Nokian markkinointivideo hämmentää – N8:n pyörittää Windows XP:tä?

Matkapuhelinvalmistaja Nokian Amerikan yksikön YouTube-kanavalla on julkaistu muutamia viikkoja sitten video, jossa suomalaisvalmistaja pyrkii tuomaan kuluttajille esiin operaattorivapaiden puhelinten etuja. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Nokia yrittää kampittaa kilpailijoitaan kytkyvapailla puhelimilla. Amerikassa kun tunnetusti useat mallit ovat saatavilla vain ja ainoastaan operaattorisopimuksien kanssa.

Hyviä perusteluita sisältävä video aiheuttaa suurta hämmennystä muutamilla epäkohdillaan. Videolla nähdään kuinka N8:ssa pyörii FireFox-verkkoselain Windows XP -käyttöjärjestelmän päällä. Huomiota herättävät myös pystytasossa toimiva Assassin’s Creed ja väärässä kohtaa N8:n kylkeä sijaitseva SIM-korttipaikka. Onkin hieman erikoista, miten näin merkittäviä epäkohtia sisältävä video on päätetty julkaista.

Hämmentävä video on katsottavissa juttumme lopusta.

Lähde: My Nokia Blog

13 kommenttia

 1. Ei ole tainnut kukaan Nokian Amerikan yksiköstäkään haluta käyttöönsä N8:aa. Eipä kai siitäkään voi heitä syyttää, siellä kun tarjonta taitaa olla vielä Suomeakin paremmalla mallilla.

 2. Ja kaiken lisäksi PC-läppärissä on kuvaa OS X käyttöliittymän Safari-selaimesta, mikä surffailee Nokian sivuilla.

  Thumbs up!

 3. Voi elämä mikä ”uutinen” taas… Otsikosta olisi voinut odottaa vaikka mitä jännää, mutta sitten siellä onkin vaan joku mainosvideossa pari sekuntia vilahtava Firefox. Ja sitten vielä SIM-korttipaikka… Luulin, että mulla ei ole elämää, mutta olen selvästi ollut väärässä.

 4. Jos tämä on tosiaan ihan aito video niin tämähän ei olisi eka kerta kun Nokian USA:n markkinointiyksikkö tekee epämääräisyyksiä. Yrittääköhän ne tahallaan kampittaa työnantajaansa.

  1. No jaa, huono mainos joka tapauksessa ja se kun käyttää täysin tietokonegeneroitua materiaalia niin tuollaiset epämääräisyydet nyt on yks hailee. Eihän ne kauaa siinä ruudulla ole eikä niitä normikuluttaja huomaa eikä niillä ole ees väliä.

 5. No kylläpä taas on tartuttu mainoksen ”epäkohtiin” kommenteissa. Mainos toi selkeästi esille asian; Voit ostaa puhelimen ilman operaattori lukitusta.

  1. Nimenomaan. Minusta on jossainmäärin älytöntä takertua noihin juttuihin. Vicdeon pääasia ei ole esitellä mitään puheluinmallia, vaan puhua operaattorivapaudesta. Sitäpaitsi noita epäkohtia ei edes huomaa muuta kuin ruutu-ruudulta videota katsoessa. Ne vilahtaa näkyvissä niin vähän aika, että normaalinopeudella katsoen niihin ei edes kiinnitä huomiota.

   Toki tuo on jonkinasteinen outo lipsahdus Nokian USA:n markkinointiyksiköltä, mutta kyseessä on tietokoneella tehty video muutenkin, joten likö tuolla nyt paljon merkitystä kun noita ei edes huomaa ellei ala etsimällä etsimään.

 6. Kuka tietää mistä pelistä ko. mainoksen naisäänen voi myös löytää?

  Vinkki: Se on autopeli….

 7. 😀 Mobiiliblogin kommentoijat hermostuvat aina jos uutinen ei ole heidän mielestään oikeasta aiheesta. Take it easy!

 8. @ Hanz, kommentit on aina uutisten suola 🙂

  1. Jaa löytyikin jo 🙂 Mutta miten ihmeessä nokia on saanut sim kortin lentämään, se on mielestäni aikamoinen temppu! Firefoxista viis

Kommentointi on suljettu!