Nokia X7:n ominaisuudet vuotivat verkkoon

Kuukausia huhuissa pyörineen Nokia X7 -mallin ominaisuuksista on vihdoin saatu tarkempaa tietoa. Iso-Britanniassa toimivan teleoperaattori Threen verkkoon vuotanut mainoslehtinen paljastaa mielenkiintoisia tietoja Nokian Symbian^3-pohjaisesta musiikkipuhelimesta.

Mainoslehtisen mukaan X7:n on Nokian toinen luuri neljän tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä. Se on toteutettu OLED-tekniikalla ja yltää 640 x 360 pikselin tarkkuuteen. Vielä on epäselvää hyödyntääkö paneeli Nokian ClearBlack-teknologiaa.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat HSDPA, HSUPA, Bluetooth 3.0, kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-kaksoissalama, 720p-videokuvaus, muistikorttipaikka ja TV-ulostulo.

Operaattori Three on listannut Nokia X7:n saapuvan myyntiin kesäkuussa.

Lähde: My Nokia Blog

16 kommenttia

 1. Jaahas…mitäköhän tuo Android ukko tuolla tekee 😀

  1. Mainostoimisto osaa hommansa 🙂 Tai ehkä sieltä on tulossa Android-puhelin , mutta Symbian3-skinillä 😀

 2. Kiinnostavintahan tässä on ”Launch: June”, ja se että musapuhelimessa on 16GB tilaa. Voisi olla enemmänkin, mutta pääasia että on muistikorttipaikka.

  Tulossa siis kesäkuussa…

 3. Nyt Nokia… useissa uusissa Android-puhelimissa tulee olemaan jo qHD-näyttö, eli 960×540. Minusta tuo nHD (640×360) alkaa olemaan jo vähän turhan alimitoitettua neljän tuuman näytöllä. NHD on periaatteessa ihan ok, mutta tarkemmasta näytöstä ei ole mitään haittaakaan. Ja älypuhelinmarkkinoihin kuuluu se, että ominaisuuksia parannellaan, vaikka ei varsinainesti ole mitään tarvettakaan. Sillä tavalla saadaan osittain perusteltua korkeammat hinnat. Esim. iPhonessa hinta-kate -suhde on pidetty ominaisuuksia parantelemalla samana koko ajan.

  1. Toölasissa noin suurissa resoluutioissa ei ole yhtään mitään järkeä niin pienillä näytöillä kuin mitä kännyköissä on. Sitäpaitsi mitä suuremmaksi resoluutiota kasvatetaan sutäö enemmän se näyttöpaneeli vieenergiaa ja sitä nopeammin akku tyhjenee.

   1. Kyllä neljä tuumaa alkaa minusta olemaan jo sen verran, että resoluution kasvattaminen olisi ihan perusteltua. Eikä se resoluutio itsessään sitä virrankulutusta niin merkittävästi kasvata.

    Ihan vaan mielenkiinnosta (tuli vaan tuosta energiankulutuksesta mieleen): sulla kun on Nokian E7, niin kuinka kauan siinä kestää akku ja millaisella käytöllä?

 4. @Mikael. Mahdatkohan olla perillä siitä, että suurin syy Noksun näyttöresoluution valintaan on Symbianin huono skaalatuvuus eri resoluution ruuduille. Tähän on tulossa muutosta, mutta nyt on ihan turha lyödä tarkempaa näytöä peliin, ennen kuin käyttis on sillä mallilla, että resoa voidaan alkaa vapaasti muutella. 800×480 px löytyy tästä Nksun N900:sta, vaikka on puoltoista vuotta vanha. Tämä kertoo aika hyvin sen, että resoluutio-ongelma makaa ennemmin käyttiksessä, kuin teknisessä säästelyssä.

  1. > Mahdatkohan olla perillä siitä, että suurin syy Noksun näyttöresoluution
   > valintaan on Symbianin huono skaalatuvuus eri resoluution ruuduille.

   Toi on ihan täyttä hölynpölyä. Väitteesi ei pidä alkuunkaan paikakansa. Symbian ei rajoita näytön resoluutiota, ei ole koskaan rajoittanut. Symbian on aina skaalautunut eri resoluutioihin ja Symbian-sovellukset on aina tehty käyttäen ns. layoutteja, jotka ei sido sovelluksia kiinteisiin näytökokoihin. En käsit’ä mistä sä olet moisen ajatuksen saanut päähäsi, onhan nyt Symbian luureja ollut koko sen historian ajan eri näyttäökokoisina.

   > 800×480 px löytyy tästä Nksun N900:sta, vaikka on puoltoista vuotta
   > vanha. Tämä kertoo aika hyvin sen, että resoluutio-ongelma makaa
   > ennemmin käyttiksessä, kuin teknisessä säästelyssä.

   Sillä resoluutiolla ei ole yhtään mitään tekemistä käyttiksen kanssa, käyttis ei sitä resoluutiota rajoita. Nokia on käyttänyt useita eri näyttökokoja Symbian-älypuhelimissaan. Et ilmeisesti ole tietoinen, että Nokia on julkassut mm. Symbiania käyttävän Nokia E90-mallin, jonka näytön resoluutio on 800×352

  2. Niin ja lisään vielä, että Nokia julkaisi Symbianilla varustetun Nokia E90 mallin jo vuonna 2007, elivuosia ennen N900:n myyntiin tuloa.

   Kuten sanoin yllä olevassa viestissäni, Symbian EI RAJOITA käytettävää näytön resoluutiota, moisen väittäminen on täyyyä hölynpölyä, pupopua, bullshittia jne.

