Nokialta Symbian-uutisia 12. huhtikuuta

Matkapuhelinvalmistaja Nokialta on luvassa Symbian-aiheisia uutisia 12. huhtikuuta, kerrotaan yhtiön medioille lähettämässä sähköpostissa. Tarkemmin valmistaja ei julkistuksen aihetta halunnut vielä eritellä, mutta todennäköisesti ensi viikon tiistaina nähdään uusia Symbian-puhelimia tai/ja saadaan tietoa alustalle luvassa olevasta merkittävästä päivityksestä.

Jos uutiset liittyvät uusiin puhelinmalleihin, saatettaisiin ensi viikolla nähdä joitakin seuraavista puhelimista:

 • Nokia X7: neljän tuuman kosketusnäytöllä varustettu musiikkipuhelin.
 • Nokia T7: oletettavasti karsittu versio Nokia N8:sta.
 • Nokia E6: niin sanottu kompakti QWERTY-puhelin, johon on yhdistetty S^3-alusta ja kosketusnäyttö.

Symbian-alustaan liittyen yhtiö saattaisi paljastaa tarkempia tietoja kesällä saapuvasta päivityspaketista. Se viilaa alustan ulkoasua muun muassa uusilla ikoneilla, laajentaa kotinäkymää monipuolisemmilla widgeteillä sekä sisältää nopeamman verkkoselaimen.

6 kommenttia

 1. Se on kyllä meikäläinenkin yllättävän kiinnostunut Symppari-uutisista, vaikka tasan vuosi taaksepäin olin vakuuttunut ettei Sympparissa voisi olla mitään minua kiinnostavaa enää ikinä.

  Tänään kuitenkin löysin itseni twiittaamasta Nokia BetaLabsille siitä, kuinka tunnen heidän nostaneen Nokian ja varsinkin Symbianin taas todella ajankohtaiseksi ja jännittäväksi sovellusalustaksi. Samalla lupailtut UI päivitykset ovat saaneet kiinnostukseni palaamaan Symbianiin.

  Hyvä, Nokia! Yllätit!

  1. Liian vähän ja liian myöhään? Minun on vaikea innostua alustasta, jonka kehittämisen valmistaja on päättänyt lopettaa.

   Sen sijaan MeeGon kohtalo on täysin toinen asia ja se kiinnostaa varmasti monia. Ymmärtääkseni MeeGo 1.2 julkaistaan viimein ja vihdoin tässä kuussa. Siinä saapuu mukana älypuhelimille viilattu versio.

   1. ”Minun on vaikea innostua alustasta, jonka kehittämisen valmistaja on päättänyt lopettaa.”

    Juurihan Nokia on tiistaina kertomassa Symbianin kehityksestä? Ei se ole sen kehittämistä lopettanut. Ja tuskin lopettaakaan jos se rupeaakin myymään kuten ennen.

    Meegoon oma kiinnostukseni lopahti Nokian helmikuisen päätöksen jälkeen. Meego uhkaa jäädä vain nörttien puuhasteluksi, eikä siitä ole tullut pitkään aikaan juuri mitään uutta mielenkiintoista. Aika toki näyttää

   2. Symbianin käyttäjillä tuota optimismia tuntuu riittävän. Nokia tuo varmasti uusia ominaisuuksia vielä jonkin aikaa, sillä päätös siirtymisestä Windows Phoneen tuotiin julkisuuteen vasta helmikuussa. Pitkällä tähtäimellä minun on kuitenkin vaikea uskoa, että Nokia panostaisi kunnolla Symbianin kehitykseen, jos kerran tulevaisuus on Windows Phonen varassa. Tuskinpa kovin moni sovelluskehittäjäkään enää Symbianiin panostaa. Ainoastaan nyt työn alla olevat sovellukset tuodaan vielä markkinoille.

 2. Taisi Elop vähän munata, kun sisäinen memo pääsi julkisuuteen. Nyt on vaikea uskotella kenellekkään, että Symbian saa tukea vielä vuoden päästä.

 3. Pitääpä laittaa päivämäärälle muistutus kännykkään! 🙂 Kyllä meitä Symbianin käyttäjiä hemmotellaan!!

Kommentointi on suljettu!