RIM:n tabletti tukee Android-sovelluksia

Kanadalainen RIM vauhdittaa uuden BlackBerry Tablet OS -käyttöjärjestelmän sovellusvalikoimaa kertarysäyksellä ilmoittamalla, että se on yhteensopiva Android-sovellusten kanssa. Valmistaja kertoo virallisella lehdistötiedotteella, että BlackBerry PlayBook -tabletin omistajilla on mahdollisuus ladata Android-sovelluksia RIM:n omasta App World -kaupasta.

Automaattisesti käyttäjät eivät Androidin reilun 200 000 sovelluksen valikoimaan kuitenkaan pääse käsiksi. Kehittäjien tulee kääntää sovellukset uudestaan ja lisätä ne App World -sovelluskauppaan. Operaation pitäisi kuitenkin sujua vaivattomasti, joten se saaneekin merkittävän määrän kehittäjiä tuomaan nimikkeensä saataville App Worldiin.

Yhteensopivuus Android-sovellusten kanssa perustuu laajaan API-tukeen. Kanadalaisvalmistajan käyttöjärjestelmä kattaa muun muassa täyden POSIX-tuen. Oletettavasti Android-tarjontaan päästään tulevaisuudessa käsiksi myös RIM:n älypuhelimilla, kunhan uusi älypuhelinalusta saadaan valmiiksi.

Ohjelmiston lisäksi BlackBerry PlayBook tarjoaa mielenkiintoisia rautaominaisuuksia. Sen varustukseen kuuluvat gigahertsin tuplaydinsuoritin, gigatavu RAM-muistia ja 1024 x 600 pikselin tarkkuuteen yltävä seitsemän tuuman kosketusnäyttö.

Lähde: BGR