Opera esittelee uuden sukupolven mobiiliselaimensa ensi viikolla CTIA:ssa

Norjalainen Opera kertoo julkaisevansa ensi viikon 22. päivä käyntiin pyörähtävässä CTIA-tapahtumassa seuraavan sukupolven mobiiliselaimensa. Yhtiö esittelee tuolloin maailmalle Opera Mini 6– ja Opera Mobile 11 -selaimet sekä antaa yleisölle esimakua Opera Minin tulevasta versiosta Applen iPhone– ja iPad-laitteilla.

Kevyempään käyttöön suunnattu Opera Mini 6 tulee saataville AndroidBlackBerry-, Symbian– ja J2ME-puhelimille. Sen isoveli Opera Mobile 11 tukee Androidia, Symbiania, MeeGoa sekä Windows 7:ää. Muutamissa lähteissä Operan tiedotetta on tulkittu niin, että selain olisi tulossa Windows Phone 7:lle, mutta mitä ilmeisimmin näin ei kuitenkaan ole. Todennäköisesti Opera haluaa tuoda Windows 7:lle kevyemmän selaimen, joka soveltuu myös tablet-laitteille.

Selaimien uusista ominaisuuksista norjalaisyhtiö ei hiiskunut vielä sanallakaan. Niistä tietoa saataneen viimeistään CTIA-messuilla.

Lähde: Opera

9 kommenttia

 1. Jos tuossa tulee mukana multitouch, niin varmasti aivan loistava!

 2. Ainoa mikä kiinnostaa, että onko siinä pinch to zoom, androidiin se on ainakin tulossa http://www.youtube.com/watch?v=VbJPAPoOZho

  Tuota videon operaa voisi jo jopa vähän enemmänkin testailla, mutta jos ei edelleenkään pinch zoomia niin ei kiinnosta.

  1. Kyllä se pinch zoom varmasti tulee jokaisen akustan selainversioon, Kyseinen gesture on tuettuna ihan yleisesti eli en näe mitään syytä miksi sitä ei olisi selaimen joka versiossa mukana. Vanhemmat luurit, jotka ei tue multitouvhia on sitten toki asia erikseen, niillä rauta asetta omat rajoituksensa.

   1. Niin en tietenkään ole saanut mitään sisäpiiritietoa, olen vain sitä mieltä että olisi todella yllättävää, jos pinch zoom ei olisi selaimissa tuettuna.

  2. Löyty viimevuodelta infoa: ”We are happy to confirm that Opera will release a beta version of Opera Mobile for Android phones within the next month. This was announced today at Up North Web. So far we are confirming at least one of the new features in Opera Mobile for Android will be the long awaited pinch to zoom support.

   Opera also announced at Up North Web that Opera Mini for iPhone will receive an updated version this year featuring both pinch to zoom and hardware acceleration.”

   Eli näyttäisi pinch zoom olevan tulossa myös miniin sekä myös rautakiihdytys.

 3. Aika erikoista, että Applen luureille ei vieläkään ole tulossa kehittyneempää Opera Mobile, vaan ainoastaan Opera Mini. Olisi ihan milenkiintoista tietää onko tuohon syynä Applen natsipolitiikka vai jokin tekninen rajoittuneisuus IPhonen käyttiksessä.

  1. Eihän tuota nyt tarvitse edes miettiä. Appleltahan on selkeästi annettu viestiä, että suoraan käyttiksen vakio-ohjelmien kanssa kilpailevia ohjelmia ei iOS:n kaivata. Opera Mini ja Skyfire pääsivät App Storeen vain ja ainoastaan, koska kutistaa datan omilla palvelimillaan ja vähentää datan siirron tarvetta.

   Tuo ylitiukka sulkeutuneisuus on ainakin omasta mielestäni Applella suurin ”kysymysmerkki”. Liian tiukka ote ei oikein houkuttele, kun esim. jotain lehtiä ei ole päässyt myyntiin iOS:lle, koska kannessa on ollut esim. Galaxy Tabin kuva jne.

 4. Tyypit käyttäytyy täällä ikään kuin kukaan ei olisi vielä testannut uutta operan selainta?

  Ainoa mikä kiinnostaa, että onko se nopeampi kuin nuo beta versiot…

 5. Hienoa. Pöytäkoneessa selaimeksi onkin jo vaihtunut Opera ja hyvinhän se v10.1 pelaa N8:ssa.

Kommentointi on suljettu!