Googlelta entistäkin tarkempia tilastoja Android-kehittäjille: App Stats

Google on rullannut kaikessa hiljaisuudessaan Android-kehittäjille uuden ja erittäin hyödyllisen tilastopalvelun, joka helpottaa sovellusten käyttäjäkunnan seuraamista. Tilastoihin pääsee käsiksi kehittäjille tarkoitetussa Developer Console -palvelussa, josta se löytyy nimellä App Stats. Tilastointipalvelu muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon verkkosivustojen kävijäseurantaan tarkoitettua Analytics-palvelua.

Uusi ominaisuus tulee kehittäjille tarpeeseen, sillä se tilastoi muun muassa sen, mitkä Android-versiot ovat sovelluksen käyttäjien keskuudessa suosituimpia. Näin se antaa esimerkiksi mahdollisuuden siirtää tukea pois vanhemmilta versioilta, jos käyttäjäkunta koostuu lähinnä uudemmista käyttöjärjestelmäversioista.

Käyttöjärjestelmän lisäksi kehittäjille tarjolla on paljon muutakin mielenkiintoista tietoa. App Stats kertoo mistä maasta käyttäjät tulevat, mitä kieltä he puhuvat ja millä laitteilla sovelluksia käytetään.

Lähde: MobileCrunch

2 kommenttia

  1. Ei ole lainkaan yllättävää, että Googlelta tulee tuollainen vakoilusysteemi. Onkohan käyttäjille tarjotto opt-out -mahdollisuutta, ettei tarvitse osallistua tuohon, vaikkakin opt-in olisi oikea tapa hoitaa kaikki vakoilu. Juu, asiakkaan parhaaksihan noita tehdään, sanoo Google, mutta ei kaikki kuitenkaan halua lähettää tietoja.

    1. Luitko edes tuota uutista? 😀 Jos luit, niin lue uudestaan.

Kommentointi on suljettu!