Reuters: Nokian tablet-strategia edelleen avoin

Kuvan laite ei edusta Nokian mahdollisesti tulevaa tablettia.

Kotimainen Nokia ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä siitä, mitä käyttöjärjestelmää valmistaja tulee käyttämään tablet-laitteissaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, jonka lähteenä toimii suomalaisvalmistajan ajatuksista perillä oleva henkilö.

Reutersin lähteen mukaan Nokian harkinnan alla on edelleen MeeGo, joka vielä hetki sitten oli yhtiön tulevaisuus älypuhelimissa. Samalla lähde kuitenkin toteaa, että älypuhelinten tavoin yhteistyökumppani voisi löytyä Amerikan suunnalta Microsoftista. Kyseisiä vaihtoehtoja pidetään tässä vaiheessa selkeästi todennäköisimpinä.

Microsoftiin turvautuminen veisi Nokian tablet-laitteet kauas tulevaisuuteen, sillä suurille kosketusnäyttölaitteille optimoidun Windows 8 -käyttöjärjestelmän odotetaan saapuvan markkinoille vasta vuoden 2012 lopulla. Toisaalta MeeGonkin kanssa riittää työskenneltävää, sillä helmikuun Mobile World Congress -messuilla nähtyä tablet-versiota luonnehdittiin muun muassa Engadgetin toimesta erittäin keskeneräiseksi.

Tuoreimpien tietojen valossa vaikuttaa siltä, että Nokian loikkaa tablet-markkinoille saadaan odottaa vielä tovi.

Lähde: Reuters

15 kommenttia

 1. Nokian hidastelu ”uusien” tuotekategorioiden kanssa ei ole mitään uutta. Valitettavasti.

   1. Totta tuokin, kunhan ei vaan odotella liian kauaa. Tablet-markkinat ovat tällä hetkellä erittäin voimakkaassa nousussa, joten juuri nyt olisi siinä mielessä oikea aika iskeä.

 2. Uutisesta:

  > Toisaalta MeeGonkin kanssa riittää työskenneltävää, sillä helmikuun
  > Mobile World Congress -messuilla nähtyä tablet-versiota luonnehdittiin
  > muun muassa Engadgetin toimesta erittäin keskeneräiseksi.

  No Engadgetin mielipiteitä nyt ei kannata ottaa kovin vakavasti. Engadget ja Gizmodo menetti lopunkin uskottavuutensa vääristellevillä N8 artikkeleillaan. Ja muutenkin nuo sivustot vetää niin jenkkiläänm Andrdiin ja iPhoneen päin jutuissaan, että suorastaan oksettaa. Ainakaan puolueettomuudesta noita sivuja ei voi syyttää 😛

  1. Niin no… Eipä näistä sunkaan kirjoituksista varsinaisesti puolueettomuus paista. 😀

   1. Kolminkertaisesti. 😀

    Mutta asiaan (vaikkei nyt se vastaukseen liitykkään vaan uutiseen),
    Nokian olisi kyllä syytä saada se tabletti nopeasti ulos, sillä nyt jo hyvää vauhtia muut kahmii osuuksia mobiilimarkkinoilta. Se on aina jälkeenpäin paljon hankalampi ruveta kahmimaan osuuksia itselleen, ellei sitten saa aiheutettua Android-ilmiötä.
    Itsekin rupean katselemaan tabletteja tuossa kesällä kun on uutuudet saatu pohjolaankin asti, Nokia olisi varmasti harkinnassa jos nyt sieltä tablettia ulos saataisiin.

  2. Engadget on useaan otteeseen ylistänyt ainakin mm. Samsungin ja HTC:n puhelimia eikä kumpikaan noista valmistajasta ole amerikkalainen. Sen sijaan Nokiaa haukutaan ympäri maailmaa jopa oman toimitusjohtajan toimesta, joten protektionismiin vetoaminen tuskin onnistuu.

   1. Joo ei nokian laitteissa mitään vikoja ole, vika on engadgetissa, gizmodossa, gsmarenassa, TM lehdessä, mikrobitissä jne.

 3. Hyhyh. Tulee kylmät väreet tosta Nokia suitesta ja tabletista :S
  En kuitenkaan ole hater, todellakaan

 4. Tabletti on välivaihe teknologioissa ja isojen firmojen kuten Nokia tulee tarkkaan miettiä mikä on tuleva kännyjen veroinen teknologia tulevat 20 vuotta.

  Heh- onko tuleva teknologia sitä, että känny on jonkun moinen plastiikkalevy ranteessaa jolla viestitellään ja puhutaan. Ja kun plastiikan ottaa ranteestaan, siitä kyhäytyykin n. 4 tuuman levitetty näyttö eteensä.

  Miten olisi A4:n kokoinen näyttö taitettuna laukussaan, ja näytön levitettyään esim. pöydälle (kun tilaa näytölle on käytettävissä),niin tuosta vaan kuin ikkunalasilta olisi perinteinen käyttöliitymä käytettävissään.

  1. Ja sillä välinkö ei voisi sitten rahaakin tehdä, kun sitä ”seuraavaa kännykkää” tehdään. Itse luulen, että kännykkä 2.0 syntyy ”luonnollisesti” eri välivaiheiden kanssa, ja osa näitä välivaiheita on todennäköisesti juurikin tablet-laitteet ja älypuhelimet, jotka sitten lopulta syrjäyttää tietokoneet.

   Nokian kannattaa nyt pysytellä markkinoissa vahvasti mukana, koska siinä voi mennä jonkin aikaa, että joku sellaisen laitteen keksii. Ja kun todennäköisintä ehkä on, että se tapahtuu pienin askelin.

 5. Nokia oli tässäkin eka (N770). Sitten pysähdyttiin, eikä paskoja saada siivottua housuista ennen kuin koko näytös on ohi. Tuttaa katella.

 6. Mitä te oikein kitisette? Intelistä se on kiinni, kun tuottaisi julkaisemattoman prossun tabletille ja Nokia sitten panee kuoret sille ja käyttöjärjestelmän kimpussa ovat molemmat MeeGon kanssa.

  Engadgetia ja Gizmodoa ei kannata välittää, koska ne molemmat kärysivät valokuvien vääristelyistä ja testivideon ala-arvoisesta ”puolueettomasta” jonka seurauksena vastatodistus oli täysin tyrmäävä. Ei siis ihme, että lapsellisesti käyttäytyi Gizmodo sen jälkeen (Taisi olla täystyrmäys kunnialle) ja Nokia haki sen N8:n pois.

Kommentointi on suljettu!