Nokialta uusi pikaviestinsovellus Symbian-kosketusluureille

Nokia on julkaissut uuden pikaviestinsovelluksen, joka toimii Symbian^3-pohjaisilla N8-00-, C7-00-, E7-00– ja C6-01-puhelimilla. Uusi Chat 3.1 on ladattavissa ilmaiseksi Ovi Store -kaupasta. Saatavilla on myös vanhemmille S60 5th Edition -puhelimille suunnattu Chat 2.5, joka löytyy niin ikään suomalaisvalmistajan omasta sovelluskaupasta.

Uusi pikaviestin tukee useita tunnettuja yhteysmuotoja: Google Talk, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, MySpace IM ja Ovi Chat. Se mahdollistaa yhtäaikaiset keskustelut eri viestiprotokollien välillä. Tausta-ajon ansiosta käyttäjä saa ilmoituksen uusista viesteistä, vaikka samaan aikaan käytössä olisikin toinen sovellus.

Sovelluksen parhaisiin puoliin kuuluu tiivis integrointi puhelimen sisäisen osoitekirjan kanssa. Sen ansiosta käyttäjä näkee suoraan osoitekirjasta ystäviensä tilan eri pikaviestimissä. Näin esimerkiksi tekstiviesti voidaan kätevästi korvata pikaviestillä, jos kaveri sattuu olemaan aktiivisena. Mukana toimitetaan myös työpöydälle asetettava widgetti.

Symbian^3- ja Symbian S60 5th Edition -käyttäjät voivat ladata sovelluksen suoraan Ovi Storesta seuraavan linkin kautta: http://nokia.mobi/messaging/im.

Lähde: Ovi Blog

11 kommenttia

  1. Tuo Nokia Drop vaikuttaa kyllä varsin kätevältä. Esim. kotoa lähtiessä voi siirtää selaimesta kesken jääneen artikkelin suoraan puhelimeen ja jatkaa lukemista matkalla. Tai jos löytää muuten vaan hyviä saitteja ja haluaa kirjanmerkit myös puhelimeen, niin tuokin hoituu kätevästi.

 1. Olen odottanut tätä siitä asti, kun jossakin Nokian (epävirallisessa) blogissa ilmoitettiin pari viikkoa sitten sovelluksen ilmestyvän ”pian” myös S^3-laitteille.

  Ovi Kaupasta en löytänyt (?) mutta linkin kanssa sain toimimaan.

  1. Kiitos, itse yritin löytää hakusanoilla Ovi Chat.

 2. Miksei tässä ole aitoa XMPP tukea? Nyt jää firman oman IM palvelimen käyttö väliin.

 3. Ja lisää on tulossa, mikäli Nokian sisäisessä Beta Labsissa esillä olevat ”internal alpha” -applikaatiot kehittyvät julkaisukuntoon. Ideoita piisaa, ja appseja on tulossa, vaikka Symbiania muutoin ajetaankin alas.

  Mutta tehkääpäs joku näppärä funktiolaskin, jossa on useita muistipaikkoja ja käytettävä ulkoasu. Esim. E7:n ja N8:n omat laskukoneet on aikas yksinkertaisia ja Ovi-kaupassa taas pyydetään jopa 7 euroa jostain laskimesta minkä saisi Android-marketista ilmaiseksi…

  1. Samaa mieltä. Vielä jos graaffisen ominaisuuden saisi niin sehän olisi pelkkää plussaa 🙂

 4. Kiva että saadaan uusia ohjelmia, mutta eikö symbianin kannattaisi jo keskittyä siihen mistä sitä eniten ja jatkuvasti kritisoidaan eli ulkonäköön ja käyttömukavuuteen. Ulkonäkö kokonaan uusiks vaan. Välillä tuntuu että joku sisäinen taho tahallisesti sabotoi Nokiaa.

  1. No itseasiassa esimerkiksi noi uutisen ruutukaappaukset osoittaa, että Symbian on monilta osin nätimpi kuin esimerkiksi Android. Nuo kaksi vasemmanpuoleista ruutukaappausta on suoraan Symbian ^3:n puhelinkirjasta. Jos vertaat tuota Androidiin, niin huomaat, että Androidin vakiopuhelinkirja on varsin karun ja ankean näköinen tuohion verrattuna. Mielestäni Symbian ^3:n toteutus on nätimpi ja eloisamman näköinen. Ja tuo on vain yksi esimerkki, sama pätee moneen muuhunkin asiaan.

  2. Samaa mieltä! Nokialla on 12. päivä Lontoossa jokin Symbian tilaisuus. Toivottavasti siellä julkistetaan se käyttöliittymän totaaliuudistus. Esim. kotinäyttö olisi hyvä saada edes Androidin tasolle, jotta kauppa käy jatkossakin edes nykyistä tahtia.

   Antti, omaa silmääni miellyttää Androidin ”yhteystietosovellus” enemmän, vaikka en tuota Symbianinkaan vastaavaa sanoisi huonoksi. 🙂 Nämäkin on varmaan vaan niitä makuasioita, toiset tykkää pelkistetymmästä ja toiset taas haluaa vähän enemmän asioita ruudulle.

Kommentointi on suljettu!