Elop: Windows Phone -puhelin jo työn alla, markkinoille vasta vuonna 2012?

Nokian virallinen Windows Phone -konseptipuhelin.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop vahvistaa uutistoimisto Reutersille, että yhtiö on jo aloittanut työskentelyn Windows Phone -puhelinten kanssa. Tietoa ei voida pitää merkittävänä yllätyksenä, sillä Nokialta on toistuvasti todettu, että ensimmäinen Microsoftin mobiilialustaan pohjautuva puhelin pyritään saamaan markkinoille ennen kuluvan vuoden loppua.

Meillä on juuri nyt, tänään, ihmisiä työskentelemässä ensimmäisen Windows Phone -laitteen parissa”, kommentoi Elop.

Toimitusjohtajan mukaan tavoitteena on saada WP-puhelin julki vuoden 2011 aikana. Reuters kertoo kuitenkin Elopin todenneen, että myyntiin laite saapuu vasta vuonna 2012. On siis mahdollista, että kuluva vuosi mennään vielä täysin Symbianin ja MeeGon voimalla.

Viivästykseen lienee muutama selkeä syy. Nokia haluaa odottaa Windows Phonen niin sanottua Mango-päivitystä, alustan laajempaa kielitukea sekä valmistella Ovi-palveluiden integroimisen alustaan.

Mobiiliguru Eldar Murtazinin mukaan Nokia testaa yhtiön sisällä jo neljää Windows Phone 7 -laitetta. Murtazin kertoo kahden puhelimista perustuvan nykyiseen standardimalliin (gigahertsin suoritin, viiden megapikselin kamera, kahdeksan gigatavua sisäistä tallennustilaa) ja toisen puolikkaan tulevaan standardiin, jonka arvellaan hieman hölläävän laitevaatimuksia ja mahdollistavan näin edullisemmat puhelinmallit.

Lähteet: Reuters & Pocketnow.com

6 kommenttia

 1. Koskahan Nokialta voi odottaa Wp-puhelinta qwerty-näppäimistöllä? E7-tyylinen kokonaisuus voisi olla aikas silmiä hivelevä Windows phonella ;P

  1. no nokialta saa odottaa vielä sellaista mutta htc:lta on tulossa esim. htc arrive sekä htc 7 pro

   1. Jos noita Wp-malleja on tusina tulossa ens vuonna, niin uskoisin että edes yksi olisi qwerty:llä varustettu 🙂 Eikä tuo Htc:n puhelin juuri ominaisuuksilla häikäse jos E7:aan verrataan.
    Ja ihan vain tiedoksi, että Arrive ja Pro7 ovat yksi ja sama puhelin, mutta toinen on operaattorille räätälöity (Sprint).

 2. Windows Phone on flopannut kaikissa julkaistuissa maissa, joten tuskin Nokian mukaan tulo kuvioihin juurikaan muuttaa tilannetta. Muutenkin minulla on yhtä ja toista hampaankolossa Microsoftista, joten vältän WP-luureja.

  1. En itse sanoisi, että flopannut. Eihän se Windows Mobilenkaan markkinaosuus ollut mikään huippukorkea silloin loppuvaiheessa. Eikä tuo WP7 ole ollut markkinoillakaan kuin vasta puoli vuotta. Ja sovelluskehittäjät ainakin ovat olleet kiinnostuneita, kun Marketplacessa on sovellusten määrä noussut jo yli 10 000. Pitää katsoa, mihin tilanne kehittyy, kun alustaa saadaan paremmin lokalisoitua eri markkina-aluille ja saadaan päivityksillä uusia ominaisuuksia jne.

  2. No, en minä ainakaan Googleen luottaisi yhtään enempää. Enkä tiedä millä tavalla WP olisi flopannut, mielestäni mielenkiintoisin mobiilialusta, toivottavasti otaa tulta alleen lokalisoinnin ym muodossa.

Kommentointi on suljettu!