Opera lanseerasi uudet mobiiliselaimensa: Opera Mini 6 ja Opera Mobile 11

Mobiilimaailman suosituimmista selaimista on julkaistu uudet versiot. Ohjelmistotalo Opera toi tänään ladattavaksi kuudennen painoksen Opera Mini -selaimestaan sekä kehittyneemmille älypuhelimille suunnatun Opera Mobile 11 -selaimen.

Norjalaisyhtiö kehuu panostaneensa tuoreissa julkaisuissa sulavuuteen. Molemmissa selaimissa sivustojen rullaaminen, zoomaaminen sekä liikuttelu sujuvat nyt aikaisempaa jouhevammin. Käytettävyyttä parantaa niin sanottu nipistyszoomaus, josta päästään nauttimaan sitä tukevissa laitteissa.

Täysin uutena toimintona Opera on tuonut selaimiinsa jako-ominaisuuden, joka mahdollistaa viestien lähettämisen muun muassa Twitter– ja Facebook-palveluihin.

Uusien ominaisuuksien lisäksi mukana on paljon tuttuja toimintoja. Opera Mini 6 -selaimen valtteihin kuuluu pakkaustoiminto, joka vähentää merkittävästi ladattavan datan määrää sekä käyttäjälle aiheutuvia kustannuksia. Opera Mobile 11 tarjoaa sen sijaan norjalaisyhtiön työpöytäselaimen vahvuudet kuten HTML5-tuen ja saman Opera Presto -moottorin.

Opera Mini 6 on saatavilla J2ME-, Android-, BlackBerry– ja Symbian-puhelimille. Uudistettu Opera Mobile tukee Android- ja Symbian-alustoja, joiden lisäksi Windows 7:lle, MeeGolle ja Maemolle on tarjolla testivaiheessa oleva labs-julkaisu. Androidille yhtiö tarjoaa myös tablet-optimoidun version, joka tukee käyttöjärjestelmän uutta Honeycomb-julkaisua.

Lähde: Opera

5 kommenttia

  1. Käynnistyy melko hitaasti, muuten ihan ok. Pinch-to-zoom toimii ihan hyvin, vaikka sivun uudelleenrenderöintikin vie oman aikansa. Kaiken kaikkiaan ihan ok, mutta ei minusta voita Androidin vakioselainta. Opera Turbosta plussaa. 🙂

  2. Itse Symbian (S60 5th) käyttäjänä törmäsin Opera Mobile 10 kanssa kaatumisongelmaan. Opera kaatui ilman mitään muisti-ilmoitusta, oletan että kyseessä oli muistiongelma. Tämä ärsytti suuresti.

    Kuitenkin pikaisen testin perusteella Opera Mobile 11 on ainakin ”vakaampi” ja muistihallinta pelaa paremmin. Suurta plussaa (+ – ) zoomaus-napeista näytössä, eivät ole ollenkaan tiellä mutta tulevat todella kätevästi esiin. Myös sivun selaaminen on sujuvampaa ja renderöi sivun selvästi nopeammin.

    Kaiken kaikkiaan, todella hyvä päivitys Symbianille (ainakin S60 5th). Ei parannuksia vain paperilla, vaan erot huomaa!

  3. Pikaisen testin perusteella huomattavasti parempi kuin Galaxy Tabin oma selain. Sivut aukeavat vikkelään ja zoomaus on jouhevaa. Täytyy kokeilla vielä sympparissa miten vörkkii, mutta veikkaan että on parempi kuin vakioselain :-D.

  4. N8:lla pelittää ihan kivasti, joskus jää lataamaan jotain, mutta muuten toimii kuin sukka.

  5. Latasin, ja hyvin toimii. Jostain kumman syystä Ovi Kaupassa oli vielä 10-versio, vaikka kuvat olivat jo 11-versiosta. Lisäksi pinch to zoom oli tökki rajusti. Siihen muutos ja 11-versio Ovi Kauppaan, niin hyvä tulee.

Kommentointi on suljettu!