Microsoft: ohjelmistokaupan kokeiluominaisuus lisää maksullisen sisällön myyntiä

Ohjelmistojätti Microsoftin mobiililiikentoiminnasta Suomessa vastaava Vesa-Matti Paananen paljastaa blogissaan mielenkiintoisia lukuja Windows Phone -alustan ohjelmistokaupan tarjoamasta trial-ominaisuudesta. Kyseessä on sovelluskehittäjien käytettävissä oleva lisätoiminto, jonka myötä kuluttajilla on mahdollisuus kokeilla maksullisia sovelluksia ennen lopullista ostopäätöstä.

Yhtiön tilastojen mukaan kyseessä on erittäin suositeltava toiminto, jota sovelluskehittäjien kannattaa hyödyntää. Se kannustaa kuluttajia lataamaan maksullisia sovelluksia muita enemmän. Microsoftin mukaan niin sanotulla trial-ominaisuudella varustettuja sovelluksia ladataan 70 kertaa enemmän kuin ilman koekäyttömahdollisuutta olevaa sisältöä.

Koekäytön on myös todettu kasvattavan tuloja merkittävästi. Keskimäärin noin 10 prosenttia kokeilijoista päättää lopulta hankkia sovelluksen itselleen. Päätös ostoksesta tapahtuu nopeasti, sillä noin puolet testaajista ostaa kokeilemansa sovelluksen kahden tunnin sisällä.

Lähde: Mr. Windows Phone Finland

1 kommentti

  1. Siitä ei olekaan muuten ollut juttua Mobiiliblogissa, että Windows Phone 7:n Marketplace on saavuttanut 10 000 sovelluksen rajapyykin. Kasvuvauhtihan on ollut mieletön!

Kommentointi on suljettu!