Nokian edullinen Symbian-luuri nousi Soneran myydyimmäksi puhelimeksi

Nokia C5-00.

Teleoperaattoreiden keskuudessa on Suomessa noussut uudeksi trendiksi julkaista kuukausittain tietoja myydyimmistä puhelinmalleista. Suuntaus ei ole yhtään huono, sillä se antaa hieman tarkemman käsityksen Suomen matkapuhelinmarkkinoiden linjoista.

Soneran helmikuun listalla ykköspaikalla komeilee Nokian edullinen Symbian-luuri C5-00. Toista sijaa pitää Applen iPhone 4, joka on pärjännyt hyvin myös Elisan tilastoissa. Pronssitilan vei nimiinsä Nokia C7, joka edustaa Nokian uuden sukupolven Symbian^3-mallistoa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana voidaan mainita myös Nokia E7, joka saapui myyntiin helmikuussa ja nousi suoraan Soneran listalla sijalle kuusi.

Kysynnän ohella saatavuus vaikuttaa tällä hetkellä merkittävästi suosituimpien mallien listaan, ja helmikuussa mm. ZTE Blade nousi listalla vahvasti hyvän saatavuuden tukemana. Helmikuussa joka toinen Soneran myymä puhelin oli älypuhelimeksi luokiteltava laite. Kuluttajien kiinnostuksen ohella myös yrittäjät ovat löytäneet älypuhelinten mahdollisuudet monipuolisena työvälineenä”, sanoi mobiilipalveluiden myyntijohtaja Petri Lahtinen Sonerasta.

Soneran myydyimmät puhelinmallit helmikuussa:

 1. Nokia C5-00
 2. Apple iPhone 4
 3. Nokia C7-00
 4. Nokia 2730
 5. ZTE Blade
 6. Nokia E7-00
 7. Nokia 7230
 8. Huawei B160 (3G-pöytäpuhelin)
 9. Nokia 5230
 10. Samsung E1080

4 kommenttia

 1. Täytyy kyllä sanoa että tuossa on kyllä hieno muotoilu, erittäin hyvännäkönen puhelin !
  Vaikka itse olen käyttänyt iPhoneja kolmisen vuotta niin täytyy myöntää että eipä ole hassumman näkönen 🙂

 2. Itse olen usein miettinyt sitä, että onko näppäimettömästä luurista mitään oikeata hyötyä käyttäjälleen. Tai onhan noissa ”täysnäytöllisissä” luureissa toki muutama hardisnäppäin.

  Joo vanhana veijarina sanoisin, että aika näyttää kuinka suuri yleisö mieltyy näppeimettömiin luureihin. Aikansa kullakin käyttäjällä ottaa päästä perille vierittelemällä näyttöä ja zoomailla näyttöä sormillaan, mutta ovatko nuo ominaisuudet sittenkään ”hintansa väärtti”.

  Mutta uudet luurien käyttäjäsukupolvet ratkaisevat asian. Luurien käyttäjät kun ovat aikansa vankeja. Ja markkinamiehet osaavat kääntää kuluttajien päät vaikkapa ostamaa sitä itseänsä kauppiaiden hyllyiltä.

  Mutta minulle näppäinluuri – kiitos.

  1. Kosketusnäyttöpuhelimissa on se hyvä puoli, että saadaan mahdollisimman iso näyttöpinta-ala, ilman että koko kasvaa mahdottoman suureksi. Suuri näyttöpinta-ala on hyvä esim. nettiselailussa ja pelaamisessa. Veikkaan, että kosketusnäyttöpuhelimet tulevat olemaan ”normi” siihen asti kun seuraava ohjaustapa keksitään. Onhan se helppoa kosketusnäytöllä kaikkea ohjata, kun hipaiset vain sitä, mitä haluat, eikä tarvitse klikkailla nappuloita.

  2. @Teemu:
   Aikahan on jo näyttänyt, että osa käyttäjistä vaatii puhelimeensa täyden Qwerty-näppäimistön, osalle riittää ~12 nappia, ja osalle tosiaan ”täysin näppäimetön” versio.

   Se 12 nappinen on viestejä kirjoittaessa aivan yhtä huono, kuin täysin näppäimetön kosketusnäyttö-versio (voisin vannoa, että jopa selkeästi huonompi tehokäyttäjille). Qwerty-näppäimistö taas ajaa näiden ohi tietenkin selkeästi, koska käyttäjä saa suoran palautteen nakkisormilleen, mitä näppäintä olikaan painamassa.

Kommentointi on suljettu!