Microsoft maksaa Nokialle yli miljardi dollaria yhteistyöstä?

Nokian julkistama Windows Phone 7 -konseptipuhelin.

Talousuutisiin erikoistunut Bloomberg kertoo Nokian ja Microsoftin välisen yhteistyön maksavan ohjelmistojätti Microsoftille jopa yli miljardi dollaria. Sivuston mukaan Microsoftin varat on suunnattu markkinointiin ja Windows Phone 7 -puhelinten kehitykseen.

Yhteistyössä rahaa siirtyy myös toiseen suuntaan, sillä Nokia maksaa jokaisesta käyttämästään Windows Phone 7 -kopiosta lisenssimaksun. Bloombergin lähde ei kuitenkaan suostu kommentoimaan ehtoja tarkemmin, sillä niitä hiotaan yhtiöiden toimesta edelleen. Tietojen mukaan sopimukseen kirjataan viisivuotinen yhteistyö, joten lyhyentähtäimen suunnitelmista ei todellakaan olisi kyse.

Microsoftin väitetään diilin myötä pääsevän käsiksi myös Nokian patentteihin, joka selittäisi osaltaan suuria rahasiirtoja. Nokialla on tunnetusti hyvä valikoima patentteja muun muassa kosketuspohjaisiin käyttöliittymäelementteihin ja -toimintoihin.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. All About Symbianin Rafe Blanford povasi, että alussa Microsoft maksaa jättisumman Nokialle, jota Nokia ”maksaa takaisin” ripotellen jokaisen puhelinjulkaisun kautta. Koska Nokialla on kuitenkin paljon myös omia palveluita joiden käytöstä Microsoft tulee maksamaan, on parin vuoden päästä firmojen välinen rahaliikenne jo tasaisempi.

    Tätä siis käsittääkseni tarkoittaa Elopin puheet siitä, että molemmilla osapuolilla on jotain tuotavaa tähän diiliin.

  2. Liittoutuminen Microsoftin kanssa oli kyllä Nokilta sen historian surkein päätös. Suurella todennäköisyydellä ja Microsoftin yhteistykuvioiden historiaa tutkimalla loppu ei hyvää tiedä.

Kommentointi on suljettu!