Symbianin uudistunut työpöytä käyttäjille kesällä

Nokian varatoimitusjohtaja Purnima Kochikar lupailee uuden sukupolven Symbian-alustan työpöytää ja käyttöliittymää uudistavan päivityksen saapuvan kuluttajille kesän aikana. Kochikar mainitsee asiasta kehittäjille suunnatussa avoimessa kirjeessään, jossa vakuutetaan Symbianin kehityksen ja markkinoinnin jatkuvan vielä pitkään.

Kehittääksemme tuotteidemme kilpailukykyä tuomme Symbianin käyttökokemusta parantavia päivityksiä. Ensimmäinen merkittävä päivitys saapuu kesällä ja tuo mukanaan uuden työpöydän, monipuolisemmat widgetit, uudet ikonit, nopeamman verkkoselaimen, uudistuneen navigointipalkin sekä raikkaan ilmeen Ovi Store– ja Ovi Maps -sovelluksiin”, kertoi Kochikar kirjeessään.

Paketin uudistukset noudattelevat todennäköisesti yllä olevassa kuvassa esiintyviä muutoksia. Siinä nähdään jo useampaan otteeseen vilahtaneet pyöreälinjaiset ikonit sekä widgetit, joita ei ole rajoitettu tiettyyn kokoformaattiin.

Lähde: Nokia Forum

47 kommenttia

 1. Jos tämä parantaa käyttömukavuutta Symbianilla, voisi harkita taas takaisin Nokialaiseen siirtymistä.

 2. ”vakuutetaan Symbianin kehityksen ja markkinoinnin jatkuvan vielä pitkään.”

  Eli tarkoittaako tuo nyt käytännössä kuitenkin sitä, että tuki Sympparille jatkuu kunnes WinMobilesta saadaan jotain myyntikelpoista aikaan? Todennäköisesti…

  Mutta toisaalta ainakin N8 on jo nykyisellään erittäin hyvä laite, ilman että laskee mukaan aivan loistavaa kameraa. Itse ostin omani pitkän miettimisen jälkeen viikko takaperin, ja olen ollut kyllä todella positiivesti yllättynyt niin puhelimeen itseensä ja etenkin kameraan (kuvat & video). Vielä toki on opettelemista, mutta en yhtään kadu että valitsin N8:n enkä esim. jotain kalliimman pään Androidia tai iPhonea. Ja tietenkin yksi seikka oli myös se, että N8:n myyntipaketissa lukee ”Made in Finland”. 🙂

  1. Nokian ensimmäinen WP7-puhelin tulee vasta ihan vuoden lopussa, todennäköisemmin vasta ensi vuoden puolella. Nokian on pakko odottaa ainakin WP7:n Mango-päivitystä, koska vasta siinä tulee tarpeeksi laajasti kieli- ja lokaatiotukia (ml. Suomi ja käsittääkseni myös suomi). Ja muutenkin, Nokia menettäisi aika hyvin asiakkaita, jos nyt heti käännettäisiin selkä Symbianille. Uusia laitteitakin on tarkoitus myydä vielä 150 miljoonaa (tjsp). Jotain alustallakin on pakko tapahtua, että edes noin paljon saadaan menemään.

  2. Niinpä.

   N8 450€ vs:
   +150€ – 12MPix Digipokkari joka on aina mukana (HD kuvaus, Xenon)
   +100€ – GPS Navigaattori Online-palveluilla (Check-In, Ovi Maps, A-GPS)
   +100€ – HDMI DivX-soitin (Big Screen, Yle Areena, DivX, HDMI, DD+)
   +200€ – 3G Miniläppäri nettiselaimella (Facebook, Opera 11, USB On-The-Go, BT3.0)
   +200€ – MP3-soitin (Internet Radio, FM-Lähetin)
   +200€ – Pelikonsoli (Ovi Store, Angry Birds, NFS Shift, GPU)

  3. Lukee itse asiassa ihan puhelimessakin 🙂 Vilkaise latausreiän viereen.

 3. Kyllä on ehkä syytäkin venyyttää sitä siirtymisvaihetta, jos Windows Phone 7 ei edes tue muita kieliä kuin englanti. Sais nyt vaan tulla se päivitys 😀

  1. On siinä nyt muitakin kieliä kuin englanti, mutta vaan noita isompia kieliä. Käsittääkseni tukee englannin lisäksi saksaa, ranskaa ja espanjaa ainakin. Noilla kielillä saa jo tuolla isossa maailmassa kohtuullisen kohderyhmän aikaiseksi. 🙂

   1. Em. lisäksi lisäksi löytyy ainakin myös italia.

    Yllättävää on, että päivämäärän saa näkymään suomenkielisenä. Puuttuu ainoastaan näppäimistö (+ luonnollisest oikolukija ja äänentunnistus).

 4. Eiköhän homma ole niin, että markkinat loppupeleissä ratkaisee sen, mikä alusta on ensisijaisesti käytössä Nokialaisissa, vaikka virallisesti onkin päädytty Microsoftiin.

  Harmi vain, että Symbianin maine on hidastelujen ja sekoilujen vuoksi laajalti tahraantunut, vaikka todellisuudessa N8 lienee tällä hetkellä markkinoiden paras kokonaisuus, kun huomioidaan, mihin puhelin todellisuudessa kykenee.

  1. Mihinkä se sitten todellisuudessa kykenee?

   1. En minä Nokiaa vihaa. Ihan aidosta mielenkiinnosta kysyin nytkin, että mitä ko. viestin kirjoittaja tarkoitti. Myönnän, olen kokeillut S^3-puhelimia vain kaupassa ja niiden kokemusten perusteella en ole koskaan päätynyt ostamaan, vaikka paljon parannuksia oli selvästikin S60 5th edition ajoista tullutkin.

    Ja olenhan minä täälläkin kai sanonut, että Maemo5:ssä oli potentiaalia melkein enemmän kuin Androidissa. Siis toteutukseltaan Maemo 5 oli jo heti alkuun Androidia parempi, mutta siinä tuli sitten vastaan ekosysteemi (alussa kun Ovi kaupastakaan ei pahemmin mitään löytynyt) ja laitekanta, yksi ainut marginaaliin puskettu laite.

    Symbian vihaajaksi melkein voisi sanoakin. 😀 mutta en varsinaisesti vihaa sitäkään. Enemmän ärsytti aikanaan se, kun Nokia kehitti sitä niin hitaasti, eikä saanut mitään innovatiivista aikaan.

   2. Ensinnäkin väitän, että N8 suoriutuu puhelinkäyttäjän perustarpeista paremmin kun kilpailijansa: valokuvaus ylivoimaista, navigointi (ilmainen ympäri maailman + ovi-mapsin kevyt rakenne vs. bittikarttapohjainen google maps), ja musiikin kuuntelu (sisään rakennettu fm-lähetin aivan älyttömän kätevä esim. musiikin kuunteluun autossa). Ja akkukesto N8:ssa huippuluokkaa. Ja HDMI-liitäntä yhdistettynä töllöön on todella jees. Ja kyllä, jokainen N8:n ”tekninen hifistelyominaisuus” on täysin arkipäiväisessä käytössä toimiva ja hyödyllinen.