   1. typokorjaus:

    Kuten sanoin yllä olevassa viestissäni, Symbian EI RAJOITA käytettävää näytön resoluutiota, moisen väittäminen on täyttä hölynpölyä, puppua, bullshittia jne.

 5. Saisivat mun mielestä tehdä suurempia eroja noiden S^3 puhelimien välille.

  N8=C7+hdmi+parempi kamera
  E7=N8+QWERTY+isompi näyttö
  X7=E7-QWERTY

  1. N8:
   + Huippukamera
   + HDMI ulostulo
   + Iso massamuisti (16GB)
   – Kiinteä akku
   – Kallis
   – Ei soittonappeja
   – Ei LED taskulamppua

   E7:
   + 4″ Clear Black -näyttö
   + Fyysinen QWERTY näppis
   + HDMI ulostulo
   + Iso massamuisti (16GB)
   + Työohjelmistot (Lotus etc.)
   – Kallis
   – Ei muistikorttia
   – Kiinteä akku
   – Ei soittonappeja
   – Vain USB lataus
   – Ei FM-lähetintä
   – Iso ja raskas rakenne (myös plussaa joillekin)

   C7:
   + Ohut ja virtaviivainen muotoilu
   + Helposti vaihdettava akku
   + Fyysiset soittonäppäimet
   + Hinta keski luokkaa
   + NFC siru
   – HDMI ulostulo
   – Pieni massamuisti (8GB)

   C6-01:
   + Edullinen
   + Clear Black -näyttö
   + Helposti vaihdettava akku
   + Fyysiset soittonäppäimet
   – Pienempi (3.2″ kuten N97 Minissä) näyttö
   – HDMI ulostulo
   – Mono äänitys (vain yksi mikki)
   – Ei massamuistia
   – Ei FM-lähetintä

   1. Pitää tarkentaa sen verran, että sekä N8:ssa, että E7:ssä on itseasiassa ihan tavallinen Nokian yleisesti käyttämä irrotettava akku. Eli vaika molempien puhelinmallien kuoret on suunniteltu niin ettei niitä ole tarkotettu käyttäjän avattavaksi, niin se akku on kuitenkin vaihdettavissa ilman juottamista jne. E7:n kuoressa ei ole lainkaan näkyvissä olevia ruuveja, joten se pitää viedä huoltoliikkeeseen, jos akku halutaan vaihtraa.

   2. Lisäksi putää vielä sanoa se, että E7 ei itseasiassa ole muuten iso, kuin vain suuren näytön seurauksena. E7 on muistaakseni vain yhden millimetrin paksumpi kuin N8, mikä on hyvä saavutus kun ajattelee, että luurissa on qwerty-näppis.

    E7 on hiukan raskaampi kuin N8. Aluksi painon huomaa, mutta siihen tottuu nopeasti. Itse olen omistanut E7:n nyt viitisen päivää ja olen jo tottunut luurin painoon, eikä siihen tule kiinnitettyä huomiota. E7 on oikein mukavan oloinn kädessä.

 6. > Kyllä neljä tuumaa alkaa minusta olemaan jo sen verran, että resoluution
  > kasvattaminen olisi ihan perusteltua.

  Itse olen oikein tyytyväinen tuohon E8:n resoluutioon, enkä kaipaa yhtään sen suurempaa. E7:n näyttö näyttää hienolta ja itselleni ainakin on tärkeää, että näytöstä saa selvää ilman suurennuslasia sekä sisällä, että ulkona.

  > Eikä se resoluutio itsessään sitä virrankulutusta niin merkittävästi kasvata.

  Kyllä se resoluution kasvattaminen väkisinkin kasvattaa energian kulutuista, koska kuvapisteiden määrää on sillon enemmän. Kannattaa nyt muistaa, että AMOLED-näytössä jokainen kuvapiste tuottaa oman valonsa, ja lisksi jokainen kuvapiste tarvitsee ohjaiselektroniikkaa.

  > Ihan vaan mielenkiinnosta (tuli vaan tuosta energiankulutuksesta mieleen):
  > sulla kun on Nokian E7, niin kuinka kauan siinä kestää akku ja millaisella
  > käytöllä?

  Mulla on ollut oma E7 vasta noin 5 päivää, joten en osaa tuohon vielä mitää tarkkaa vastata. Pääsin aikaisemminkin jo kokeilemaan E7:ää, mutta sitä ei voi verrata päivittäisen oman puhelimen käytöön. Olen laittanut luurin nyt joka ilta laturiin koiinni nukkumaan käydessäni, joten en ole vielä kohdabnnut tilannetta, jossa akku olisi päässyt loppumaan. Ihan hyvin se akku on kyllä tuntunut kestävän. En ole vilä kovin montaa sovellusta ehtinyt asentaa, mutta esimerkiksi skype-puheluita olen ehtinyt jo puhua, tallentaa pari kävely lenkkiä GPS:llä käyttäen SportsTrackeriä, pelannut angry Birsiä, katsellut uutisia YLE Areena -sovelluksella, katsellut jotain leffoja, kuunnellut mp3-musaa ja radiota, lukenut ja kirjottanut sähköposteja, kuvannut pari valokuvaa ja videopätkää jne. Jokatapauksessa ihan hyvin akku on vaikutanut kestävän.

 7. Laitan joka ilta lataukseen -> akku kestää hyvin.

  Loistojuttu. Josko sitten kymmenen vuoden päästä saataisiin laitteita, joissa akku kestää enemmän kuin päivän.

Kommentointi on suljettu!