Samsung teki Galaxy Tab 10.1:stä iPad 2:ta ohuemman

Helmikuussa julkaistu Galaxy Tab 10.1 ei ole vielä ehtinyt edes myyntiin, kun Samsung esittelee tabletistaan jo parannellun version. Uudistettu Galaxy Tab 10.1 pyrkii vastaamaan eritoten Apple iPad 2:n heittämään haasteeseen, joka vielä hetki sitten oli markkinoiden ohuin tabletti. Nyt kyseistä valtikkaa pitää hallussaan Samsung, jonka Galaxy Tab 10.1 sekä Galaxy Tab 8.9 ovat paksuudeltaan ainoastaan 8,6 millimetriä.

Uuden Samsung Galaxy Tab 10.1:n sisällä jyllää gigahertsin tuplaydinsuoritin. Se huolehtii Android 3.0:n ja sen päällä lepäävän TouchWiz UX -käyttöliittymän sulavuudesta.

Osana tabletin varustusta ovat myös HSPA+, Bluetooth 2.1, USB 2.0, WiFi b/g/n, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, gyroskooppi, microSD-muistikorttipaikka sekä 16, 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Takaa löytyy kolmen megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja etupaneelissa sijaitsee kahden megapikselin kamera. Laitteen 10.1 tuuman kosketusnäyttö kykenee 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen.

Kooltaan Samsung Galaxy Tab 10.1 on 256,6 x 172,9 x 8,6 millimetriä ja se painaa 595 grammaa. Uutuus saapuu myyntiin myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

 1. Voi kuvitella että 5-10 vuoden kuluttua ne on paperin paksusia taipuisia ja läpinäkyviä halutessaan

 2. Tabletissa ohuus varmaan onkin ihan hyvä asia. Mutta se ei aina ole tae käytettävyydestä. Läppäriä ostaessani yki tärkeimpiä valintakriteerejäni oli kunnollinen näppäimistö, jolla on hyvä kirjoittaa. Noissa ohuttakin ohuimmissa läppäreissä oli onnettomat näppäimet kömpelöille sormille. Minulla on kyllä voimaa kantaa painavaakin laitetta sen vähän, mitä sitä tarvii kuljettaa.

 3. Läppäriä ostettaessa tärkeintä on ollut aina 1) näytön resoluutio 2) näytön pinta (kiiltävä vai matta) 3) näppäimistö ja 4) akkukesto.

  Näyttöä ja näppäimistöä ei voi vaihtaa joten ne on #1 kriteeri. Akkukesto on bonus ja sillä ei ole merkitystä jos voi ostaa tehoakun myöhemmin tai on normaalilla akulla yli 3h.

  Tablettia ostaessa taas kyse on ihan eri luokan tietokoneesta kuin mitä kannettavat ovat. Eli virtuaalinäppäimistöllä täytyy tulla toimeen koska fyysinen näppäimistö ei tabletteihin kuulu, ne on sitten ihan uusia pieniä kannettavia tietokoneita joissa sellainen on. Resoluutio saa olla vähintään 1024×768 mikä Applella on. Ja mieluiten kyllä juuri 4:3 formaatissa eikä 16:9 tai 16:10 formaattia koska tabletilla tehdään muuta kuin katsotaan elokuvia missä tuo laajakuvaformaatti on ainoastaan mukava.

  Näytön koon täytyy olla 10-12″ välillä ja sitä suuremmat on sitten taas poikkeustapauksiin vain (voivat olla loistavia taiteilijoille, insinööreille ja muille joiden pitää esitellä 3D malleja ja kuvia digitaalisesti muille isommassa koossa).

  Tabletin paino nyt on jo sellainen että ne on oikeasti melko merkityksettömiä mutta tietenkin mitä kevyempi niin kivempi.
  Ohuus minkä Apple jo sai aikaiseksi sillä 8.8mm on jo sellainen että kyllä sitä arvostaa enemmän kuin jotain 13mm paksuista.

  Akkukesto on sitten se toiseksi tärkein asia eli juuri joku 7-8 tuntia aktiivista käyttöä eli tekstin lukemista. Videon täytyisi kestää 6 tuntia että ehtii kaksi leffaa katsoa.

  Liitännät on jo turhia, tietenkin mukavinta on jos laitteessa on USB johto että sen saa helposti tietokoneeseen (kuten kaikissa on jo) mutta USB-liittimet eivät ole tärkeitä. Myöskään ei ole SD korttipaikat tai muut ollenkaan tärkeitä kun täytyy WLAN yhteys toimia kunnolla ja 3G on bonusta matkalle.

  Laitteiston osalta iPad2 on kyllä edelleen ykkönen ja nyt tämä uusi Galaxy Tab 10 on toisena mutta olisi edellä jos olisi 4:6 formaatti näytössä eikä 16:10 formaatti.

  Mutta ohjelmistojärjestelmä on se 60% painoarvo laitteesta ja tällä hetkellä Android on parempi jos ei ole muutoin Applen laitteita tai palveluita käytössä. Jos taas on iTunes tili ja ostaa musiikin sieltä tai on Mac tietokoneena niin iPad on paljon parempi. Ihan vain liitettävyyden ja toimintojen vuoksi.

  1. Minäkin uhraan omenoita applealttarilla!

   Samsung kävelee applen yli!!! HÄHÄHÄHHÄÄä!!

Kommentointi on suljettu!