Fujitsun uusi tablet suojaa datan voroilta: STYLISTIC Q550

Tietokonejätti Fujitsu on esitellyt markkinoille Windows 7 -pohjaisen tablet-koneen, joka suuntautuu erityisesti yrityskäyttöön. Sen keskeisimpiin valtteihin kuuluvat laajat turvallisuusominaisuudet, joilla pyritään estämään henkilökohtaisten ja yritysten sisäisten tietojen päätyminen vääriin käsiin. Laite saapuu markkinoille keväällä ja sen veroton myyntihinta Euroopassa on 699 euroa.

Fujitsu on varustanut STYLISTIC Q550:n Advanced Theft Protection -teknologialla, joka suojaa tabletissa sijaitsevan datan hakkereilta. Mukaan on valittavissa myös Trusted Platform Module. Se pitää datan suojattuna silloinkin kun laite katoaa tai joutuu varastetuksi.

Uutuuden kosketusnäyttö on kooltaan 10,1 tuumaa. Se toimii sormien lisäksi myös kynällä, joka helpottaa kirjoittamista. Laite mukautuu automaattisesti kynäkäyttöön, jolloin esimerkiksi käsi voi huoletta levätä näytön päällä. Näyttö on toteutettu IPS-teknologialla ja se kykenee 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen.

Fujitsu STYLISTIC Q550:n sisällä jyllää Intelin uusi Atom-suoritin, joka tunnetaan tässä vaiheessa koodinimellä Oak Trail. Se esitellään virallisesti maaliskuun lopulla, jolloin siitä on luvassa tarkempia tietoja. Käyttömuistia on kaksi gigatavua ja tallennustilaa SSD-levyllä 30 tai 62 gigatavua.

Laitteen muita ominaisuuksia ovat microSD-muistikorttipaikka, älykortinlukija, SIM-paikka, USB 2.0 -portti, HDMI-ulostulo, WiFi b/g/n ja 3G. Toiminta-aikaa laitteelle lupaillaan peräti kahdeksan tunnin verran. Kokoa tabletilla on 275 x 192 x 16,2 millimetriä ja se painaa 870 grammaa.

Lähde: Fujitsu (1, 2)

2 kommenttia

  1. On kyllä aika kova tabletti etenkin yrityskäyttöön!

    1. Jos todellakin onnistuvat saamaan 8h akunkeston niin kova on yksityiskäyttöönkin. Vaan miten lienee stand-by akkukesto?

      Mutta specsien valossa todella kova. microSD ja etenkin USB luultavasti lähes samaan hintaan kuin iPadin vastaava versio 32GB+3G, kun hinta ei ole niin kiveen kirjoitettu kuin Applella. Mahtaakohan esim. nettiselaimesta olla saatavissa sormiystävällinen versio?

      En toki vieläkään tiedä mitä tuollaisella tabletilla tekisin, kun puolta halvemmalla läppärillä tekee kaikki samat jutut ja enemmänkin. Applen ”paras netti, paras video…”-valheille nauran. Voisiko joku muu valmistaja yrittää kertoa, miksi tuollaisen välttämättä tarvitsen.

Kommentointi on suljettu!