Nokia tekee sovelluskehityksestä sosiaalista: IdeasProject

Maailman johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia on avannut verkkoon palvelun, jolla pyritään luomaan uusia ulottuvuuksia sovelluskehitykseen. Palvelu, joka tunnetaan nimellä IdeasProject, yhdistää mukaan kehittäjät, yhtiöt ja kuluttajat. Sen kautta eri tahot voivat yhteistyössä luoda uusia ja innovatiivisia mobiilisovelluksia.

Kuka tahansa voi ottaa osaa IdeasProjectiin. Jos mielessä pyörii idea loistavasta sovelluksesta, jollaista markkinoilta ei vielä löydy, voi sen käydä kuvailemassa Nokian palveluun ja pyytää yhteisön apua sen jatkokehityksessä.

Palvelussa tullaan järjestämään erilaisia haasteita, joihin ryhmät voivat kehitellä omia ratkaisujaan. Ensimmäisen haasteen aihe on laaja, sillä yhteisöä pyydetään ideoimaan applikaatio, joka muuttaa maailmaa. Nokia ottaa voittajaidean käsittelyyn ja luo siitä ilmaisen sovelluksen Ovi Kauppaan.

Nokian uusi palvelu on aluksi käytettävissä ainoastaan englanniksi. Se tulee kuitenkin laajenemaan tulevaisuudessa Espanjaan, Kiinaan ja Suomeen.

Lähde: Nokia Conversations

3 kommenttia

 1. Siis se tiedetään, että Nokiakin tarvitsee jonkun moisen uuden pilvipalvelun kiihdytääkseen liiketoimintaansa. Toki Nokian tulee kokeilla millaisia palveluja saa ilman operaattoreita tai operaattoreiden kanssa yhteistyössä, mutta jos samalla kusolla (qso, radioamatöörit tuntevat termin = ollaan radioyhteydessä toiseen osapuoleen) tai samalla langalla on liian monta yhtäaikaista rahastajaa, niin eihän tuosta mitään tule.
  Käy liian kalliiksi kuluttajalle käyttää humppaa ja hömpää – ellei sitten palvelu ole hintansa väärtti.

  1. Mitähän toikin nyt tas oli tarkottavinaan? Ihme höpinää

 2. >> miksuh
  Suomi-Nokiafani-Suomi -sanakirja pelastaa:
  Taitaa Pera tarkoittaa sitä, kun jonkun sovelluksen kehitykseen osallistuu lopulta suuri määrä kehittäjiä, alkaa sota siitä kun jokainen haluaa sitten rahallista vastinetta tarjoamastaan ideasta/palvelusta/toiminnosta ohjelman valmistuttua. Näin syntyneiden sovellusten hinnasta tulee helposti kilpailukyvytön. (oma tulkintani)
  >>

  Etenkin minua mietityttää se kun joskus vielä tuossa palvelussa kehitellään jotain uutta ja ihmeellistä. Sitten kun mukaan sotketaan isoja yrityksiä, jokin suuri softatalo hyppää ohjelman kehitykseen mukaan oikein avuliaan oloisesti ja kiinnostuneesti, kuitenkin lopulta polkien alkuperäiset kehittäjät projektista ja hyödyttäen vain itseään uuden ja mullistavan sovelluksen muodossa.

Kommentointi on suljettu!