Nokia nimitti Sebastian Nyströmin uudeksi MeeGo-pomoksi

Ilmoittaessaan uudesta strategiastaan 11. helmikuuta kertoi Nokia samalla, että valmistajan MeeGo-tiimin vetäjä Alberto Torres jättää yhtiön. Hiljattain Nokia nimitti seuraajaksi tehtävään Sebastian Nyströmin, joka tulee siis vastaamaan jatkossa MeeGosta. Nyström on aikaisemmin ollut vahvasti tekemisissä Qt-teknologian kanssa.

Nokian helmikuinen ilmoitus siirtymisestä Windows Phone 7 -alustaan koettiin MeeGo-yhteisössä pettymyksenä. Ennen Microsoft-yhteistyötä MeeGosta odotettiin Nokian tärkeintä mobiilialustaa korkeamman hintaluokan älypuhelimissa. Nyt sen rooli on lähinnä toimia kokeiluna uusien teknologioiden osalta. Valmistajalta on joka tapauksessa luvassa yksi MeeGo-tuote vuoden 2011 aikana, jota odotetaan edelleen mielenkiinnolla.

Tuore MeeGo-pomo näkee tehtävässään kolme keskeistä tekijää:

  • Saada ensimmäinen MeeGo-tuote ulos. Nyström uskoo laitteen kiehtovan tyylitietoisia kuluttajia, jotka vaativat hyviä yhteysominaisuuksia.
  • Tuotejulkaisun jälkeinen ohjelmiston jatkokehitys.
  • Selvittää Nokian tulevaisuus MeeGo-projektissa työskentelemällä Linux Foundationin, Intelin ja muun yhteisön kanssa.

Lähteet: MeeGo & e’s PhoneBlog

2 kommenttia

  1. MeeGo -puhelin kiehtoo varmasti eniten nörttejä, jotka muutenkin karsastavat Windowsia.

Kommentointi on suljettu!