HP aikoo integroida webOS-mobiilialustan tietokoneisiinsa

HP TouchPad pyörittää webOS-alustaa.

Amerikkalainen HP aikoo hyödyntää hyvää asemaansa tietokonemarkkinoilla puskeakseen eteenpäin Palmilta hankkimaansa webOS-alustaa. Yhtiön toimitusjohtaja Leo Apotheker kertoi, että HP:n tavoitteena on avata webOS tietokoneita varten vuoteen 2012 mennessä. Apothekerin mukaan ensi vuonna jokainen valmistajan toimittama tietokone on kykenevä pyörittämään HP:n mobiilialustaa Windowsin ohella.

Valmistaja uskoo integroimalla webOS:n osaksi tietokoneita houkuttelevan alustan ympärille lisää kehittäjiä. Tavoitteena on saada kehittäjät luomaan alustalle sovelluksia, jotka erottaisivat sen paremmin kilpailijoista. Tällä hetkellä webOS:lle on tarjolla 6000 sovellusta, kerrotaan HP:ltä.

Tietokoneiden ohella HP aikoo liittää webOS:n osaksi valmistajan tulostimia. Niiden lisäksi alusta on jo entuudestaan tuttu yhtiön puhelimista ja tableteista. Tietokonejätin rankka panostus mobiilialustaan saattaa nostaa webOS:n tulevaisuudessa varsin merkittäväänkin asemaan markkinoilla. Tällä hetkellä kun sen osuus on melkoisen marginaalinen.

Lähde: Engadget

6 kommenttia

 1. Marginaalisuus johtunee siitä, että puhelimia ei ole joka pojalle. Useimmat haluavat 3,7″-4,3″ näytöllä varustetun mahdollisimman ohuen puhelimen, joita Android-maailmasta löytyy vaikka kuinka. Jos vieressä on valittavana yli puolitoista senttiä paksu Pre 3,1″ näytöllä, ”trenditietoiset” valitsevat sen ohuen.

  WebOS on kyllä todella mahtava alusta, HP:n vain pitäisi tuoda useampia puhelinmalleja useanlaisille käyttäjille.

 2. Nice. Sais tosin joskus tulla tuo WebOS tablet suomeenkin asti.

 3. Mitähän kautta suomalaisia operaattoreita vois painostaa tuomaan näitä myyntiin? 😀

  1. Ryöstät pankin/voitat euroloton ja perustat oman operaattorin 😀

  2. Jaa-a. Saunalahtihan noita saattaisi jopa alkaa tarjoamaan, mutta Dna on sen verran konservatiivinen, että tuskin ihan heti ainakaan niille tulee. Niillehän tuli HTC:nkin puhelimet ihan vasta.

   Veikkaan, että tässä on nyt kortit kuitenkin HP:n/Palmin käsissä. Eivät ole ilmeisesti kovin innokkaasti edes tarjoamassa tänne pohjolaan luureja. Sovelluskauppakaan ei kai ihan noin vaan toimi, ilmaisia kai saa sentään asenneltua.

   1. Saunalahti olis kyllä potentiaalinen ja hyvä ehdokas. Tulihan niille Android-puhelimetki ensimmäisenä.

    Uskoisin, että HP:n tavoitteena on nimenomaan levittää WebOS:iä mahdollisimman laajalle. Ja siihen HP:lla on hyvät mahdollisuudet verrattuna siihen, millaiset mahdollisuudet Palmilla olisi ollut yksinään.

    Ja tosiaan sovelluskauppa toimii vain ilmaisten sovellusten osalta (eikä niitäkään varmaan kaikkia ole saatavilla, esim. Spotifya ei löydy 🙁 ) Toivottavasti TouchPad ja uudet HP:n puhelimet tulevat Suomeenkin, jotta saisi niitä maksullisiakin sovelluksia…

Kommentointi on suljettu!