Ensitunnelmat Nexus S -puhelimesta

MobiiliBlogin testiin saapui tänään Googlen ja Samsungin yhteistyön hedelmä, eli Nexus S. Se on Android 2.3 -alustaan pohjautuva kosketusnäyttöluuri, jonka sisällä hyrrää korealaisvalmistajan gigahertsin Hummingbird-suoritin. Uutuus on saapunut jo Suomen markkinoille ja sen hinta pyörii edullisimmillaan 600 euron tuntumassa.

Uutuuden ominaisuudet poikkeavat hieman Suomessa Amerikassa myytävästä versiosta, josta löytyy Super AMOLED -näyttö. Pohjolassa myytävän Nexus S:n neljän tuuman kosketusnäyttö on toteutettu Super Clear LCD -tekniikalla. Syynä vaihdokseen on AMOLED-näyttöjen vajavainen tuotantokapasiteetti.

Google-puhelimen muita ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1, A-GPS, viiden megapikselin kamera, 720p-videokuvaus, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, 16 gigatavun sisäinen tallennustila ja kolmiakselinen gyroskooppi.

Muutaman tunnin pyörittely on antanut laitteesta jo jonkinlaisen ensivaikutelman. Tuntemuksia ensimmäisten tuntien osalta on koottuna alle.

 • Kaareva rakenne on mielenkiintoinen. Muovinen olemus on tuttu Galaxy S -mallista, mutta yleinen rakenne tuntuu aavistuksen sitä laadukkaammalle. Nexus S on kädessä Galaxy S:ää jämäkämmän tuntuinen. Sulavammat linjat tekevät Google-puhelimesta lisäksi miellyttävämmän pitää kädessä.
 • Ei microSD-muistikorttipaikkaa. Sisäistä kapasiteettia löytyy joka tapauksessa 16 gigatavun verran.
 • Näyttö on hyvä, mutta kuten olemme aikaisemminkin todenneet, ei Super Clear LCD yllä väritoistossa Super AMOLED:n tasolle.
 • Quadrant-testiohjelmassa Nexus S takoo 1665 pistettä. Galaxy S:n (Android 2.2.1) tulos vastaavassa testiohjelmassa on 1020 pistettä.
 • Android 2.3:n käyttöliittymä näyttää yleisesti ottaen varsin modernilta ilman valmistajien muokkauksia. Viilattavaakin löytyy, sillä esimerkiksi musiikkisoitin on vakiona vanhahtava.
 • Tekstin kopioiminen onnistuu uusitulla työkalulla helposti. Se muistuttaa iPhonen ratkaisua.
 • Virrankulutusta pystyy seuraamaan asetuksista yksityiskohtaisesti muun muassa graafisten taulukoiden kautta.
 • Ei tukea suomen kielelle! Käyttöliittymää ei saa suomeksi ja näppäimistöstä joutuu hakemaan skandinaaviset merkit kiertotietä.

9 kommenttia

 1. Oma SGS1 antaa 2.2.1. (virallinen) versiolla Quandrantissa 1180 pojoa eli aika paljon enemmän, mitä tuossa kirjoituksessa.

  1. Tulokset voivat varmasti hieman vaihdella. Ajoin testit molemmilla kertaalleen.

   1. Tein huvikseni omalla Galaxy S:llä ko. testin (virallinen 2.2.1) ja sain 1039 pistettä, eli aika paljon tuntuu vaihtelua olevan. Hauska nähdä sitten, että muuttuuko tulos mihinkään suuntaan, kun tulee Galaxy S:llekin Gingerbread-päivitys.

 2. Oma Desire HD saa Quadrantissa 1707 pistettä, eli eipä ainakaan Android 2.3 tai uudempi(?) prossu tunnu paljon vaikuttavan tuloksiin.

  1. Onko virallinen softa, ilman lagifixejä? Jos on, niin onnittelut pisteistä 🙂

 3. täälläkin desire hd sai ekalla yrityksellä 1703 ihan virallisella softalla ja ilman lagi fixejä.

 4. seuraavalla yrityksellä tulikin jo 1790 joten taitaa vieläkin olla desire hd ainakin ton testin mukaan kukkulan kuningas 🙂

 5. Itselläni sama kapula ja on hyvä ja nopea ja niin edelleen.

  Tuosta kielisyydestä. Voit valita asetuksista näppäimistön malliksi Swe-version, jolloin ääkköset on automaattisesti käytössä.

Kommentointi on suljettu!