Sony Ericssonin Android-puhelinten modifiointi helpottuu: bootloader auki

Japanilaisruotsalainen Sony Ericsson pyrkii houkuttelemaan niin sanottuja tehokäyttäjiä sekä kehittäjiä tuoreimpien Android-puhelintensa pariin suhtautumalla kilpailijoita avoimemmin ohjelmiston modifiointiin. Valmistaja kertoo kehittäjäblogissaan julkaisevansa kevään aikana työkalun, joka mahdollistaa Xperia arc-, Xperia neo-, Xperia pro– ja Xperia Play -puhelinten bootloaderin eli käynnistyksenlataajan lukituksien poistamisen.

Sony Ericsson kertoo kehittäneensä ratkaisun bootloaderin avaamiseen, joka ei riko yhteistyökumppaneiden kanssa solmittuja sopimuksia ja on käyttäjille mahdollisimman turvallinen. Kaikesta huolimatta yhtiö ei suosittele operaatiota peruskäyttäjille, sillä se saattaa vaikuttaa laitteiden takuuseen.

Bootloaderin avaaminen helpottaa epävirallisten käyttöjärjestelmäpakettien asentamista. Sen myötä osaava käyttäjä voi muokata puhelimestaan ohjelmiston osalta pitkälti haluamansa kaltaisen. Verkko on myös pullollaan valmiita paketteja, joita löytyy muun muassa XDA-keskustelupalstalta.

Sony Ericsson huomauttaa, että ominaisuus ei tule toimimaan kaikilla mallivarianteilla. Muun muassa SIM-lukitut mallit ovat ulkona. Jos puhelimellaan pääsee kytkeytymään Android SDK:n Fastboot-työkaluun, on bootloaderin avaus tulevaisuudessa mahdollista.

Lähde: GSMArena