    Lisäksi, moitteet ovi:n softatarjonnasta alkavat mielestäni olla jo katteettomia, ja esim. itselläni N8:ssa asenettuna noin 25 varsin käyttökelpoista softaa. Myönnän kyllä, että kokemusta muista valmistajista ei ole, mutta olisi kiva kuulla, missä muussa muut ovat parempia kuin käyttökokemuksessa, visuaalisuudessa ja muotoilussa, jotka vastaavat lähinnä kuluttajan mukavuuden halun tyydyttämisestä vs. että käytössä olisi oikeasti viimeisintä tekniikkaa.

    Lisäksi symbianin moitittu käyttökokemus askarruttaa, vaikka ymmärrän epäilyt varsinkin lyhyen käytön perusteella. Kuitenki, jos puhelinta käyttää 4-5 vuotta (jonka uskon N8:n edellisten Nokialaisten tavoin kestävän) niin itselleni Symbian^3 tuli läpikotaisin tutuksi jo muutamassa viikossa, ja se on erittäin helppo käyttää.

    Niin, ja mitä tulee näytön resoluutioon ja CPU:n suorituskykyyn: suurempi reso olisi toki mukavemman näköinen, mutta toisaalta veisi enemmän akkua, ja N8:n näytön koko huomioiden reso on mielestäni tarpeeksi suuri jo nyt. Lisäksi, käyttöä en ole kokenut hitaaksi joten CPU:n hitausargumentit on myös aika katteettomia.

    Tossa nyt alkuunsa mun mietteitä siitä mitä tarkotin sillä, että N8 on markkinoiden paras kokonaisuus.

   3. Kameraa ja ilmaisia offline-karttoja lukuunottamatta kaikki muu löytyy jo kilpailevista käyttiksistä/puhelimista, osa jopa ehkä paremmin toteutettuna.

    Minusta Nokian ongelma on se, että heillä on aikalailla samat ominaisuudet kuin kilpailijoilla, mutta toteutuksessa on parantamisen varaa. Sen sijaan puuttuu jokin selkeä überhyvä kilpailijoista erottava juttu. Akkukestokaan ei näy kaupassa mitenkään ja tuosta argumentista voi lienee luopua sillä hetkellä kun Nokia tuo lupaamansa gigahertziluokan prosut puhelimiinsa. Ja itse lataan joka tapauksessa puhelimen joka ikinen yö, joten en voi sanoa omaavani edes henk.koht. kokemuksia asiasta (5800:stakin tuli latailtua ahkerasti).

    Kotinäytön design oli minullekin sellainen, josta olin valmis kaupassa kokeillessa valmis tinkimään (vrt. Android), mutta esim. sähköpostiohjelman pölyttynyt ulkoasu (toimintaahan ei pääse testaamaan kun Nokia ei laita mitään feikki inboxeja esittelypuhelimiinsa) ja selain on minulle sellaisia ominaisuuksia, joita käytän puhelimessa paljon. Joo, saa tietenkin kaikenmaailman opera mobilet sun muut, mutta se ei tarkoita, etteikö vakioselaimen pitäisi olla kunnossa. Kyllä 2010-luvulla selain on matkapuhelimessa jo niin perusominaisuus, että sen _pitää_ olla hyvä.

   4. Samat ominaisuudet kun kilpailijoilla mut huonommin toteutettu? En voi ymmärtää. Okei, no tuo lienee totta mukavuudenhalua tyydyttävien ominaisuuksien suhteen: eli visuaalisuus (reso, iso näyttö, käyttöliittymän kivaltanäyttävyys), vieritysnopeudet ja sellaiset, mut näihinkin jo tullut selviä parannuksia, ja tulee entisestään uuden ilmeen myötä symbbarin pr2.0 päivityksessä.

    Päinvastoin, juuri ylivertaisesti toteutetut perusominaisuudet esim. N8:ssa on sellaisia, joita ilman en enään halua olla: Eli juurikin pokkaritason kamera aina messissä, navigointi ilmaista ulkomaillakin, ja fm-lähetin on oltava.

    Nokia ei ole kyllä markkinoinnissa ja hypen nosatujsessa ole onnistunut, jolla muut näyttävät ratsastavan.

   5. ”Samat ominaisuudet kun kilpailijoilla mut huonommin toteutettu? En voi ymmärtää. ”

    Minä voin ymmärtää loistavasti. Kävin eilen verkkokaupassa ja näpläsin iPad kakkosta. Homma oli kuin toisesta galaksista verrattuna Nokian uusiin. Tyttöystävä ja minä ihmeteltiin ääneen kuinka nopea ja sulava iPad on käyttää. Ja helppo, tyttöystävä ei ollut ikinä näplännyt laitetta ja homma onnitui kuin vanhalta tekijältä. Olemme kummatkin käyttäneet aina Nokiaa.
    Nokian ulkonäkö on suoraan sanottuna ruma. Ankea musta valikkohelvetti ja rumat ikonit, eikä lupailtujen päivitysten jälkeen näytä paljoa paremmalta. Ei olla iOs/ Androidin tasolla ollenkaan. Perustoimintoihin kuuluu myös selain, joka on Nokiassa kaamea. Nokia maps on hyvä offline tilansa vuoksi, mutta tökkii. Kamera on Nokiassa paras, propsit siitä.

    Valinta olisi selkeä jos iphone ei olisi niin naurettavan hintainen (iPad 2:n vertaus on ihan sopiva koska se toimii ihan samalla tavalla kuin iPhone 4)

   6. ”Minä voin ymmärtää loistavasti. ” ”..ihmeteltiin ääneen kuinka nopea ja sulava iPad on käyttää ” ”Nokian ulkonäkö on suoraan sanottuna ruma. ..”

    Ymmärrän argumenttisi, mutta lähestyt asiaa mukavuusperusteisesti kun itseäni kiinnostaa, mihin puhelin todellisuudessa kykenee. Eikä todellakaan tarvitse olla mikään nörtti hyötyäkseen N8:n loistavast tekniikasta.

    iPhonet ja iPadit tyydyttää edelleenkin vertaansa vailla olevalla tavalla käyttäjien mukavuuden tunnetta niin visuaalisuuden, käytön helppouden, kuin statusarvonkin osalta. Tähän kun yhdistetään vielä markkinoinnin keinoin luotu brändihype ja korkeat hinnat, niin on illuusio Applen ylivertaisuudesta syntynyt, vaikka todellisuus on jotain aivan muuta.

   7. Tässä taitaa olla ihan puhtaasti kyse siitä, että joillekin merkitsee myös se toteutuksen taso, kun taas joillekin riittää se, että kaikki toimii. Siis lähinnä nyt tarkoitan nyt tässä toteutuksen tasolla esim. esteettisiä arvoja. Loppupeleissä kai iOS, Android ja Symbian pystyvät tekemään samat asiat (toki eroja löytyy).

