Videolla: näin toimii Sony Ericssonin uutuusmallien Exmor R -kamera

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson tarjoaa uusissa Android-puhelimissaan uutta Exmor R -teknologiaa hyödyntävän kameran, joka parantaa kuvanlaatua erityisesti hämärissä olosuhteissa. Sonyn kehittämä tekniikka löytyy Xperia arc-, Xperia neo– ja Xperia pro -puhelimista, joissa kaikissa on 8,1 megapikselin kamera.

Elektroniikkajätti Sonyn Exmor R -kenno on kehitetty kompakteja kameralaitteita ajatellen. Se parantaa kuvien kontrastia ja värejä sekä vähentää merkittävästi kohinaa. Kyseessä on niin sanottu ”takaa valaistu” -kenno, joka päästää valon paremmin läpi sitä vastaanottaville pinnoille. Koska valoa on enemmän, signaaleja tarvitsee tehostaa vähemmän elektronisesti ja kuvakohina vähenee.

Teoriassa hyödyt ovat siis merkittäviä, mutta mikä on tilanne käytännössä? Yllättävän hyvä. Sony Ericsson esitteli tekniikkaa helmikuun MWC 2011 -messuilla ja ikuisti sen toiminnan havainnollistavalle videolle.

Lähde: Sony Ericsson Product Blog

2 kommenttia

  1. Näyttää vähän siltä kuin se käyttäisi sitä Sonyn videokameroiden ”näe pimeässä” ominaisuutta…Eihan se varmaan käytä mutta tuli vaan mieleen (sehän vaatis ns. lampun jolla valaista ympäristöä)

  2. Tekniikka tulee Sonyn digikameroista. Kenno siis ottaa loistavia kuvia ilman lisävaloa hämärässäkin. Erittäin tervetullut ominaisuus.

Kommentointi on suljettu!