Samsung Galaxy S:n Android 2.3 -päivitys vahvistui – saapuu käyttäjille huhtikuussa

Samsung päivittää suosikkipuhelimeksi kuluttajien keskuudessa nousseen Galaxy S:n Android 2.3 -käyttöjärjestelmäversioon. Yhtiö vahvisti pitkään verkossa velloneen huhun vihdoin tänään lyhyellä ja ytimekkäällä lehdistötiedotteella, jossa Gingerbread-päivityksen kerrotaan saapuvan suosikkiluurille huhtikuun puolivälissä.

Tarkemmin paketin tuomista uudistuksista yhtiö ei tiedotteessaan kerro. Verkossa on kuitenkin jo tovin pyörinyt Samsungin Gingerbread-päivityksen testiversio, jonka perusteella puhelin ei ole saamassa Galaxy S II -mallista tuttua neljännen sukupolven TouchWiz-käyttöliittymää. Päivitys pidentää joka tapauksessa sovellusyhteensopivuutta, joka lienee yksi paketin tärkeimmistä tekijöistä käyttäjiä ajatellen.

Galaxy S:n päivitys tapahtuu tutusti Samsung Kies -sovelluksella, jonka voi ladata tietokoneelleen täältä.

19 kommenttia

 1. Hieno homma, että Samsung tuo Piparinkin vielä. Kaikkien valmistajien kohdalla ei tuokaan olisi varmaa.

 2. Pakkohan se on melkeen niitten tuoda jos ko puhelin ollut myyntimenestys heille. Ei asiakkaat muuten tykkäis:D

  1. Totta! 😀 Ja sekin vielä, että HTC päivittää omat hinnakkaammat luurinsa 2.3:n. 🙂

 3. Johan tätäkin on lykätty jo kahteen kertaan. Aluksi luvattiin helmikuu, sitten maaliskuu. Siirtyneeköhän vielä huhtikuustakin toukokokuuhun?

  Noh, toivotaan että parantaa lagiongelmat ja akkukestoa! TouchWizin versiolla ei ole mitään väliä kun en sitä käytä kuitenkaan, muutenkin tahtoisin kaikki Samsungin tekemät rävellykset ihan stock-androidin vastaaviin (mm. unlock screen)

 4. 2.2 on laginu sen verran että ihan on tuo 2.3 tulee tarpeeseenkin!. Miten on muiden galaxy s:nkäyttäjien kohdalla tälläistä ongelmaa ilmennyt esim ihan netti selailussa?

  1. Sulla ei siis 2.2.1 asennettuna, vaan 2.2? Itselläni on tuo 2.2.1 ja sillä ei ainakaan lagaa, korkeintaan satunnaisesti jos taustalla on menossa jotain. 🙂 Kannattaa törkätä puhelin tietokoneeseen ja kattoo Kiesillä onko päivityksiä saatavilla.

 5. Itellä tuli ton 2.2.1 päivityksen myötä sellanen ongelma et se jättää yhteystiedot näkyviin siihe aktiivisiin sovelluksiin. Jos ne sitte sammuttaa sieltä nii se lataa työpöydän kuvakkeet hitaasti ja sit koko päävalikon lataamises menee 10-20 sek. Tätä se ei tehnyt 2.2 versiossa, joten toivottavasti ei tee sitä enää kun se 2.3 tulee. Muuten toi 2.2.1 kyl nopeutti puhelimen toimintaa, mutta tuo yhtestieto ongelma ärsyttää

  1. Yhteitietojen päällejääminen ei ole ongelma vaan hyva parannus aikasemmasta (2.2) missä se sulkeutui kokonaan ja aina yhteistietoja avattaessa viive oli joskus rasittavan pitkä. Nyt (2.2.1) eka aukasun jälkeen yht.tiedot todella ripeästi käytettävissä. Ongelmana on pikemminkin päivittynyt Teht. Hallinta joka näyttää tyhmästi yhteistietojen käynnissä olevien ohjelmien joukossa, joten ratkaisu on: Poista Teht. Hallinnan päivitykset..

 6. Itellä ollu tuo 2.3.2 sekä tällä hetkellä 2.3.3 testikäytössä, ja tämä uudempi on jo todella vakaa ja paljon 2.2 nopeampi. Froyossa jouduin asentamaan lagfixin liiallisen jumittamisen takia, mutta tähän ei ole tarvetta asentaa. Akkukesto on mielestäni paljon parempi 2.3.3:ssa, mutta tuota täytyy vielä testailla paremmin kun on aikaa. 2.3.3:ssa ei näy enää yhteystietojen prosessi tehtävienhallinnassa, vaikkakin se jää taustalle auki. Kaikenkaikkiaan 2.3 on varmasti suuri parannus nykyiseen 2.2:n verrattuna.

 7. Juuri asensin 2.3.3 virallista kanavaa pitkin. hyvin pelaa.

 8. Käyttää muistia huomattavasti vähemmän.

 9. Toista päivää 2.3.3 käytössä. Kiesillä asennettu ja muutenkin ihan ”vakio” SGS. Toiminut TODELLA hyvin: kaikki pienetkin hidastelut jääneet pois. Ennen päivitystä ajattelin jo rootata puhelinta, mutta nyt ei toistaiseksi ole ollut tarvetta edes jatkaa asian suunnittelua.

 10. Ainoa kummallisuus itselläni ainakin on että jos puhelimen kielen valitsee suomeksi niin suurin osa valikoista on suomeksi mutta esim. lukitusruutu pysyy lontoon kielellä. no eipä tuo haittaa toimintaa 😛

 11. No, sama juttu kuten kaikkien aikaisempien päivitysten kanssa. Tähän malliin sain tuon 2.2.1 Kiesin kautta vasta 3 viikkoa sitten. Nyt sanoo että on uusin firmware 2.2.1 PDA:JS8 / PHONE: JQ1 /CSC: JS1 / (NEE) eikä tarjoa tuota uusinta 2.3.3 päivitystä. Ehkä se on tuttuun tapaan vedetty jo pois jakelusta kuten kaikkien aikaisempien versioiden…

 12. Juu sama täällä.. ehdin jo innostua, mutta 2.2.1 on uusin mitä kies tarjoaa..

  iso 🙁

 13. 2.3 asennettu. Hieman oli käynistysongelmia päivityksen jälkeen, muuten kaikki ok. Mutta onko tuo työpöytien nollaantuminen normaalia, vai voiko sen kiertää jotenkin? Hiukan ärsyttävää, kun on säätänyt ne itselleen ja nyt saa tehdä kaiken alusta. Back upit eivät näköjään auta asiaan.

 14. Sama täällä. 2.2.1 on asennettu, eikä 2.3. edes näy kiesissä. Missä on ongelma? 2.2.1:ssa on nyt ongelmia GPS kanssa. Kestää älyttömän pitkään sijainnin haku. Edellisten versioiden kanssa ei ollut vastaavaa ongelmaa. 2.2.1:ssä asetusten kohdasta Applications->Development on hävinnyt kohta ”Ei sammuta näyttöä kun luuri on piuhassa” Nyt kun autossa navigaattorina käyttää kännyä se pitää herättää koko ajan. Mikä tämä saatana on, parannusko muka? Onko kellään vastaavia ongelmia? Onko ratkaisuja?

Kommentointi on suljettu!