Mozilla Firefox 4:n mobiiliversio valmistui

Ohjelmistotalo Mozilla on julkaissut ensimmäisen virallisen version Firefox 4 -mobiiliselaimestaan Android– ja Maemo-laitteille. Se tulee kamppailemaan markkinoista erityisesti norjalaisen Operan kanssa, jonka mobiiliselaimet ovat keränneet maailmalla suosiota jo vuosien ajan.

Mozillan mobiiliselaimen vahvuuksiin lukeutuvat innovatiivinen käyttöliittymä, lisäosat sekä hyvä tuki moderneille verkkoteknologioille kuten HTML5:lle. Käyttöliittymä on pyritty minimoimaan, jotta se veisi mahdollisimman vähän tilaa itse verkkosivustolta. Älykkäät eleliikkeet mahdollistavat tarvittavien käyttöliittymäelementtien esille tuomisen vaivattomasti. Valttikortteihin kuuluu myös laaja synkronointiominaisuus, joka puskee muun muassa avoimet välilehdet tietokoneelta puhelimeen.

Firefox 4 tarjoaa toki myös sellaiset perustoiminnot kuten välilehdet, suosikit ja selaushistorian. Selaimessa on panostettu myös nopeuteen ja Mozilla kehuskeleekin Firefox 4:n pesevän Androidin vakioselaimen nopeustesteissä selvällä erolla. Erityisesti JavaScript-nopeutta kehutaan, joka saa sivut latautumaan muita sulavammin.

Uutuusselaimen voi ladata Android-puhelimille Android Marketista ja Maemo-laitteille täältä.

Lähde: Engadget

6 kommenttia

  1. No missäs on Symppari-versio?

    1. Symbianille sekä Blackrimille on tulossa ”lähikuukausina” omat versionsa. Sen sijaan iPhonelle ei todennäköisesti koskaan tule rajoituksien vuoksi.

  2. varautukaa! tyhmää kyssäriä pukkaa, miten saan tän toimimaan desire HD:ssa?

    1. Eikö selain lähde päälle vai mikä on ongelmana?

  3. Jep jep, N900:n MicroB vie vieläkin tätä uusintakin Tulikettua mennen tullen.

    Mites Android puolella?

    1. Tää 4.0 versio on kyllä ehdottomasti nopein ja paras Firefoxin versioista, mutta edelleen näyttää osan sivuista väärin (esim. leikkaa sivua pois tms.), eikä minusta ole ainakaan nopeampi kuin mobiili-chrome. Jospa se vielä siitä nopeutuisi. Ihan pätevälle tuo ainakin vaikuttaa muuten. Näin siis Galxy S:ssä.

Kommentointi on suljettu!