Kuvissa huhuttu Nokia T7-00?

Aivan hiljattain verkkoon levinneet huhut Nokia T7-00 -puhelimesta saavat lisää pontta kiinalaislähteestä peräisin olevista kuvista. Tuoreiden tietojen valossa kyseessä näyttäisi oleva Symbian^3-pohjainen kosketusnäyttöluuri, joka noudattelee ulkoisesti N8-mallin linjoja.

Uutuus ei tule syrjäyttämään N8:aa Nokian kamerapuhelinmalliston lippulaivana, sillä 12 megapikselin ja Xenon-salaman sijaan se tarjoaa 8 megapikselin kuvausvälineen ja LED-kaksoissalaman. Muilta osin laitteen arvellaan olevan hyvin pitkälti N8:n kaltainen, vaikka HDMI-portti uutuudesta vaikuttaisikin puuttuvan. Mukana siis lienee 3,5 tuuman kosketusnäyttö, WiFi, GPS, Bluetooth ja 3G-yhteydet. Suorittimen huhutaan tikittävän 700 megahertsin kellotaajuudella.

Hämmennystä tuoreissa kuvissa herättävät ristiriitaiset tiedot uutuuspuhelimen mallisarjasta. Puhelimen etupuolella on selkeästi merkintä T7, mutta takana puhutaan siitä huolimatta N-sarjasta Nseries-merkinnällä. Ehkäpä Nokia ei ole siis aloittamassa uutta mallisarjaa, vaan kuvissa nähtävä puhelin sijoittuisikin N-sarjaan esimerkiksi N7-nimellä.

Kyseessä saattaisi olla myös kiinalaiskopio tai aprillipila, joskin hyvin taidokas sellainen. Olipa asia miten vain, niin ainakin T7-00-mallimerkintä on totisinta totta, sillä viitteet siihen tulevat Nokian serveriltä löydetystä xml-tiedostosta.

Lähde: GSMArena

16 kommenttia

 1. Kaikki uudet Symbian puhelimet olleet samannäköisiä!!.
  Mihin uudet innovaatiot ja design ovat kadonneet!!. :/

  1. Tuossahan sitä innovaatiota on roppakaupalla, tämän tasoista muotoilua ei ole mobiilimaailmassa nähty iphonen lisäksi. Uudet mallit näköjään puhuu samaa muotokieltä. Toki jos tosta ei tykkää, niin harmi.

   1. Nokialla tosiaan on oma muotoilunsa, mutta en silti ymmärrä ihan tämän mallin muotoilua. Tai ylipäänsä olemassaoloa. Siis mihin tarvitaan N8 huonommalla kameralla, jos mitään muuta eroa ei ole?

  2. Tässä ei nyt kyllä tarjota mitään uutta muotoilun saralta!
   Toivottavasti tämä on vain jonkinlainen protoyyppikuori, ettei T-sarjalaiset paljastu liian aikaisin.

   Eikös iPhone4kin ollut jonkinlaisten 3gs:n kuorien sisällä (silloin tosin fyysisesti), kun se ensimmäistä kertaa löydettiin jostakin pubista?

  3. Ei nyt ihan kaikki… C7 ja C6-01 eroavat aika selkeästi muista 🙂

 2. Ei kai EdoF-kamera? Vaikuttaa kyllä jonkinlaiselta KIRFltä, en usko että Nokia käyttäisi N8:n muotoilua uudestaan oletettavasti halvemmassa mallissa koska sehän vähättelisi N8:n arvoa.

 3. Kyllä tämä voisi olla Nokian virallinen malli vaikka kovin N8:ta näyttääkin. Onhan Nokian tapana tehdä jokaisesta puhelimestaan high, mid ja low-versiot jos nyt hieman liioittelen.

  Veikkaisin kuitenkin, että tuo on jonkun operaattorin yksinoikeusmalli. Esim. kyljessä näkyvän China Mobilen. Tämä voisi siis olla N8 puhelimen China Mobile yksinoikeusversio. Tämä selittäisi miksei ulkokuorta olla juurikaan muutettu. Tämä ristiriitaiset merkinnät sisältävä malli voisi olla operaattorille hätäisesti koottu esimerkkimalli.

  1. Jossain oli kuva puhelimen alareunasta ja siinä oli merkintä, että tukee kiinalaisten 3G:tä (mikä sd cdma se nyt olikaan), eli taitaa tosiaan olla China Mobilen yksinoikeuskapula.

  1. Kyseessähän taisi olla silloin, että N8 olisi viimeinen N-sarjan puhelin jossa olisi Symbian^3, ei siis tulevia versioita. Nyt kuitenkin kun S^4->Symbian, niin on mahdollista että Nokialta tulee uusia N-sarjalaisia Symbianilla varustettuna.

  2. Ja MeeGo puhelimia on tulossa tänä vuonna vain yksi. WP7-puhelimia saadaankin vasta aikaisintaan ihan vuoden lopulla.

 4. Voisi olla T-Mobilelle brändätty puhelin, koodi kun on T7? N8 on jo kuitenkin niin vanha laite, ettei sille kannata avata mainoskampanjaa, niin tuodaan sitten vähän halvempi malli samasta laitteesta….

  1. Hyvä veikkaus, mutta ensinnäkään en uskoisi että jenkkimarkkinoita valloitettaisiin vajailla N8:n ominaisuuksilla ja toisekseen yhdessä uutisen kuvista näkyy China Mobile-merkintä, ja tietääkseni Kiinalaiset eivät ole T-mobilen kanssa yhteistyössä:D

 5. Ja mikä T-Mobile? Sehän on AT&T nykyään!

 6. Veikkaan, että kyseessä on keino tehdä N8:sta sen hintainen malli, että se menee kaupaksi. Perinteisesti Nokia on vain kylmästi alentanut hintaa ja saanut puhelimen uutuutena ostaneen pahoittamaan mielensä. Tuomalla markkinoille käytännössä sama puhelin pienellä muutoksella ja toisella mallinimellä saavutetaan hinnanalennus pahoittamatta vanhojen asiakkaitten mieltä.

  1. Miksi C7 ei ajaisi jo nyt tuota asiaa? Eikös C7:ssa ja N8:ssa ole aikalailla sama rauta, nimenomaan poislukien huippulaatuinen kamera yms?

Kommentointi on suljettu!