Apple päivitti iOS-mobiilialustan 4.3-versioon

Amerikkalainen Apple on päivittänyt mobiililaitteissaan pyörivän iOS-käyttöjärjestelmän versioon 4.3. Eilen illalla Suomen aikaa julkaistu päivitys on saatavilla iPhone 3GS-, iPhone 4-, iPad-, iPad 2 -laitteille sekä kolmannen ja neljännen sukupolven iPod Touch -mediasoittimille. Laitteet on tuttuun tapaan päivitettävissä tietokoneen välityksellä iTunes-sovellusta hyödyntäen.

Päivitys tuo parannuksia Safari-verkkoselaimen nopeuteen. Yhtiön mukaan uuden Nitro-moottorin ansiosta JavaScript-nopeus on kaksinkertainen aikaisempaan alustaversioon (4.2) nähden.

Uusi alustaversio laajentaa merkittävästi AirPlay-jakotoimintoa. Jatkossa sitä voivat hyödyntää myös kolmansien osapuolien sovellukset sekä verkkosivustot. Ominaisuus mahdollistaa sisällön langattoman jakamisen teräväpiirtotelevisioihin Apple TV:n kautta.

Eräs iOS 4.3:n odotetuimmista parannuksista on Personal Hotspot -ominaisuus. Sen myötä käyttäjät voivat jakaa iPhone 4:n verkkoyhteyden enimmillään viidelle laitteelle WiFi:n kautta. Ominaisuus esiteltiin Verizonille räätälöidyn iPhone 4:n yhteydessä tammikuussa, mutta vasta nyt se on kaikkien iPhone 4 -käyttäjien ulottuvissa.

Kotijako-ominaisuuksia iOS 4.3 kehittää iTunes Home Sharing -toiminnolla. Se avaa kotitietokoneella sijaitsevat mediatiedostot iPhone-, iPod Touch- ja iPad-laitteiden hyödynnettäväksi. Sen ansiosta musiikeista ja elokuvista voi nauttia haluamallaan laitteella WiFi-verkon yli ilman synkronointia, kunhan mediatiedostot sijaitsevat iTunes-sovelluksessa.

Lähde: Apple

2 kommenttia

    1. Mielenkiintoinen nimivalinta. Toivottavasti selain on todella nopeampi, sillä nettisivujen lataaminen on joskus aika tuskaista JavaScriptin hidastelun takia. Tosin sama ongelma koskettaa kaikkia selaimia.

Kommentointi on suljettu!