Videolla: Nokia esittelee Symbianin PR 2.0 -päivitystä

Matkapuhelinjätti Nokia järjesti hiljattain Texasissa tapahtuman, jossa se esitteli yleisölle Symbian-alustan tulevaa PR 2.0 -päivitystä. Kyseessä on varsin merkittävä päivitys, joka tulee saataville suomalaisvalmistajan uuden sukupolven Symbian-luureille kuten N8:lle ja E7:lle. Sen tarkka saapumisajankohta on edelleen kysymysmerkki, mutta yleisesti sen arvellaan saavuttavan käyttäjien puhelimet kesään mennessä.

Uusi alustaversio tuo Symbianille hieman lisää silmänkarkkia, mutta tällä osa-alueella tärkeimmät uudistukset tulevat käyttäjille vasta PR 3.0 -paketissa. Se saapunee aikaisintaan syksyllä. Päivityksen odotetaan tuovan mukaan huomattavasti monipuolisemman työpöydän, jonka widgetit eivät ole rajoitettuja yhteen kokoformaattiin.

Muita Symbian PR 2.0:n tärkeimpiä parannuksia ovat alustavien tietojen valossa pystytasossa toimiva virtuaalinen QWERTY-näppäimistö, uudistunut verkkoselain sekä yleisen nopeuden kohentuminen. Merkkejä on löydetty myös NFC-tekniikasta, johon liittyvän valinnan kerrotaan ilmestyneen yhteysvalikkoon.

Lähde: LoveMyNokia

11 kommenttia

 1. Pakko sanoa, että en diggaa pyöreistä ikoneista. Neliömäisemmät ovat tyylikkäämmät, ehkä tässä kohtaa ei ole syytä pyrkiä erottua.

 2. miks näiden Nokian uudistusten esittelytilaisuuksien videot on aina näin tökeröitä harrastajien kuvaamia ja miks noi esitettävät ohjelmat ei yleensä toimi tai esittelijä ei osaa käyttää kapulaansa?

  Tollaset vaan vahvistaa Nokian tunari-imagoa.

  1. Hohhoijaa, ja sinä vahvistat suomalaisten IT.-sivujen lukijoiden idiootti-imagoa. Eiköhän tuo video ole jonkun yleisössä olleen kuvaama.

   1. nimitellään sitten molempiin suuntiin, kun noin tollolta vaikutat, ettet edes lukea osaa. Minä kun just kirjoitin viestissäni, että: ”tökeröitä harrastajien kuvaamia…” Niin mistä päättelit mun kirjoittaneen esim Nokian tekemästä esittelyvideosta?
    Kyllä se minunkin mielestäni on yleisön joukosta käsivaraisesti kuvattu, juu. Siis ihan niinkuin kuin kirjoitin. Sinä (tollo?) vaan herkkähipiäisyydessäsi luet muiden viestejä sinun omien kuvitelmiesi muodossa.

    Etkä muuten kommentoinut mitenkään sen esittelijän (Nokialainen kenties…) osaamattomuutta tai sovellusten toimimattomuutta, mitkä on ihan yhtä tyypillisiä Nokian esittelytilaisuuksien ominaisuuksia.

    Mutt sinuthan tunnetaan entuudestaan… 😉

   2. Heh jos oot noi urpo ettet kestä perus nörtti Geek toimittajan postausta nokian pienestä demosta, (huom ei kovin viralliselta vaikuta tai ainakaan valmiilta tahi kummemmalta julkaisulta) käsivaralla, niin meneppä ja katso Tron Legacy leffa siinä saat kyllä varmasti ihan riittävän tarkkaa ja veitsen terävää kuvaa N8:sta tosi hommissa, Matrixin ykkösessäkin oli aika vakuuttava Nokian banaani 😉 Tämmöset videot nyt vaan on aika arkipäivää ihan mille firmalle vaaan, ja niin kuin sanoit tämän on kuvannut joku tunari harrastelija jollakin samsungin tai iphonin kameralla, eikä näin ollen koko videolla ole mitään muuta tekemistä nokian kanssa, kuin se että joku tunari kyseisen tilaisuuden kuvasi ja laittoi nettiin. Nokian imagoon tuo ei vaikuta mihinkään suuntaan tai toiseen paitsi korkeintaan pikkuisena kiusoittelevana huomion herättäjänä.

 3. Itse en taas välitä uusista ikoneista. Jotenkin liika simppelit ja Applemaiset.
  On näitä eri iconi paketteja tullut kokeiltua, mutta aina palaan takaisin…

 4. no saa niitä saakelin teemoja vaihdettua ja nyt jo ndeskillä tehtyä kullasen ilmeen haluaa PÄÄASIA ETTÄ TULIS NYT JO EIKÄ KESÄLLÄ VAAN KUUKAUDEN SISÄLLÄ NIINKU HUHUT KERTOO JA SE PR 3.0 SAIS TULLA KESÄLLÄ SUHT HYVIN ON E7 TOIMINU JOTEN PR2 VARMAAAN TEKEE SIITÄ JO LÄHES KAATUILUTTAMATTOMAN JA NOPEUS ON NYT JO TOSI HYVÄ JOTEN JOS SEKIN PARANEE NIIN ETTÄ SEN HUOMAA ITSE NIIN SIT ON HYVIN PULLAT UUNISSA

 5. Joo oon 15 vuotias poika ja katon joka päivä mobiiliblogist uutiset ja kommentit nii en voi uskoo et aikuset tappelee koko aja mitävtäl sivul väitetää :DD joo jokaisella on hei oma mielipide

 6. Miksuh ja muutkumppanit olkaa turpa kii ei teitä kiinosta toisten mielipiteet yhtää

 7. ei paljoo kiinnosta hesalaisten meininki.

Kommentointi on suljettu!