IDC: tablet-markkinat Apple iPadin ja Samsung Galaxy Tabin hallinnassa

Vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä toimitettiin markkinoille kaikkiaan 10,1 miljoonaa suureen kosketusnäyttöön perustuvaa tablettia, kertoo tutkimusyhtiö IDC. Markkinoita hallitsi edelleen suvereenisti Applen iPad, jonka siivu tableteista oli loka-joulukuussa 73 prosenttia. Kilpailijoiden rynniminen markkinoille näkyy kuitenkin Applen osuuden supistumisena, sillä vielä heinä-syyskuussa Applen markkinaosuus oli 93 prosenttia.

Kilpailijoista tällä hetkellä ainoastaan yksi on todella pystynyt nakertamaan Applen osuutta. Kyseessä on korealaisen Samsungin Galaxy Tab, joka kaappasi vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä itselleen 17 prosentin osuuden. Applen ja Samsungin yhteenlaskettu osuus on siis peräti 90 prosenttia.

Tutkimusyhtiö IDC määrittelee tabletiksi laitteen, josta löytyy viiden ja 14 tuuman väliin sijoittuva värillinen näyttö ja niin sanottu kevyemmän luokan käyttöjärjestelmä kuten Applen iOS tai Googlen Android. Sen sijaan PC-tasoisella käyttöjärjestelmällä ja X86-suorittimella varustetut laitteet lasketaan IDC:n tilastoissa omaan kategoriaansa.

Lähde: IDC

2 kommenttia

  1. Aika hyvä saavutus Galaxy Tabilta, kun ottaa huomioon, että tablet-käyttöön optimoitujen ohjelmien määrä oli viime vuonna vielä pyöreä nolla. Ja Googlekin veti mattoa alta lausunnoilla nykyisten Android-versioiden soveltuvuudesta tablet-käyttöön.

  2. Galaxy Tab-mallistokin lisääntyy pian kahdella muulla mallilla,joten sitten on 3 eri vaihtoehtoa!.

Kommentointi on suljettu!