    Itse en edes kaipaa offline-karttoja tai fm-lähetintä. Jos joku noita kaipaa, niin siihen löytyy varmasti ratkaisut tavalla tai toisella. Esim. Nokialla kartat kuuluu kapulaan, muihin laitteisiin ne joutuu erikseen ostamaan ja sitä rataa. Sen sijaan käyttöjärjestelmän ulkonäkö ja muut ominaisuudet merkitsevät itselleni enemmän. Omasta mielestäni Nokia on tällä hetkellä esteettisyydessä ja ehkä käyttömukavuudessakin pahimpia kilpailijoitaan jäljessä. Ja se selain…

   8. Voin sanoa että minua ei brändi/ imago puheet kiinnosta, ja ostaisin iphonen vain sen tarjoamien helppouden/näyttävyyden/ mukavuuden vuoksi. Nimenomaan hinta/Applen ekosysteemi estää minua ostamasta, premium hintahan laitteella on. Tiedän kuitenkin, että jos Applen ekosysteemiin lähtisin, en varmasti pettyisi. Olen kuitenkin ilman sitäkin tyytyväinen.
    Ja jos iphonen potentiaalin haluaa valjastaa niin pitää ottaa vielä nettikin laitteeseen. Eli en osta. Mutta, Iphone kykenee tarjomaan kuluttajalle täysin samat ominaisuudet kuin Nokiakin, mutta paremmassa muodossa. Kameran karttojen lisäksi n8:lla ei ole mitään annettavaa minulle mitä iphone ei kykenisi tarjoamaan. Minun realiteeteillani luultavasti ostaisin siis N8:n mielummin kuin iphonen. Kuitenkin, jos iphonen ekosysteemiin lähtö ei vaatisi niin paljon hilloa, valinta olisi selkeä.

  2. Aivan, itselleni pääasia on, että puhelin kykenee teknisiin&hyödyllisiin suoritteisiin ilman sen kummempaa softahifistelyä. Koska matkustan paljon, kuuntelen musaa autossa ja pidän valokuvaamisesta, niin on N8 vastustamaton laite. Toki toivoisin, että käyttömukavuus/näyttävyys olisi paremmalla tasolla, vaikka käyttö on jo nytkin varsin mutkatonta. Huomattavia parannusta on jo päivityksissä tullut, ja todennäköisesti visuaalisuus tulee pr2.0:n myötä parantumaan huomattavasti.

   Loistava vehje kyllä kerrassaan.

 5. Maemo 5:n käyttöliittymä on kyllä aivan loistava. Siirtyminen työpöydän, sovellusvalikon ja moniajonäkymän välillä on todella helppoa ja nopeaa. En kyllä käsitä, miksi Nokia piti Maemoa niin kauan vain testialustana ja lopulta lahjoitti sen Intelille (kärjistettynä) 😀

  1. Ja tuo oli siis vastaus Mikaelin viimeisimpään.

  2. no ei se ole sen vaikempa symbianissakaan. Olet sitten missä näkymässä tahansa, puihelimen valikkonppäiöem oitkä painallkymus tuo esiin listan ajossa olevista sovelluksista. jos olet jossain muussa näkymässä kuin alotusnäytössä, niin lyhyt painallus tuo esiin alotusnäytön, muutoin valikon.

   1. Maemo 5 onkin sitten muuten huomattavasti Symbiania paremmin toteutettu. Ja esim. S60 5th editionissa ohjelmien sulkeminen oli todella huonosti toteutettu verrattuna Maemoon.

  3. Niinpä. Sanoinkin jo N900 aikoina, että Nokian olisi pitänyt laittaa jo aikoja sitten kaasu pohjaan Maemon kanssa. Siinä se todellinen potentiaali oli. Mutta kun ei. Oikein työntämällä työnnettiin marginaaliin, vaikka olisi pitänyt tehdä päinvastaista.

 6. Tarkistin 5800XM:ssä. Ohjelmien sulkeminen toimii nykyään suoraan. Avaa tai Poistu. En näe siinä ongelmia Mikael?

  1. Asia on ilmeisesti korjattu sen jälkeen kun omasta 5800:sta luovuin. 🙂 Hyvä juttu!

 7. Mikael kirjoitti:

  ** Maemo 5 onkin sitten muuten huomattavasti Symbiania paremmin
  ** toteutettu. Ja esim. S60 5th editionissa ohjelmien sulkeminen oli todella
  ** huonosti toteutettu verrattuna Maemoon.

  Sinä varmaan hyökkäät nyt minun kimppuuni samalla lailla kuin hyökkäsit miksuhin kimppuun, mutta silläkin uhalla sanon, että väitteesi on aivan perätöntä roskaa. Tosin sinähän jo tunnustauduit Symbian-vihaajaksi, joten ei toki yllätä moinen mielipide sinulta.

  Millä tavalla esimerkiksi se mainitsemasi ohjelmien sulkeminen muka on toteutettu huonosti Symbianissa? Itse omistan sekä N900, N8, että 5800XM ’älypuhelimet enkä ole koskaan tuntenut, että esimerkiski tuo mainitsemasi olisi jotenkin huonommin toteutettu Symbianissa.

  Symbianissa ohjelman voi sulkea kahdella eri tavalla. Ensimäinen tapa on valita ohjelman valikosta poistu, tai painamalla sovelluksen sulkunappia niissä sovelluksissa, joissa sellainen on. Toinen tapa on mennä avoimien sovellusten listaan, jossa voi helposti sulkea haluamansa sovelluksen En tosiaan ymmärrä mikä tuossa muka on niin huonoa. Minusta Symbianin tapa sovellusten sulkemiseen ei ole mitenkään sen huonompi kuin Maemon tapa. Muutenkin vähättelet ihan suotta Symbiania.

  Nyt on pakko sanoa, että ymmärrän miksuhin kiukun, itsekään en ymmärrä moisia väitteitä, enkä sitä että jos selkeästi perättömiä väitteitä oikoo tai sanoo typeriksi, niin siitä nostetaan hirveä meteli.

  1. Itseasiassa sitä sulkutoimintoa ei edes tarvitse valita sovelluksen valikosta sillon kun ollaan sovelluksen päänäkymässä, koska sillon sovellukset tyypillisesti näyttää näytöllä softkey-napin, jonka painaminen sulkee ohjelman.

   Unohtui myös mainita, että usein sovellukset voi sulkea myös painamalla puhelimen punaista luuri-näppäinä, jos laittessa sellainen on. Sovelluskesta riippuen tuo voi myös jättää sovelluksen taustalle.

   1. Niin kuin jo sanoin, ilmeisesti tuota sovellusten sulkemista tuolla ”moniajovalikossa” (eli kotinäppäimen pitkällä painalluksella saatavassa valikossa) on korjailtu sitten omien 5800:n aikojen. S^3:ssahan tuo oli jo hyvin toteutettu. Pointsit siitä Nokialle. Olen pahoillani, mutta en kerta kaikkiaan voinut tuota tietää. Silloin kun itse vielä käytin 5800:sta, sovellukset suljettiin pitkällä painalluksella ja valitsemalla sulje, enkä ole mistään lukenutkaan tuon muuttuneen. Ja tuossa lainaamassasi kohdassa kritisoin siis ainoastaan tuota S60 5th editionin. Kannattaa lukea myös ne viestit, joihin vastaan, koska niistä saa monesti hyvin sitä näkökulmaa ja kontekstia katsottua. 🙂 Ja missä välissä olen tunnustautunut ”Symbianin vihaajaksi”?

