Internet Explorer 9 saapuu Windows Phone 7:lle luultua aiemmin?

Microsoftin Windows Phone 7 tarjoaa sulavan ja helppokäyttöisen verkkoselaimen, mutta ominaisuuksissaan se jää selvästi kilpailijoidensa varjoon. Tilanteeseen on odotettavissa muutos kuluvan vuoden aikana, kun alustalle saapuu uusi Internet Explorer 9 -selain.

Uutuusselaimen on tähän asti arveltu olevan osa vuoden 2011 loppuun sijoittuvaa Mango-nimellä kulkevaa päivitystä. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että selain saattaisi saapua WP7:lle omana pakettinaan selvästi ennen Mango-päivitystä. Asiasta vihjaisee aiemmin luotettavaksi osoittautunut lähde WMPoweruser-verkkosivustolle. Lähteen mukaan selain saapuisi jo hyvissä ajoin ennen syksyä.

Tärkeimpänä parannuksenaan Internet Explorer 9:n odotetaan tuovan mukanaan HTML5-tuen ja rautatason kiihdytyksen. Huhuissa liikkuu arveluita lisäksi mahdollisesta Silverlight-tuesta. Ei olisi myöskään täysin mahdotonta, jos lisänä olisi Flash-teknologia, sillä Adobe ja Microsoft ovat antaneet ymmärtää sen saapuvan Windows Phone 7:lle ennemmin tai myöhemmin.

Lähde: UnwiredView