Windows Phone 7:lle tarjolla jo yli 11 500 sovellusta

Noin vuosi sitten Microsoft esitteli yleisölle ensimmäistä kertaa Windows Phone 7:n kehitystyökaluja, jotka se ilmoitti olevan saatavilla ilmaiseksi. Kyseessä oli varmastikin eräs ohjelmistojätin tärkeimmistä päätöksistä, sillä nykyaikainen mobiilialusta tarvitsee ympärilleen laajan kehittäjäkunnan menestyäkseen markkinoilla.

Microsoftin tuoreet tilastot osoittavat, että päätös on ehdottomasti ollut oikea. Yhtiö on onnistunut houkuttelemaan Windows Phone 7:n ympärille lyhyessä ajassa paljon kehittäjiä sekä kasvattamaan sovellusvalikoimaa hyvää vauhtia. Microsoftin tavoitteena on kuitenkin ollut keskittyä laatuun määrän sijaan ja tämä näkyy esimerkiksi siinä, että ohjelmistokaupassa ei ole turhia kategorioita (taustakuvat ym.), jotka kasvattavat nimikkeiden lukumäärää nopeasti.

Yhtiö kertoo kehitystyökalujen keränneen jo 1,5 miljoonaa latausta. Rekisteröityneitä kehittäjiä alusta on kerännyt 36 000. Lisää väkeä mukaan tulee kiihtyvällä vauhdilla, sillä viikoittain mukaan rekisteröityy 1200 uutta kehittäjää.

Sovellusmäärän ilmoitetaan nousseen Marketplace-kaupassa jo 11 500 kappaleeseen. Määrästä maksullisia nimikkeitä ovat 7500 sovellusta. Hyvänä tilastona voidaan pitää myös sitä, että käyttäjät lataavat Microsoftin kaupasta kuukaudessa keskimäärin 12 sovellusta.

Lähde: The Windows Phone Developer Blog

4 kommenttia

  1. Ja tuohon lukuun ei ole laskettu maksullisten sovellusten lite tai muita ilmaisversioita.

  2. Ei se määrä vaan se *_laatu_* …

    Esim. Android Marketissa on samaa asiaa tekevästä n+1 eri variaatiota, jotka myös toimivat lievästi sanottuna vaihtelevasti toisiinsa verrattuina. Ja etsimiseen tuhraantuu aikaa, kun on Lite, Free, Special jne. jne. versioita samasta applikaatiosta. Ja huonolla tuurilla joukossa on malwarea sisältäviä versioita.

  3. Ja suomalaisia sovelluksia on tulossa tarjolle hyvää vauhtia. Joten kun Marketplace kesän jälkeen avautuu Suomessa, niin saatavilla on hyvä määrä myös kaikenlaista paikallista. Ei muuta kuin sekaan vaan! http://create.msdn.com

  4. Latausten määrä tulee varmasti nousemaan hurjasti, kun Nokia saa WP puhelimia ulos ja kielituki laajenee.

Kommentointi on suljettu!