    ”Nyt on pakko sanoa, että ymmärrän miksuhin kiukun, itsekään en ymmärrä moisia väitteitä, enkä sitä että jos selkeästi perättömiä väitteitä oikoo tai sanoo typeriksi, niin siitä nostetaan hirveä meteli.”

    Tähän sanon vielä kerran sen verran, että mielipiteitä saa sanoa typeriksi, niin kuin sinäkin tässä, kritisoin Miksuhin tapaa haukkua niitä mielipiteen kirjoittajia. Enkä minä Miksuhin kimppuun hyökännyt, toivoin vaan, että hän ei haukkuisi niitä, jotka ovat hänen mielestään väärässä tai joiden mielipiteistä hän ei pidä.

    Oliko tämä viesti jotenkin hyökkäävä? Tarkoitukseni ei ole ollut _missään_ vaiheessa olla hyökkäävä.

   2. Siis hyökkäävää tässä oli vain Antin viesti. Mikael ei ollut hyökkäävä missään vaiheessa :S

    ”..enkä sitä että jos selkeästi perättömiä väitteitä oikoo tai sanoo typeriksi”

    Oikoa aina voi, mutta miksi pitää sanoa toisten mielipiteitä typeriksi. Melko lapsellista käytöstä..

 8. Mikael kirjoitti

  ** Tähän sanon vielä kerran sen verran, että mielipiteitä saa sanoa typeriksi,
  ** niin0 kuin sinäkin tässä, kritisoin Miksuhin tapaa haukkua niitä mielipiteen
  ** kirjoittajia. Enkä minä Miksuhin kimppuun hyökännyt, toivoin vaan, että
  ** hän ei haukkuisi niitä, jotka ovat hänen mielestään väärässä tai joiden
  ** mielipiteistä hän ei pidä.vastaan tähän vielä koska, mielestäni

  Vastaan tähäm vielä, koska mielestäni jonkun on pidettävä miksuhin puolia yleistä lunkkausasennetta vastaan.

  Kyllä oma käsitykseni on se, että miksuh on enimmäkseen arvostellut mielipiteitä, ei niinkään ihmisiä. vaikutta kuitenkin siltä, että jatkuva Symbianin haukkuminen käy välillä niin turhauttavaksi ja ärsyttäväöksi, että kärsivällisyys loppuu ja sitten miksuh sanoa pamauttaa mitä ajattelee. Olen kuitenkin sitä mieltä, että moni muu ajattelee varmasti aivan samoin, vaikkei sitä ääneen sano. Kun niinkin mitättömästä asiasta kuin kuvakkeidn muodosta tai väristä aletaan tehdä syy haukkumiseen, niin se käy lopulta eritt’äin turhauttavaksi. On myös pakko sanoa, että esim tahallisen provosoivien kirjotusten kirjottelu on typerää. Ei se muutu siitä mikskään, jos sitä ei sano.

  Eräs asia on myös se, että miksuh tuntuu aina kirjottelevan omalla nimimerkillään, eikä edes yritä piiloutua anonymiteetin taakse. Tämä on varmasti yksi syy miksi miksuhista on helppo tehdä silmätikkku. Moni muu keskustelualueille kirjotteleva piiloutuu usean eri nimimerkin taakse, mikä antaa mahdollisuuden kirjotella ihan mitä tahansa ilman että kommentteja voisi nimimerkin perusteella yhduistää itseen. Itse ainakin olen nähnyt monen kirjottelevan paljon pahempia kommentteja toisista, kuin mitä miksuh on sanonut, mutta kun miksuh ilmeisesti käyttää aina samaa nimi9merkkiä niin on helpompi seurata mitä sanoo ja valitettavasti se on muuttunut minusta suorastaan silmätikuksi ottamiseksi.

  Lisäksi itse olen nähnyt kuinka kärsivällisesti miksuh on auttanut uusia Linux-käyttäjiä Debianin alkuun ja selvittänyt heidän ongelmia. Miksuh on monesti antanut suorastaan rautalangasta väännetyn perusteelliset ohjeet vastauksena sellaisiinkin kysymyksiin, joihin moni muu olisi vastannut vain tylysti RTFM. Valitettavasti aina välillä Debian-keskusteluihin tunkee niitä, joiden on ihan pakko tulla Debianiin liittyviin keskusteluihin pelkästään haukkumaan Debiania ja kehuamaan omaa distrovalintaansa. Sillon olen nähnyt miksuhin suuttuvan ja antanut häirikön kuulla kunniansa.

  En tiedä onko tämän sanominen jo liian myöhäistä, koska itse sanin käsityksen että miksuh käänti selkänsä ainakin tälle sivustolle.

  1. En sano tähän muuta kuin, että minusta toisten ihmisten haukkuminen typeräksi, lapselliseksi jne. ei kuulu hyvään käytökseen nettikeskustelussakaan. Pyysin Miksuhia vain ja ainoastaan lopettamaan muiden ihmisten haukkumisen ja siihen hän ei suostu. Ei voi mitään. Minusta se ei ole mitään lynkkausta.

   ”Kyllä oma käsitykseni on se, että miksuh on enimmäkseen arvostellut mielipiteitä, ei niinkään ihmisiä.”

   Esim. siinä viestiketjussa, joka ”katkaisi kamelin selän” ja sai minut pyytämään Miksuhia lopettamaan muiden haukkumisen, hän sanoi erästä _viestin kirjoittajaa_ lapselliseksi, koska hän oli sitä _mieltä_ että Nokian uudet kuvakkeet ovat lapsellisen näköisiä. Eikä tuo ole ainut kerta kun jotain tuollaista töräytellään, siksi siitä laitoinkin. Miksuh osaa kirjoittaa asiallisestikin, mutta ei se tarkoita, että eri mieltä olevat pitää sitten haukkua.

   Sinustakinko siis olisi ihan asiallista, jos olisin sinua sanonut typeräksi idiootiksi?

   Itse en enää tähän asiaan palaa. Olen sanottavani sanonut jo siinä aikaisemmassa keskustelussa. Jos joidenkin mielestä nettikeskustelussa ei tarvitse käyttäytyä asiallisesti, niin kai minun on sitten opittava elämään asian kanssa. Voisi olla jopa hauskaa ottaa Miksuhilta vaikutteita ja haukkua kaikki kanssani eri mieltä olevat.

