Videolla: Nokia C7:n piilotettu NFC-ominaisuus tositoimissa

Symbian^3-pohjaisen Nokia C7:n piilotettu NFC-ominaisuus on ollut tiedossa jo tovin. Puhelimesta löytyy sisäänrakennettu NFC-siru, mutta sitä ei ole vielä aktivoitu kuluttajien käyttöön. Viime vuoden lokakuussa NFC World kertoi Nokian suunnittelevan laitteelle ohjelmistopäivitystä, joka tulee avaamaan NFC-ominaisuuden yleiseen käyttöön.

Nokia C7:n NFC-toiminto tulee näillä näkymin aktivoitumaan Symbianille julkaistavan PR 2.0 -päivityksen myötä. Vihjeitä kyseisestä toiminnosta olemme saaneet verkkoon levinneistä videoista, joilla esitellään PR 2.0 -paketin uudistuksia.

Yhdysvalloissa hiljattain järjestetyillä CTIA-messuilla esillä oli monien muiden laitteiden ohella myös Nokia C7, jonka NFC-siru oli aktivoituna. Sen toimintaa demotaan jutun loppuun liitetyllä videolla. Sen perusteella ainakin NFC-datan lukeminen pitäisi hoitua ongelmitta. Pystytasossa toimivan QWERTY-näppäimistön perusteella videolla nähtävässä C7:ssä pyörii tulevalla PR 2.0 -paketilla päivitetty Symbian.

Lähde: My Nokia Blog

11 kommenttia

 1. ”videolla nähtävässä C7:ssä pyörii tulevalla PR 2.0 -paketilla päivitetty Symbian.”
  Eiköhän ole kumminkin niin, että siinä on PR 1.2, jossa on osa 2.0:n ominaisuuksista kuten pystyqwerty ja uusi selain. Toisinsanoen Amerikan versio C7:sta, Astound.

 2. Olisi kyllä todella tervetullut ominaisuus kännyköihin, jos sen NFC-siru voisi korvata ison nipun kanta-asiakaskortteja lompakosta. Tarvitsisi vain heilauttaa kännykkää kassalla, niin pääte tunnistaisi minut kanta-asiakkaaksi. Kohta tarvii pienen laukun mukaan, että kaikki kortit mahtuvat mukaan.

  1. Olis kyllä tosiaan tervetullut, mutta taitaa viedä vielä vuoden tai kaksi ennen kuin tuo yleistyy niin paljon että pienemmätkin liikkeet omaksuvat sen käytön. Kun eihän tästä kauaa ole kun tulivat nämä sirukortinlukijat ja tällä hetkellä nuo nfc-lukijat taitavat olla aikas kalliita, vai?

   1. Ei siinä _välttämättä_ niin hirvittävän kauaa mene, kun NFC on aika hyvin päässyt nyt tänä vuonna pinnalle. Mukanahan on aika hyvin eri toimijoita, kun on Nokiaa, Googlea yms. Ja seuraavassa iPhonessakin huhuillaan olevan NFC. Googlehan on aloittanut yhteistyötä Checkoutin ja luottokorttiyritysten välillä kokeiluja varten.

    Olisi kyllä hienoa, jos pääsisi kanta-asiakaskorteita, kirjastokortista, matkakortista yms. eroon!

   2. Ainakin pääkaupunkiseuden Keskon myymälöissä näkyy jo kortinlukulaitteita, joissa on ainakin jonkinlainen sensori kyljessä. Laitteen kuvan ohjeen mukaan jotain mollukkaa on tarkoitus pitää lähellä konetta maksu- tai bonuskortin sijaan. Kysyin onko kyse tosiaan NFC:stä, mutta ei osannut kassahenkilö sanoa.

    Uskon siis myös, että eiköhän se sieltä tule! Voisihan sen ensin ottaa esim. bonusten rekisteröinnissä jo vaikka heti mukaan.

 3. Entäs sitten kun luurista on akku loppu?

  1. Tosiaan. 😀 Tuo on kyllä vähän kysymysmerkki. Siru itsessään kai toimisi (?), mutta ideahan on nimenomaan kai se, että varmistus tapahtuu tavallaan ”tekstiviestillä”. En itse tullut edes ajatelleeksi tuota puolta asiasta.

  2. Kassoilla on universaalit laturit. Piece of cake.

   1. Hidastaa vaan aika paljon, jos on akku ehtinyt jo loppumaan. Laturit ostoskoreihin ja -kärryihin? 😀

   2. Siinähän se, dynamolaturit ostoskärryihin?:D Samaan tyyliin kun se nokian polkupyörälaturi 😀 Ja kassajonoihin langattomat laturit.

 4. Chris, Keskon myymälöissä olevat Banksys Yomani -merkkiset sirumaksupäätteet sisältävät tämän NFC-ominaisuuden. Kesko on ilmeisesti kokeillut tietyllä asiakasryhmällä NFC-sirun sisältävillä plussakorteilla tätä ominaisuutta, ja tullaan ehkä tulevaisuudessa näkemään lisää tästä..?

Kommentointi on suljettu!