. Esimerkiksi Ford luottaa Microsoftin alustaan ja MeeGosta odotetaan merkittävää tekijää automarkkinoilla. Spykerin omistukseen siirtynyt Saab on päättänyt ottaa käyttöön Googlen tukeman Androidin, joka varmistaa yhtiön mukaan järjestelmän pysymisen kehityksen mukana tulevaisuudessa.

Saab kutsuu kosketusnäyttöpohjaista viihdejärjestelmäänsä nimellä IQon. Valmistajan tavoitteena on tarjota mukana useita sovelluksia, jotka hyödyntävät muun muassa verkkopohjaisia palveluita. Kehittäjille luvassa on API-rajapintoja, joilla päästään käsiksi autojen sensoreiden tuottamiin signaaleihin. Niiden avulla alustalla voidaan nähdä varsin mielenkiintoisia sovellutuksia.

Sovelluksia IQon:lle löytyy omasta ohjelmistokaupasta. Niiden turvallisuus halutaan varmistaa, joten sovellukset käydään ennen hyväksymistä läpi yhtiön taholta.

Uusi järjestelmä tullaan näkemään käytännössä Saab PhoeniX -konseptiautossa Geneve 2011 -automessuilla. Sen beta-versiota testataan parhaillaan yhtiön sisällä.

Lähteet: Pocketnow.com & CrunchGear

2 kommenttia

  1. Saab valitsee Androidin, Ford ja Bemari MeeGon… 🙂

    Hehe en voinut vastustaa kiusausta.

  2. Nykyään saa olla tarkkana autojenkin kanssa… Mikkisoftan alustaa käyttävä Ford on boikotissa!

Kommentointi on suljettu!