   1. No kerropas nyt miksi sinä et puutu muiden puheisiin yhtä innokkaasti kuin miksuhin puheisiin? Itseasiassa mikset puutu muiden puheisiin lainkaan? Kyllä mionusta vaikuttaa siltä, sinä olet ottanut miksuhin silmätikuksi. En nimittäin todellakaan ole nähnyt sinun puuttuvan siihen kun muut on haukkunut toisia, ekä siihen kun muut onn haukkunut miksuhia. Miksi et niihin reagoi? Esimerkiksi tuossa mainitsemassasi ketjuusa porukka innostui haukkumaan miksuhia juuri siten kuin mistä häntä syytät. Eli miksi sinä et esimerkiksi siinä ketjussa puuttunut muiden puheisiin? Minusta kyllä vaikuttaa, että et ole lainkaan tasapuolinen.

   2. Mikael

    Onko syy ehkä niin, että miksuh on sanonut sinulle, että olet ollut jossakin väärässä, ja olet siitä katkeroitunut?

    ** Sinustakinko siis olisi ihan asiallista, jos olisin sinua sanonut typeräksi
    ** idiootiksi?

    No itseasiassa kyllä, jos olisin käyttäytynyt siten. Jos käyttäydyt kuin idiootti, niin sillon on ihan turha vetää hernettä nenään siitä, jos sua myös sanotaan idiootiksi.Itse olen sitä mieltä, että jos käyttäytyisin typerästi ja joku siitä huomauttaa, niin en minä siitä loukkaannnu vaan myönnän, että okei ehkä tein tyhmäst ja pyytäisin anteeksii. Eli se moite saa vain ajattelemaan, ei ollut ihan viisaasta. Mut toki, moniin pätee se, että varaskaan ei pidä siitä kun häntä sanotaan varkaaksi vaikka syytös olisi siis täysin aiheellinen.

   3. Tämä menee jo niin oudoksi koko keskustelu, että huh. En ole Miksuhille katkeroitunut missään vaiheessa. Oli vaan pakko pyytää lopettamaan muiden haukkuminen, kun sitä tapahtuu minusta niin usein. Omat mielipiteet voi ihan hyvin sanoa kommentoimatta toisia ihmisiä millään tavalla.

    Jos joku on esim. sitä mieltä, että Nokian uuden oletusteeman kuvakkeet ovat lapsellisia, niin tarvitseeko heti haukkua ko. viestin kirjoittajaa lapselliseksi? Ihan hyvin voi sanoa vaikka ”minusta ne on ihan ok. Ja teemaahan saa muutettua, joten noita ei ole pakko käyttää”.

    Minusta keskusteluun tulee välittömästi todella ikävä sävy, kun aletaan toisia ihmisiä haukkumaan. Ja jos joku on ymmärtänyt väärin tai ei tiedä jotain, niin ainahan sitä voi sanoa sen. Ja silloinkaan ei tarvitse haukkua. Niin kuin esim. tässäkin ketjussa oli jokin asia päivittynyt toisenlaiseksi, enkä siitä tiennyt. Joku siihen olikin jo ennen sinua laittanut, että ohjelmien sulkeminen ei enää tapahdu niin. Ei tarvinnut minua haukkua idiootiksi tai typeräksi.

    Kirjoitat ”Ei se tarkota, että kyseinen ihminen olisi kokonaisuutena typerä, se tarkottaa vain sitä että kyseisessä mielipiteessä olisi korjaamisen varaa.”

    Voisitko nyt vaikka tähän viestiin laittaa, että mitkä ovat sallittuja mielipiteitä mistäkin asiasta, niin on sitten kaikilla helpompaa. Saanko olla vaikka sitä mieltä, että Nokian uudet oletusteeman kuvakkeet ovat oudon näköisiä, kun ovat niin pyöreitä? Tai saanko olla sitä mieltä, että tykkään enemmän Androidin vapaammasta widget-koosta kuin Symbianin tyylistä? Olenko nyt typerä, kun satun olemaan sitä mieltä?

   4. Olerko muuten tullut ajateelleeksi, että syyllistyt itse toisten haukkumiseen? Eli kappas vaan, asia ei olekaan niin mustavalkoinen kuin ilmeisesti luulet. Sinähän

   5. Nyt on jotain outoa tuossa puolustelussa, ja olet kyllä Antti äärimäisen hyökkäävä Mikaelia vastaan. Trollaatko huviksesi, koska siltä se alkaa vaikuttaa.
    Selitys numero 10: Eihän täällä kukaan muu samalla tavalla hauku muita kun miksuh. Eikä täällä kukaan tuosia ala käytöksestä valittamaan ilman syytä. Nokiahan tai symbianiinhan tähän ei liity MITENKÄÄN, vaan nimenomaan miksuhin käytökseen. Eikö se kerro jotain että lähes jokainen vakiokommentoija on samaa mieltä miksuhin käytöksestä. Ei ole todellakaan ensimmäinen kerta kun miksuhin puhe on arveluttavaa, ja kaikki ovat antaneet asian olla tähän asti. Mutta tällä kertaa tuli oikein urakalla esille.

   6. Mikael

    Vastaa nyt siihen mun kysymykseeni, mikset puutu muiden puheisiin, vaan ainoastaan miksuhin?

    Niin ja huomasitko muuten mihin miksuh siinä ketjussa tarttu? Se ei ollut niinkään se mitä mieltä kuvakkeista oltiin, vaan Nokian kutsuminen tunkkaiseksi. Minusta se käy täysin ilmi tuosta ketjusta. Minustakin se tunkkaiseksi kutsuminen oli asiatonta ja tahallisen provosoivaa. Ei miksuhin alkuperäsessä kommentissa ollut kyse kuvakkeista, vaan siitä että niin mitätöntä asiaa kuin kuvakkeiden ulkonäköä käytettiin perusteluna Nokian sanomisessa tunkkaiseksi. Ja kuten sanottua, minustakin se oli asiatonta. Tunkkaiseksi kutsuminen on ihan yhtä provosoiva kuin idiootiksi kutsuminen, ja tollasilla ilmauksilla oö,astaan usein halveksuntaa, ei sen sanan tarvitse olla välttämättä idiootti tai typerä, muitakin sanoja voi käyttää. Eli kuten sanoin toisessa viestissäni, niin asia ei ole niin mustavalkoinen kuin sinä sanot.

   7. Olin miettinyt jo pidempään, sanoisinko Miksuhille jotain hänen käytöksestään. Ei täällä minusta muuten ole kenelläkään samalla tavalla ”järjestelmällistä” muiden haukkumista (en ainakaan itse ole kiinnittänyt huomiota). Eikä minun varmaan ole pakko rueta miksikään poliisiksi näissä keskusteluissa.

    Minusta on täysin eri asia sanoa Nokiaa tunkkaiseksi kuin haukkua jotain ihmistä. Olen nyt saanut huomata, että jotkut ihmiset eivät tätä vain näytä tajuavan. Tämä keskustelu ei kerta kaikkiaan tunnu etenevän, koska se, mitä kirjoitan, ei tunnu alkuunkaan välittyvän sinne toiseen päähän. Tämä keskustelu on minun osaltani ohi, ellei vihdoinkin tunnu jotain tapahtuvan myös toisessa osapuolessa.

