Kahdeksan hyvää syytä ostaa Nokia E7

Helmikuussa kauppoihin rantautunut Nokia E7 on mielenkiintoinen luuri. Olemme MobiiliBlogissa tarkastelleet uutuutta jo kattavan videokatsauksen muodossa, mutta nyt on aika listata kahdeksan hyvää uuden Communicatorin ostoa tukevaa syytä. Jos ne osuvat yksiin omien mieltymyksien kanssa, saattaa E7 olla sinulle juuri oikea valinta.

Laadukas rakenne: Nokia E7 saa ehdottomasti plussaa jämäkästä ja laadukkaasta rakenteestaan. Se istuu käteen hyvin ja tuntuu kestävältä.

Näppäimistö: Vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti myös fyysinen QWERTY-näppäimistö, joka on räätälöity Suomen markkinoille. Sen osalta kehitystä on tapahtunut selvästi, sillä se rakentuu kolmen rivin sijaan neljästä, jonka ansiosta kirjoitusnopeus on esimerkiksi N97:ää parempaa.

HDMI-ulostulo: Nokia N8:ssa loistanut HDMI-portti löysi tiensä myös bisneskäyttöön suunnattuun E7:ään. Se on hyvä, sillä HDMI-ulostulo laajentaa paitsi laitteen viihdekäyttöä, niin on myös oiva apu työkäytössä. Sen ansiosta puhelin sopii esimerkiksi pienimuotoisen esitelmän pitoon, kunhan lähettyvillä on HDMI:llä varustettu monitori.

Kosketusnäyttö: Nokia E7:n neljän tuuman ClearBlack-tekniikkaa hyödyntävä AMOLED-kosketusnäyttö kuuluu valmistajan parhaimpiin. Sen katselukulmat ovat laajat sekä väritoisto on hyvällä tasolla. Sitä voidaan näiltä osin verrata hyvin Samsungin kehuttuun Super AMOLED -näyttöön.

USB On-The-Go: Tuki USB OTG:lle helpottaa puhelimen liitettävyyttä muihin laitteisiin. Sen ansiosta E7:n voi toimia tietokonetermein sekä isäntänä että orjana, kun se liitetään USB:n kautta toiseen laitteeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että luuri voidaan kätevästi liittää USB-lisälaitteisiin kuten ulkoiseen kovalevyyn.

Elinikäinen navigointi: Tämä kuuluu yleisesti Nokian Symbian-puhelinten vahvuuksiin. Malliston muiden luurien tavoin myös Nokia E7 sisältää elinikäisen auto- ja kävelynavigoinnin. Kiitos neljän tuuman ClearBlack-näytön se soveltuu kuitenkin yhtiön muita luureja paremmin autonavigointiin.

DivX-tuki: Laite toistaa DivX-videot tekstityksen kera mukisematta. Tämä yhdistettynä HDMI-ulostuloon tekee laitteesta mukavan kumppanin vaikkapa elokuvailtaa ajatellen.

Etähallinta: Ominaisuus, jota arvostavat erityisesti yrityskäyttäjät. Toiminnon ansiosta kadonnut puhelin voidaan tyhjentää etänä, jolloin puhelimen sisältämä data ei joudu vääriin käsiin.

25 kommenttia

 1. Voi että…siis ei ole,minä uhrasin juuri erään iphone 3gs:n kotonani olevalla stevejobs alttarilla. E7:kaa en voinut uhrata koska siitä tulee myrkyllistä savua,siksi heitin sen vain roskiin Tulevasta iphone 5:sta maksan mielelläni 1100€ eikä sekään ole liikaa.

  1. Olet säälittävä moukka. Turha tyyppi, joka on koko ikänsä vain luullut. Ns. kaverisi kusettavat sinua jatkuvasti ja nauravat selkäsi takana.

 2. Unohtamatta ohjelmisto puolelta työsovelluksia kuten MS Communicator. Muista ominaisuuksista tuki useammalle kalenterille, VPN yhteys sekä ajastetut profiilit. Ja unohtamatta tulevia ohjelmistopäivityksiä.

  Muista sovelluksista ehdottomia ovat: Nokia Big Screen, Nokia Bubbles, Sports Tracker, Wellness Diary, Nokia Reader, Nokia Situations, X-Plore, Opera Mobile (ens viikolla v11 ulos!), Light Notepad, Internet Radio, Sanakirja, jne.

  PS. Suosittelen Facebookkaajille hienoa Facebook sovellusta Kasvopus!

