Nokia julkaisi MeeGo 1.2 Developer Editionin N900:lle

MeeGo-projekti Nokia N900 -puhelimen osalta etenee. Nyt ladattavaksi on saapunut MeeGo 1.2 Developer Edition for N900 -julkaisu, joka rakentuu nimensä mukaisesti MeeGo 1.2 -version rungon päälle. Projektin pääasiallisena tarkoituksena on saada N900:lle toimiva MeeGo-julkaisu, kertoo Nokian Jukka Eklund.

Paketti tarjoaa toimivat perusominaisuudet. Sillä voi soittaa ja vastaanottaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä sekä selata verkkoa WiFi-yhteydellä. Projektin tärkeämpänä päämääränä ominaisuuksien sijaan on sulavan suorituskyvyn varmistaminen.

Julkaisu on suunnattu tässä vaiheessa erityisesti kehittäjille. Kyseessä on avoin projekti ja mukaan toivotaankin paljon osanottajia korjaamaan bugeja ja lisäämään ominaisuuksia.

Lisää tietoa MeeGo 1.2 Developer Edition for N900 -paketista löytyy MeeGo Wikistä.

Lähde: My Nokia Blog

4 kommenttia

 1. Mielenkiintoista, mielenkiintoista.. Meego siis ei olekkaan kuollut!

  1. Eihän sitä koskaan Nokialta sanoneetkaan, median ylireagointia vain. Meego tulee saamaan suurempaa roolia tulevaisuudessa, ei ehkä aivan vuoden kahden sisällä, mutta vähitellen. Toisinsanoen MeeGoa kehitellään rauhassa ja hyödynnetään sitten seuraaviin mobiilialaa mullistaviin ilmiöihin, mitä ikinä ovatkin. Fingers crossed 🙂

 2. Niin tarkennuksena uutiseen: MeeGo 1.2 DE on TULOSSA N900:lle. Ihan vielä sitä ei pääse hakkerit kokeilemaan. 🙂

  Pitäkää myös mielessä, että kyseessä on aivan eri asia kuin Nokian ensimmäisen MeeGo puhelimen MeeGo. Nämä kaksi eivät tule näyttämään samalta, tai yleensäkkään olemaan kovinkaan sama asia. Nokian tulevassa puhelimessa pyörii MeeGo vain nimellisesti, todellisuudessa se on lähempänä ”Maemo6”:ta. Näin ainakin voi ymmärtää Nokian työntekijöiden puheista Meego.com foorumeilta. Tosin tulkintanihan tämä silloin vain on.

  N900:n 1.2 DE tulee kuitenkin olemaan enemmän parjatun MeeGo handsetin näköinen kuin minkään muun. Eli N900:n 1.2 handset tulee keräämään samat ”hyi miten ruma” kommentit kuin kaikki aikaisemmatkin MeeGo handsettiin liittyneet uutiset. MeeGon toiminnot ovat vain viimeistelty siihen pisteeseen 1.2:ssa, että puhelimen perustoiminnot toimivat, ja sovelluskehittäjät voivat kokeilla ohjelmiaan mahdollisimman realistisessa ympäristössä, eli ”kentällä”.

 3. Kiitos Chris hyvästä kommentista.

  MeeGoa voi toki koittaa koska tahansa N900:ssa, mutta kannattaa ensin katsella testiraportteja: http://qa-reports.meego.com/. Wikiin tulee tietoa sitten kun alamme tehdä omia imageja DE:stä.

  Tuohon ”rumuuteen”, Handset UX framework on sama kuin nykyään mutta pienellä viilauksella ja teemoilla voinee korjata jonkun verran. Tähän asiaan kaivattaisiinkin kommentteja: mikä nykyisessä Handsetissä eniten tökkii? Mahdolliset palautteet ja ideat mieluiten suoraan wikiin: http://qa-reports.meego.com/.

Kommentointi on suljettu!