    Olen edelleen sitä mieltä, että vaikka olisi kuinka eri mieltä jonkun ihmisen kanssa, ei ole _mitään_ syytä haukkua ko. ihmistä. En Miksuhille osoittamassani ”palautteessa” pyytänyt mitään muuta kuin, että hän ei vaan enää haukkuisi muita ihmisiä. Se oli ilmeisesti hänen mielestään liikaa pyydetty. Ei voi mitään. Minusta jokainen mielipide on arvokas. Jos jonkun mielestä Nokia on tunkkainen, sekin on arvokas mielipide. Sehän tarkoittaa sitä, että Nokialla on mahdollisesti jotain kehitettävää. Eikä kaikkia voi kuitenkaan aina miellyttää. Miten mikään voisi ikinä kehittyä, jos kukaan ei katsoisi asioita kriittisesti tai ajattelisi, että ne voidaan tehdä vieläkin paremmin.

   8. Miksi ei saisi olla sitä mieltä, että Nokian uudet oletuskuvakkeet ovat lapsellisia? Tai miksi ei saa olla sitä mieltä, että Nokia on tunkkainen? Eriävät mielipiteet kuuluvat keskusteluun, toisten haukkuminen ei. Siis jos halutaan pitää keskustelu asiallisena. Olen edelleen sitä mieltä, että toisten ihmisten haukkuminen latistaa keskustelun tasoa.

    Tee minulle palvelus ja kerro minulle, että mitä _minä_ pyysin viestissäni Miksuhilta? Haluan vain tietää, oletko lainkaan ymmärtänyt, mitä edes kirjoitin. Saat käydä lunttaamassa sitä aiempaa keskusteluakin, jos et muista.

   9. Mikael kirjoitti

    ** Tai miksi ei saa olla sitä mieltä, että Nokia on tunkkainen?

    Siksi, että moinen ilmaisu on tarpeettoman provosoiva. Asiat voi ilmaista myös niin ettei tarpeettomasti provosoi ketään. Esimerkiksi voi sanoa, että pitää enemmän toisenlaisista kuvakkeista, ilman että alkaa nimittelemään jotain tunkkaiseksi. Pelkkä sen ilmaiseminen että pitää erilaisista kuvakkeista on täysin riittävä ilmaus ilman turhanpäiväsiä provosoivia heittoja.

    ** Olen edelleen sitä mieltä, että toisten ihmisten haukkuminen latistaa
    ** keskustelun tasoa.

    No ihan yhtälauilla myös eri asioiden raepeetiontai perusteeton haukkuminen latistaa keskustelun tasoa. Eri ihmiille eri asiat on tärkeitä, vaikka jokin ei olisi sinulle, niin ne voi ola jollekin tosielle. Maailmassa on syttynyt jopa sotia sen takia, kun ihmisille tärkeitä asioita on haukuttu. Mieti esim islamilaisen maailman reaktioita vaikkapa profeettapilakuviin. vaikka asia tuntuisi itsestä kuinka vähäpätöiseltä tahansa, niin toiselle asia ei välttämättä ole niin. Vaikka itse en usko esim mihinkään jumaliin, niin silti ymmärrän sen, että esimerkiksi tuo puilakuvajuttu herättää paljon tunteita. Ja ihan sama asia pätee paljon maallisempiinkin asioihin, jopa kännyköihin. Pöenn edelleen sitä mieltä, että sinä ajattelet melkoisen mustavalkoisesti.

    ** Haluan vain tietää, oletko lainkaan ymmärtänyt, mitä edes kirjoitin

    Nytkö sinä sitten otat käyttöön sen kortin, että toinen on ymmärtämätön jos ei ole kanssasi samaa mieltä? Eikö se eriävä muielipide olekaan sallittu?

   10. Eli et ole lainkaan ymmärtänyt. Tämä ei tästä enää näytä etenevän mihinkään. En edelleenkään ole sitä mieltä, että tein väärin pyytäessäni Miksuhia lopettamaan muiden haukkumisen. Pyysin häntä tekemään sen, koska se häiritsi itseäni. Mielestäni viestini oli täysin asiallinen. Jos jotakuta muuta häiritsee jokin asia, niin he varmaan osaavat hoitaa asian samalla tavalla itse.

    ”Nytkö sinä sitten otat käyttöön sen kortin, että toinen on ymmärtämätön jos ei ole kanssasi samaa mieltä? Eikö se eriävä muielipide olekaan sallittu”

    En ole mitään kortteja ottanut esille. Kirjoitat vaan ihan eri asioista kuin minä. En oikeastaan edes ymmärrä, mistä minua tässä syytetään. Siitä nyt vääjäämättä tulee sellainen mielikuva, että toinen osapuoli ei ole ymmärtänyt lainkaan, mitä olen kirjoittanut. Olen asian kyllä vääntänyt jo rautalangasta useaan otteeseen, niin Miksuhille kuin tähänkin keskusteluun. Ei voi mitään.

    Jos mitään uutta ei tässä enää ilmene, niin keskustelu onkin sitten omalta osaltani ohitse.

   11. @ Antti

    Kiitoksia, että koetit puolustaa minua, arvostan sitä. Mutta anna olla, en halua sotkea asiaan sivullisia, joudut vain noiden tyyppien hampaisiin sinäkin. Kyllä minä parista riidanhaastajasta selviän itsekin.

    @ Mikael ja muut

    Minulla ei ollut mitään aikomusta palata tälle sivustolle, mutta minulle kerrottiin tuon meuhkaamisen jatkuvan edelleen selkäni takana, joten vastaan tähän vielä ennenkuin jätän tämän sivuston lopullisesti.

    Minä sanoin toki, että ”taidat olla lapsellinen”, mutta minä olin valmis jättämään asian sen jälkeen sikseen, koska en nähnyt mitään syytä tehdä asiasta sen suurempaa numeroa, Minusta lapsellisuus ei ole mikään kuolmansynti. Mutta Mikaelin ja teidän muiden piti nostaa asiasta hirveä meteli. Viestitolkulla, ja näköjään jopa viestiketjutolkulla minun haukkumistani. Suoraansanoen tuo touhu on täysin kohtuutonta, eikä ole missään suhteessa sen kanssa, että sanoin yhden sanan, joka oli ”lapsellinen”. Tuo teidän vaahtoamisenne on mennyt täysin älyttömyyksiin.

    Lisäksi se, jolle vastasin sanoi itse olevansa liian nuori menemään töihin Nokialle, eli toisinsanoen kyseessä oli lapsi. Jos lasta ei teidän mielestänne saa sanoa lapselliseksi, niin sillon on kyllä jotain pahasti vialla. Tietty lapsellisuus on luonnollinen asia lapsille, eikö?

    Elättekö te jossain pehmoisessa saippuakuplamaailmassa, jossa kaikki on aina ah niin rauhallista ja mukavaa? Pakko rikkoa se kupla, todellinen maailma ei ole sellainen. Se, jos jotakuta sanotaan lapselliseksi on kyllä sieltä lievimmästä päästä niistä asioista, joita ihmiset sanoo toisistaan. Ihmiset sanoo toisistaan paljon pahempiakin asioita, kuin, että ”olet lapsellinen”, lapselliseksi sanominen ei todellakaan ole mitenkään erityisen paha asia verrattuna kaikkeen siihen mitä ihmiset päästää suustaan ulos.