 3. Mitä helvetin väliä on jollakin puhelimen katselukulmalla? Minkälaisessa asennossa te puhelinta käytätte?

  1. -b

   (koska Mobiiliblogista puuttuu tykkään -nappi)

 4. No jopas on outoa, kun tästä kahdeksan kohdan listasta puuttui juuri ne kaksi asiaa, joita olen rakastanut E7:ssa nyt kun palasin taas Nokiaan parin vuoden puhelimien vaihto rumban jälkeen:

  9. Virransäästö ominaisuudet
  Pystyy laittamaan puhelimen virransäästötilaan, ottamaan WLAN-yms automaattiset haut pois päältä, Nokia Tilanteet -ohjelmalla voi säätää puhelimen menemään Offline-tilaan öisin, yms. Pieniä asioita, joilla saa akun kestämään pitkään. Valitettavasti älypuhelimet syö akun yleensä tyhjäksi joka päivä ja tässä suhteessa E7 on ollut iloinen poikkeus.
  (Vertailun vuoksi: silloin kun mulla oli iPhone, niin se ei edes vaivautunut piippauksella ilmoittamaan, että akku on vähissä vaan se loppui suoraan)

  10. Symbian ^3
  Symbian ei välttämättä ole yhtä seksikäs kuin iOS, mutta se on ~15 vuotta vanha käyttis, joka on kännyköissä yleisin. Se minkä Symbian^3 häviää käytettävyydessä (eikä se edes ole mielestäni paljoa), se voittaa siinä, että ominaisuudet on valmiina eikä tarvitse odotella kädet ristissä, että Tärkeä Toivomani Ominaisuus TM onnistuisi seuraavan ohjelmistopäivityksen jälkeen.
  (Vertailun vuoksi: iPhonen käyttäjänä en voinut tallentaa tiedostoa netistä puhelimeen ja avata sitä myöhemmin (esim. junassa) muokattavaksi/luettavaksi. Pystyinkö käyttämään sitä ulkoisena kiintolevynä? En. Modeemina? En.)

  1. > Symbian ei välttämättä ole yhtä seksikäs kuin iOS, mutta se on ~15 vuotta vanha käyttis

   Ei nyt sentään. EPOC32, johon Symbian perustuu luotiin noin 15 vutta sitten, mutta Symbian on 2000-luvun tuote. Vastaavasti eihän kukaan väitä, että Applen iOS olisi 42 vuotta vanha, vaikka Unix onkin niin vanha ja iOS perustuu unixiin.

 5. Mobil test vinnaren: Nokia E7-00
  Ingen har ifrågasatt Nokias förmåga att bygga kvalitetsprodukter, och E7-00 är inget undantag. Det är systemet Symbian som fått kritik för att vara föråldrat, men för företagsanvändaren har det sina uppenbara poänger, och i E7-00 har Nokia dessutom lagt till en hel del extrafunktioner med företagsnytta. Nokia E7-00 är den bästa lösningen för kontoret på fickan. Men vill du ändå inte ha Symbian är HTC Desire Z ett intressant alternativ med Android som operativsystem.

 6. Programmen Quickoffice (uppdateringsbar till Window Office) och Dokuments to Go finns till de flesta av telefonerna i testet, men det är förvånansvärt stor variation på funktionerna, även för samma program på olika operativsystem. Sämst fungerar det på enheterna utan riktigt filsystem, Ipad och HTC Trophy, bäst på Symbian och Androidmobilerna. På dessa fungerar också fjärrlagring av dokument med molntjänster bäst. Bonusfunktioner som möjlighet att visa presentationer på tv och att ladda filer från usb-minne fäller avgörandet till Nokias fördel.

 7. E-post och kalender
  Testets telefoner varierar i möjligheten att konfigurera e-postkonton och kalendersynk. Till de bästa hör Ipad, desire Z och Nokia E7-00. E-posten i E7-00 är inte särskilt snygg att se på, men den är praktisk och överskådlig, och har fler inställningsmöjligheter än någon annan telefon i testet. På kalendersynken gör den inte heller bort sig.
  Vinnare: Nokia E7-00
  Dokument
  Programmen Quickoffice och Dokuments to Go finns till de flesta av telefonerna i testet, men det är förvånansvärt stor variation på funktionerna, även för samma program på olika operativsystem. Sämst fungerar det på enheterna utan riktigt filsystem, Ipad och HTC Trophy, bäst på Symbian och Androidmobilerna. På dessa fungerar också fjärrlagring av dokument med molntjänster bäst. Bonusfunktioner som möjlighet att visa presentationer på tv och att ladda filer från usb-minne fäller avgörandet till Nokias fördel.
  Vinnare: Nokia E7-00

  1. Suomeksi tai englanniksi kiitos, jotta ymmärtäs mistä puhutaan. Ei siis mitään ruotsinkielisiä vastaan todellakaan, mutta ainakin oma ruotsin taitoni on käytön puutteessa rapistunut ihan olemattomaksi.

