Samsung esitteli uuden Honeycomb-tabletin: Galaxy Tab 8.9

Elektroniikkajätti Samsung on esitellyt markkinoille uuden Android 3.0 -pohjaisen tabletin, joka on jopa Applen toisen sukupolven iPadiä ohuempi. Se tunnetaan nimellä Galaxy Tab 8.9 ja sitä mukaillen se sisältää 8,9 tuuman kosketusnäytön, joka yltää 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen.

Rakenteeltaan korealaisvalmistajan uusi tabletti on erittäin siro. Laitteella on paksuutta ainoastaan 8,6 millimetriä ja se painaa 470 grammaa. Kyseessä onkin markkinoiden ohuin tabletti, joka peittoaa iPad 2:n 0,2 millimetriä ohuemmalla olemuksellaan.

Kompaktista koostaan huolimatta Galaxy Tab 8.9 tarjoaa tukun kovia ominaisuuksia. Sen sisällä jyskyttää gigahertsin tuplaydinsuoritin, takana on kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja edestä löytyy kahden megapikselin kamera videokeskusteluita varten. Muita ominaisuuksia ovat HSPA+, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, Bluetooth 3.0, USB 2.0, WiFi b/g/n, gyroskooppi ja microSD-muistikorttipaikka.

Ohjelmiston osalta Samsung ei ole tyytynyt Android 3.0:n perusversioon, vaan sitä on laajennettu TouchWiz UX -käyttöliittymällä. Matkapuhelimista tutut Social Hub-, Music Hub– sekä Readers Hub -sovellukset ovat osa käyttöliittymää. Mukana on niin ikään Flash 10.2 -tuki.

Samsung Galaxy Tab 8.9 saapuu markkinoille myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Pohjoismaissa se on saatavilla haluttaessa myös entistäkin nopeamman tiedonsiirron mahdollistavalla LTE-tuella.

Lähde: Engadget

10 kommenttia

 1. Samalla uudistettiin myös Galaxy Tab 10.1. Muotoilultaan ja paksuudeltaan samanlainen kuin 8.9 tuumainenkin malli. Niin ja molempiin on lisätty TouchWiz 4.0 Honeycombin päälle.

 2. Täähän on myös aika hyvän hintanen, jotain 450 dollarin hintaa lammikon tuolla puolen? Oispa tänne tullessaan siinä 400 euron tuntumassa…

  1. 16 gigan Wifi-versio on 469$. 10.1 tuumaisen hinta on 499 (16 gigainen, Wifi). Näillä hinnoilla voisi 3G-versionkin olevan varsin kilpailukykyisesti hinnoiteltu.

   1. Mutta tästäkään ei taida löytyä hdmi:tä, vai? Muuten kyllä ihan kiinnostavan kuuloinen laite ja kokoluokkakin lähentelee jo taskukokoa 🙂

   2. Mä oon käsittäny, että tuossa olisi Samsungin joku oma liitinhärpäke, eikä HDMI:tä erikseen. Varmaan tuon saa kuitenkin jollain adapterilla. Olisivat minun puolesta saaneet laittaa tuohonkin edes sellaisen MHL-liittimen ja erikseen sen latausliittimen. Näissähän on niin tujut akut, että on pakko olla noita erikoisliittimiä lataamista varten.

 3. IPad ”tappoi” jo xoomin, xoomin valmistus lopetetaan/lopetettiin. (yllätys, NOT) Sitähän mä sanoin, että mitä sillä xoomilla tekee, kun ei voi tehdä muutakun kun mitä out of the box tekee. Kyllä se 65000 kpl ohjelmatarjonta on vaan todella kovaa valuuttaa tabissa.

  Toivotaan galaxy tabille parempia aikoja ja varmasti paremmat ajat koittaakin, koska laite itsessään on varsin kilpailukykyinen. Tosin galaxy tabia vaivaa ihan sama kun xoomia, ei ole juuri muutakun se mitä se tekee out of box, nyt tarvisi saada ohjelmia/pelejä ja nopeaa tahtia. Laitteesta se ei enää ole kiinni samsungilla.

  1. Motorolan ei olisi kannattanut tuoda Xoomia ihan niin nopealla tahdilla kauppoihin. Honeycomb ei ole vielä täysin valmis (jonkin verran bugeja kuulema löytyy), eikä ohjelmistotarjonta ole vielä päässyt kunnolla nousuun. Näiden seikkojen takia Xoom on saanut melko huonoja arvosteluja.

   Olen varma, että esim. kesällä ohjelmistotarjona on _huomattavasti_ paremmalla mallilla. Samoin Honeycombista on saatu pahimmat lastentaudit viilailtua pois. Honeycomb on kuitenkin niin erilainen verrattuna aikaisempiin Android-versioihin, että pakostikin alkuun noita bugeja löytyy.

 4. Jos on amerikan hinnat, niin ne kääntyy varmaan suoraan samanhintaisiksi euroina ja suomilisä vielä päälle.

  Tuossa kyllä näyttää olevan paljonkin ilmaa kuten aikaisempi malli.

  1. Ajattelitko piankin löytää tuotteen jonka hinnassa ei ole ilmaa?

   1. Totta kai niitä löytyy. Maailmahan on pullollaan osakeyhtiöitä, jotka tekevät erilaisia jänniä laitteita ihan vaan hyvää hyvyyttään, omakustannehintaan. Eihän nyt minkään yrityksen, Samsungia lukuunottamatta, tarkoituksena ole tehdä rahaa/voittoa. ;D

Kommentointi on suljettu!