    Jos lapselliseksi kutsuminen on noin suuri ongelma teille, niin kuinka teidän kanssanne voi kukaan tulla toimeen, jos syntyy suurempia ristiriitoja, mielipide-eroja ja riitoja? Alkaako sillon jo nyrkit heilua? Ei ole mikään ihme, että ihmiset pahoinpitelee toisiaan, jos ei kestetä ton vertaa moitetta.

    Ja jos esimerkiksi seurustelette jonkun kanssa, ja jos se tuskastuu teihin jostain syystä ja puuskahtaa ”älä viitsi olla lapsellinen”, niin alatteko te sillonkin huutamaan ja räyhäämään, että ”miksi sun pitää haukkuia toisia”, ”ei toisia saa sanoa lapsellizseksi”, ”miksi sä aina nalkutat” jne? Ja alatteko myös puhumaan sitten toisesta selän takana siitä miten toinen loukkasi kun uskalsi sanoa teitä lapselliseksi? Jos asia on noin, niin epäilen että se ei tule olemaan kovin pitkäikänen suhde ja pienmpä syyn takia heitätte kaiken menemään.-

    Eräs vastenmielisimmistä asioista minusta on se, että toisia haukutaan selän takana sillon kun he eivät ole edes paikalla. Esimerkiksi viestiketjuissa, joihin haukkumisen kohde ei ole edes osallistunut. Jos sussakin Mikael on pätkänkään vertaa miestä, niin tule sanomaan sanottavasi livenä naamakkain, äläkä hauku selän takana. Minä saatan sanoa suoraan miten jostakusta ajattelen, mutta ainakaan en ala haukkumaan ketään selän takana kuten sinä näyt tekevän.

    Ja te HERRAT TÄYDELLLISET, väitättekö muka ihan tosissanne, että ette itse ole koskaan sanonut kenellekään pahasti? En siis tarkota nyt pelkästään tätä sivustoa, vaan yleisesti mukaanlukien netin ulkopuolista elämää. Jos väitätte, niin sillon kyllä valehtelette. Tuskin on olemassa ainuttakaan ihmistä, joka ei olisi joskus sanonut pahasti jostain, joten minun leimaamiseni on täysin mautonta.

    Mikaelin väitteet siitä, että minä muka jatkuvasti haukkusin muita on suoraansanoen törkeää valhetta. Jo pitkään ja etenkin vuodenvaihteen jälkeen olen jättänyt suurimman osan tämän ja monen muun sivuston uutisista jopa aivan kokonaan kommentoimatta, enkä ole kirjottanut edes yhtä aunutta sanaa niihin liityen. Se, jos välillä olen ärähtänyt jollekulle ei anna oikeutusta tuollaiseen törkrään mustamaalaamiseen ja solvaamiseen.

    Jos alkaa leikkimään jonkinlaista poliisia ja määräilemään mitä muut saa tehdä tai ei saa tehdä, niin sillon pitää myös olla tasapuolinen kaikkia kohtaan, koska muuten puheilta menee täysin pohja ja uskottavuus. Kuten olen aiemmin jo sanonut niin minusta vaikutataa, että Mikael ja te muut ajattelette, että minä en saisi esimerkiksi sanoa toisia tai toisten mielipiteitä lapsellisiksi, mutta samanaikaisesti teidän mielestänne minua ja minun mielipteitäni saa vapaasti haukkua. Minä en voi moista epätasapuolista asennetta missään oloissa hyväksyä. Vaikka itse olisin täysin hiljaa siitä huolimatta että iminua ja minu mielipiteitäni haukutaan, niin en silti missään tapauksessa hyväksyisi moista epätasapuolisuutta. Tuollainen epätasapuolinen suhtautuminen on muös selkeä merkki siitä, että koko jutussa on pohjimmiltaan todellisuudessa kyse ihan muusta kuin väitätte.

    Vaikuttaa siltä, että te Android-, iPhone- ja WP7-fanit haluatte päästä haukkumaan Symbiania ilman, että kukaan on teille sanomassa vastaan. Esimerkiksi Mikael on Symbian vihaaja, kuten hän itse sanoi, mutta minä en ole. Ilmeissti nämä mielipide erot ei sovi teille, joten yritätte päästä eroon niistä, jotka eivät ole kanssanne samaa mieltä. No nyt siinä onnistuitte. Oletteko nyt tyytyväisiä itseenne kun onnistuitte saamaan aikaan ”puhdasoppisen” ilmapiirin, jossa kukaan ei oio tai arvostele teidän mielipiteitänne?

    On tässä metakassa yksi hyvä puoli. Ainakin nyt on selvää millä sivustolla minun ei kannata enää aikaani tuhlata, ja ketkä ovat vihollisia, kiitos vaan asian tekemisestä erittäin selväksi. Minulla on muutakin tekemistä kuin tapella teidän kanssanne. joten hyvästi. Minulla ei ole pienintäkään aikomusta palata tälle sivustolle enää, joten Mikael ja te muut, saavutitte haluanne. Jos on jotain sanomista, niin tulkaa sanomaan se suoraan minulle, selän takana vihaviestiketjujen kirjotteleminen ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Tarvittaessa toteutan uhkaukseni pistää solvaajat oikeudelliseen vastuuseen puheitaan.

    Hyvää elämän jatkoa vaan itse kullekin, minä poistun nyt,

   12. Huh huh. Et siis ole noin 100 viestin jälkeen tajunnut mitä ihmiset täällä sulle yrittää sanoa. Tervemenoa, luulen että tällä palstalla on jatkossa enemmän asiallista keskustelua vähemmän flame/ trolli meininkiä. Ihan oikeasti, reality check olisi sulle tarpeen.

 9. jake kirjoitti

  ** Oikoa aina voi, mutta miksi pitää sanoa toisten mielipiteitä typeriksi. Melko
  ** lapsellista käytöstä..

  Valitetavasti joskus kommentit on typeriä, ei sitä muuta mikskään se jos asiaa kaunistelee. Ei se tarkota, että kyseinen ihminen olisi kokonaisuutena typerä, se tarkottaa vain sitä että kyseisessä mielipiteessä olisi korjaamisen varaa.Ihminen voi ola jonkin asian suhten typerä, ja voi käyttäytyä typerästi, vaikkei olisi kokonaisuutena typerä kaikissa asioissa.

 10. @ Antti

  Kiitoksia, että koetit puolustaa minua, arvostan sitä. Mutta anna olla, en halua sotkea asiaan sivullisia, joudut vain noiden tyyppien hampaisiin sinäkin. Kyllä minä parista riidanhaastajasta selviän itsekin.

  @ Mikael ja muut

  Minulla ei ollut mitään aikomusta palata tälle sivustolle, mutta minulle kerrottiin tuon meuhkaamisen jatkuvan edelleen selkäni takana, joten vastaan tähän vielä ennenkuin jätän tämän sivuston lopullisesti.