 8. Kun nyt sattumalta työkseen testailee kaikkia puhelinvalmistajia, eri malleja, palveluita ja OS:ä, niin perspektiiviä on syntynyt, eikä enää tule rummutettua yhden paremmuutta toisen yli kaikessa.
  Nokian S3 tekee todella paljon asioita yli Androidin tai iOS:n, mutta toisaalta häviää UI:n houkuttelevuudessa ensisilmäyksellä. Mutta vain ensisilmäyksellä.
  Tässä mennäviikolla Kiinassa käydessä tuli tsekattua markkinat, joilla Android ja iOS mallit loistivat joka (piraatti)kaupassa. Kyllä Nokiaakin näkyi. N8 ja E7 meitä kiinnostavimpina erottuivat joukosta. iPhone ja Android laitteet kun ovat kovasti toisensa kaltaisia fyysiseltä näöltään vitriinin läpi katsoessa.
  Samalla matkalla tilttasi niin HTC kuin iPhone, useammankin kerran. Kun ei akku irtoa (i4G), eikä buuttaus onnistu, niin siinä sitten venataan (tunteja) kunnes laite päättää toipua. Onneksi mukana oli riittävästi muitakin puhelimia ja useita simmejä. N8 ja E7 pelasivat, ja kuten sanottu tuolla aiemmin, niin Nokialainen varoittaa virranvähyydestä ja ajaa itsensä säästötilaan. Sekin saatiin todeta matkalla.
  E7 saranasta oli tuolla esitetty epäilyksiä. Meille kerrottiin eräällä vierailulla, että sille on ajettu testitoistoja, jolle taitaa kalveta aika moni mekaniikka. Oli sitte kyseessä mikä laite tahansa. Tottakai jos laitteen pudottaa, voi ongelmia tulla. Tämä taitaa päteä kaikkiin elektronisiin laitteisiin, kuten viime aikoina ollaan opittu, eikö?
  Kun paljon joutui viestittelemään sms:llä, niin todettiin eräässä vaiheessa, että iOS:llä ei pysty hanskaamaan viestejä yhtä vapaasti kuin S3:lla. Jäi viestejä lähettämättä i4G:llä ja turvauduttiin Nokialaiseen. Vastaavaa havaittiin HTC:llä.
  Pari teleconferenssia tuli hoidettua ja osapuolten painostuksesta i4G piti poistaa puhelusta kaamean kaiun vuoksi. Ei ole tuo puhelinpuoli kaikin osin vielä kunnossa hedelmäfirmassa.
  Yleisesti Win7 sai koko matkan aikana hyvää palautetta. Joitakin parannuksia kaivattiin, mutta eiköhän Nokia-Microsoft yhteistyöllä nekin sinne ilmesty ajallaan.
  Kokeilkaa useita laitteita ja tehkää sitten johtopäätöksenne. Kullakin on omat tarpeet ja toisen kommentit kannattaa aina testata itse, omasta näkökulmasta.

  1. ”Kullakin on omat tarpeet ja toisen kommentit kannattaa aina testata itse, omasta näkökulmasta.”

   Hyvä kommentti. Itsellä on samankaltainen näkökulma. Useimmiten vaan käy niin, etten osaa pukea mielipiteitäni tai näkökulmiani sanoiksi.

   Todellakin asia on niin, että toisilla on erilaiset käyttötarkoitukset ja vaatimukset laitteen toimivuudelle.

   En myöskään tajua sitä, miksi Symbianin ulkoasua moititaan, koska minusta se on paljon hienompi, kuin esim iphonen yksinkertainen ulkoasu.

   Olen tosin käyttänyt Nokian puhelimia _aina_ ja siksi se vain on se ainoa, joka tuntuu kodilta.

   Luin hieman epäilyä aiheuttavia kommentteja eräältä arvostelusivustolta, mutta jaa, tämän arvostelun kommentit sai minut taas luottamaan E7:aan. Pianhan saan tämän laitteen vihdoin taskuuni.

   Kokeillut olen tätä laitetta jo kahdesti, mutta valitettavasti en kovinkaan kauaa. Jokatapauksessa kokemus oli upea näytön puolesta, sekä käyttöjärjestelmän ulkoasun että käyttiksen nopeuden osalta.

   Hyvä puhelin, verrattuna esim. N97 miniin (tai N97:aan).

Kommentointi on suljettu!