Layar saatavilla vihdoin Symbianille

Laajennettuun todellisuuteen eli niin sanottuun Augmented Realityyn pohjautuva mobiilisovellus Layar on vihdoin löytänyt tiensä Symbian-alustalle. Suosikkisovellus on tuttu iOS– ja Android-alustoilta, joilla se on palvellut käyttäjiä jo tovin. Nyt se on vihdoin saatavilla Nokian uusille Symbian^3-puhelimille sekä hieman iäkkäämmille N97– ja N97 mini -malleille ilmaiseksi Ovi Store -ohjelmistokaupasta.

Layar on palkintoja napsinut mobiilisovellus, joka helpottaa havaitsemaan ympärillä saatavilla olevan informaation. Se hyödyntää laitteiden kameraa, kompassia, kiihtyvyysanturia sekä GPS-signaalia. Näin käyttäjä voi tarkastella maailmaa puhelimen näytön kautta, joka tarjoaa Layarin myötä täysin uuden elämyksen.

Yhtiö iloitsee Symbian-julkaisusta, sillä sen parissa on työskennelty pitkään. Ohjelmistotalo suosittelee puhelinten päivittämistä viimeisimpään firmware-versioon, jotta Layar toimisi laitteissa mahdollisimman sulavasti.

Lähteet: Symbian-Freak & Layar