  Minä sanoin toki, että “taidat olla lapsellinen”, mutta minä olin valmis jättämään asian sen jälkeen sikseen, koska en nähnyt mitään syytä tehdä asiasta sen suurempaa numeroa, Minusta lapsellisuus ei ole mikään kuolmansynti. Mutta Mikaelin ja teidän muiden piti nostaa asiasta hirveä meteli. Viestitolkulla, ja näköjään jopa viestiketjutolkulla minun haukkumistani. Suoraansanoen tuo touhu on täysin kohtuutonta, eikä ole missään suhteessa sen kanssa, että sanoin yhden sanan, joka oli “lapsellinen”. Tuo teidän vaahtoamisenne on mennyt täysin älyttömyyksiin.

  Lisäksi se, jolle vastasin sanoi itse olevansa liian nuori menemään töihin Nokialle, eli toisinsanoen kyseessä oli lapsi. Jos lasta ei teidän mielestänne saa sanoa lapselliseksi, niin sillon on kyllä jotain pahasti vialla. Tietty lapsellisuus on luonnollinen asia lapsille, eikö?

  Elättekö te jossain pehmoisessa saippuakuplamaailmassa, jossa kaikki on aina ah niin rauhallista ja mukavaa? Pakko rikkoa se kupla, todellinen maailma ei ole sellainen. Se, jos jotakuta sanotaan lapselliseksi on kyllä sieltä lievimmästä päästä niistä asioista, joita ihmiset sanoo toisistaan. Ihmiset sanoo toisistaan paljon pahempiakin asioita, kuin, että “olet lapsellinen”, lapselliseksi sanominen ei todellakaan ole mitenkään erityisen paha asia verrattuna kaikkeen siihen mitä ihmiset päästää suustaan ulos.

  Jos lapselliseksi kutsuminen on noin suuri ongelma teille, niin kuinka teidän kanssanne voi kukaan tulla toimeen, jos syntyy suurempia ristiriitoja, mielipide-eroja ja riitoja? Alkaako sillon jo nyrkit heilua? Ei ole mikään ihme, että ihmiset pahoinpitelee toisiaan, jos ei kestetä ton vertaa moitetta.

  Ja jos esimerkiksi seurustelette jonkun kanssa, ja jos se tuskastuu teihin jostain syystä ja puuskahtaa “älä viitsi olla lapsellinen”, niin alatteko te sillonkin huutamaan ja räyhäämään, että “miksi sun pitää haukkuia toisia”, “ei toisia saa sanoa lapsellizseksi”, “miksi sä aina nalkutat” jne? Ja alatteko myös puhumaan sitten toisesta selän takana siitä miten toinen loukkasi kun uskalsi sanoa teitä lapselliseksi? Jos asia on noin, niin epäilen että se ei tule olemaan kovin pitkäikänen suhde ja pienmpä syyn takia heitätte kaiken menemään.-

  Eräs vastenmielisimmistä asioista minusta on se, että toisia haukutaan selän takana sillon kun he eivät ole edes paikalla. Esimerkiksi viestiketjuissa, joihin haukkumisen kohde ei ole edes osallistunut. Jos sussakin Mikael on pätkänkään vertaa miestä, niin tule sanomaan sanottavasi livenä naamakkain, äläkä hauku selän takana. Minä saatan sanoa suoraan miten jostakusta ajattelen, mutta ainakaan en ala haukkumaan ketään selän takana kuten sinä näyt tekevän.

  Ja te HERRAT TÄYDELLLISET, väitättekö muka ihan tosissanne, että ette itse ole koskaan sanonut kenellekään pahasti? En siis tarkota nyt pelkästään tätä sivustoa, vaan yleisesti mukaanlukien netin ulkopuolista elämää. Jos väitätte, niin sillon kyllä valehtelette. Tuskin on olemassa ainuttakaan ihmistä, joka ei olisi joskus sanonut pahasti jostain, joten minun leimaamiseni on täysin mautonta.

  Mikaelin väitteet siitä, että minä muka jatkuvasti haukkusin muita on suoraansanoen törkeää valhetta. Jo pitkään ja etenkin vuodenvaihteen jälkeen olen jättänyt suurimman osan tämän ja monen muun sivuston uutisista jopa aivan kokonaan kommentoimatta, enkä ole kirjottanut edes yhtä aunutta sanaa niihin liityen. Se, jos välillä olen ärähtänyt jollekulle ei anna oikeutusta tuollaiseen törkrään mustamaalaamiseen ja solvaamiseen.

  Jos alkaa leikkimään jonkinlaista poliisia ja määräilemään mitä muut saa tehdä tai ei saa tehdä, niin sillon pitää myös olla tasapuolinen kaikkia kohtaan, koska muuten puheilta menee täysin pohja ja uskottavuus. Kuten olen aiemmin jo sanonut niin minusta vaikutataa, että Mikael ja te muut ajattelette, että minä en saisi esimerkiksi sanoa toisia tai toisten mielipiteitä lapsellisiksi, mutta samanaikaisesti teidän mielestänne minua ja minun mielipteitäni saa vapaasti haukkua. Minä en voi moista epätasapuolista asennetta missään oloissa hyväksyä. Vaikka itse olisin täysin hiljaa siitä huolimatta että iminua ja minu mielipiteitäni haukutaan, niin en silti missään tapauksessa hyväksyisi moista epätasapuolisuutta. Tuollainen epätasapuolinen suhtautuminen on muös selkeä merkki siitä, että koko jutussa on pohjimmiltaan todellisuudessa kyse ihan muusta kuin väitätte.

  Vaikuttaa siltä, että te Android-, iPhone- ja WP7-fanit haluatte päästä haukkumaan Symbiania ilman, että kukaan on teille sanomassa vastaan. Esimerkiksi Mikael on Symbian vihaaja, kuten hän itse sanoi, mutta minä en ole. Ilmeissti nämä mielipide erot ei sovi teille, joten yritätte päästä eroon niistä, jotka eivät ole kanssanne samaa mieltä. No nyt siinä onnistuitte. Oletteko nyt tyytyväisiä itseenne kun onnistuitte saamaan aikaan “puhdasoppisen” ilmapiirin, jossa kukaan ei oio tai arvostele teidän mielipiteitänne?

  On tässä metakassa yksi hyvä puoli. Ainakin nyt on selvää millä sivustolla minun ei kannata enää aikaani tuhlata, ja ketkä ovat vihollisia, kiitos vaan asian tekemisestä erittäin selväksi. Minulla on muutakin tekemistä kuin tapella teidän kanssanne. joten hyvästi. Minulla ei ole pienintäkään aikomusta palata tälle sivustolle enää, joten Mikael ja te muut, saavutitte haluanne. Jos on jotain sanomista, niin tulkaa sanomaan se suoraan minulle, selän takana vihaviestiketjujen kirjotteleminen ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Tarvittaessa toteutan uhkaukseni pistää solvaajat oikeudelliseen vastuuseen puheitaan.

  Hyvää elämän jatkoa vaan itse kullekin, minä poistun nyt,

Kommentointi on suljettu!