Videolla: Samsung Galaxy Tab 8.9

Samsungin uusi Galaxy Tab 8.9 on monellakin tapaa erittäin mielenkiintoinen tabletti. Se on yksi ensimmäisistä Android 3.0 -pohjaisista laitteista, jonka alustaa on kustomoitu valmistajan omalla käyttöliittymällä. Samalla se on yhdessä isoveljensä Galaxy Tab 10.1:n kanssa markkinoiden ohuin tabletti 8,6 millimetrin olemuksellaan.

Uutukaisen keskeisimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat gigahertsin tuplaydinsuoritin, gyroskooppi, microSD-muistikorttipaikka ja 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen kykenevä 8,9 tuuman kosketusnäyttö. Ohjelmistopuolelta löytyy Androidin toiminnallisuuksia laajentava TouchWiz UX -käyttöliittymä sekä muun muassa Flash 10.2 -tuki.

Useita kiinnostaakin varmasti nähdä korealaisvalmistajan uutuus toisi toimissa. Laitteen rakenteeseen ja käyttöliittymään pääsee kurkistamaan pikaisesti jutun loppuun liitetyillä videoilla, joissa Galaxy Tab 8.9:ään tutustutaan CTIA-tapahtumassa.

Yllä olevissa videoissa esiintyy demolaite, jonka rakenne ei vastaa lopullista tuotetta. Alla on nähtävissä Engadgetin videopätkä, jossa esillä on rakenteeltaan viimeistelty Galaxy Tab 8.9. Ilmeisesti uutuuden suunnittelu jäi sen verran viime tippaan, että CTIA-messuille ei kyetty tuomaan toimivaa versiota ennätysohueen rakenteeseen perustuen.

6 kommenttia

 1. Ihan hienon näköinen pakko myöntää, vaikka itse haluasinkin kyllä ennemmin MeeGo tabletin.

 2. Hyvännäköisiä molemmat, varsinkin tuo pienempi olisi näppärä kantaa mukanaan. Honeycomb vaikuttaa vaan vielä todella keskeneräiseltä. Taas nähdään tämän päivän trendi: mahdollisimman nopeasti vaan uutta tavaraa markkinoille, ihan sama toimiiko vai ei…. 🙁

  1. Onhan tuohon kesäkuuhun vielä sen verran aikaa, että eiköhän ne saa nuo bugit korjailtua siihen mennessä. 🙂 Ohjelmistovalikoimankin voisi olettaa kasvavan tässä parin kuukauden aikana jo sopivaksi.

  2. Toivottavasti tämä tabletti tulee myös saataville mahdollisimman nopeasti. Edellinen Samsungin 10 tuuman tabletti oli aikamoinen pettymys: Se ei ehtinyt saapua edes kauppoihin ennenkuin sitä päivitettiin. Ei kukaan kuluttaja osta julkaisuja tai suunnitelmia, vaan lopputuotteita.

   1. Kesällähän tämä tulee. Ja saat tuon 10.1 tabletin muuttumisen kuulostamaan kamalan negatiiviselta. Itse olen saanut sellaisen käsityksen, että myyntiintulo aika ei juurikaan muuttunut suunnitelmien muuttumisen takia. Samsungin oli pakko vaan muuttaa sitä, koska se oli niin paksu verrattuna iPadiin. Ja tuo alkuperäinen 10.1 tuumainen mallihan tulee Vodafonen kautta myyntiin. 🙂

 3. Tykkään noista Samsungin kustomoinneista Androidissa.

  Mitenhän paljon halvemmalla tämän ”vanhan” uuden Galaxy Tabin voisi jostain lunastaa?

Kommentointi on suljettu!