Sony Ericsson Xperia Play saapui ensimmäisille markkinoille yli 60 pelin voimin

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericssonin pelaamiseen keskittyvä Xperia Play on saapunut ensimmäisille markkinoille. Laitteelle on julkaisusta lähtien tarjolla yli 60 optimoitua peliä, joiden takaa löytyy sellaisia suuria nimiä kuten Sony Computer Entertainment, Gameloft, Electronic Arts ja Glu Mobile.

Sony Ericsson kertoo aloittaneensa yhteistyön yli 20 kehittäjän kanssa, joten pelitarjonnan voi odottaa kasvavan tulevaisuudessa merkittävästi. Uusien nimikkeiden lisäksi pelaajat pääsevät (valituilla markkina-alueilla) nauttimaan vanhoista PlayStation-klassikoista, joita on alussa saatavilla kuusi kappaletta. Esiladattuna puhelimista löytyy hauska tasoloikkapeli Crash Bandicoot, jonka toimivuutta laitteella voi ihmetellä täällä. Peliluurin ostajille tarjotaan myös yksinoikeudella Asphalt 6 -ajopeliä, joka on käyttäjille täysin ilmainen.

Pelejä uutuudessa pyörittää gigahertsin Snapdragon-suoritin, jonka tukena on Adreno 205 -grafiikkapiiri. Kosketusnäyttö kykenee 480 x 854 pikselin tarkkuuteen, on kooltaan neljä tuumaa ja perustuu LCD-tekniikkaan. Sen muita ominaisuuksia ovat 5,1 megapikselin kamera, kuvausvalo, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, HSPA, WiFi, DLNA, A-GPS, Bluetooth ja microSD-muistikorttipaikka.

Suomessa puhelimen löytää ainakin jo Verkkokauppa.comista, joka myy Xperia Playtä 599 eurolla.

Lähde: Sony Ericsson

15 kommenttia

 1. Jotenkin olisi voinut odottaa ”pelipuhelimelta” seuraavansukupolven rautaa.. eli tuplaydinsuoritinta ja parempaa näytönohjainta sekä 768Mb-1Gb rammia, että jaksaisi varmasti pyöriä tulevaisuudessakin pelit. Vaikka kyseessä olisikin kuinka optimoituja pelejä, niin jossain vaiheessa rauta on liian tehotonta. ETENKIN kun taustalla pyörii laginen androidi.

  Ja mikä järki on 400mb sisäisessä muistissa ? voisi vähintää odottaa 4Gb mielellään 8-16Gb tuohon hintaan.

  1. Android laginen? Millä perusteella? 😀

  2. Onneksi tämä ei jää ainoaksi vaihtoehdoks, ja noita PS puhelimia on muistaakseni tulossa muiltakin valmistajilta.

  3. Ainakin wikipedian mukaan siinä on 4Gb rammia. 3200Mb on tosiaan liian vähän sisäistä muistia, ainakin jos sille pitäisi ladata pelejä. Onneksi siihen saa kuitenkin maksimissaan 256Gb muistikortin ja ainakin 128Gb:n kortit on jo melko halpoja.

   1. Nyt taitaa olla sulla vähän käsitteet ja mahdollisesti yksiköt sekaisin. MicroSD-kortteja ei ole olemassa noin suurella kapasiteetilla (sekoitatko mahdollisesti SD:hen?). Eikä ison kapasiteetin kortit ole edes minusta kovin edullisia: 32 Gt MicroSD-kortti maksaa verkkokauppa.com:ssa edullisimmillaan noin 75 €.

    Ja englanninkielisen wikipedian mukaan RAM-muistia on 512 Mt, suomenkielisessä ei artikkelia edes ole. 4 gigan RAM myös kuulostaa epätodennäköiseltä, koska suurimmillaan puhelimissa on tähän mennessä ollut vasta 1 giga RAM-muistia, joten en usko, että tuossakaan olisi sentään noin paljoa.

  4. Laitteessa pyörivä Android versio ei tue tuplaydinprossuja. Siksi siinä ei ole sellaista.

 2. Kunnon nyyppiä täällä huutelemassa 😀
  Mistä helvetistä sait YoDawg tietoosi että Playssa olis muka 4Gt RAMia? Mene tarkistaan tietos, amatööri

  1. No niinpä tietysti. Mä en ikinä muista millonka tulee pikkukirjaimet ja millon isot. 😀

 3. Asphalt 6 yksinoikeudella?

  Ollu iPhonelle saatavilla jo vaikka kuinka kauan. 😀

  1. Ilmeisesti tarkoitetaan Android-yksinoikeutta. Minusta tuota Asphalt 6:sta ei saa ainakaan marketista ostettua.

 4. Kuinkas moni täällä on nyt sitten tästä vielä kiinnostunut? 🙂

  Huhujen aikaan kiinnostuneita oli muutamakin. Vieläkö laite houkuttelee?

  1. tollaane ois khy tosi hieno. kiinnostataa ja paljon

 5. Ei kiinnosta.

  ..jäänyt jotenkin sellanen fiilis että tämän kohdeyleisö on 14-vuotiaat

Kommentointi on suljettu!