Gartner povaa Androidin valloittavan puolet älypuhelinmarkkinoista vuonna 2012

Näin Gartner arvioi osuuksien jakautuvan vuonna 2012.

Tutkimusyhtiö Gartner arvio Googlen hallitseman Androidin kohoavan selvästi suurimmaksi älypuhelinalustaksi vuoden 2012 aikana. Alusta tulee itse asiassa nousemaan merkittävimmäksi tekijäksi markkinoilla jo kuluvan vuoden aikana, mutta markkinaosuuden varsinaisen piikin Gartner uskoo sijoittuvan ensi vuoteen.

Gartnerin tuoreimmassa raportissa Androidin arvellaan saavuttavan vuonna 2012 peräti 49,2 prosentin markkinaosuuden. Samalla Symbianin siivun uskotaan Nokian päätöksen myötä tippuvan 5,2 prosenttiin, kun se vielä vuonna 2010 oli 37,6 prosenttia.

Menestyjien joukkoon tulee Gartnerin mukaan kuulumaan myös Microsoft, jonka Windows Phone 7 -alustan odotetaan kohoavan markkinoilla hyvään asemaan Nokian ansiosta. Vuoteen 2013 mennessä Windows Phone 7:n uskotaan kykenevän nousemaan jo markkinoiden kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinalustaksi.

Lähde: Engadget

8 kommenttia

 1. Voisin jopa lyödä vetoa, että Symbian ei tipu noin alas! :DD

  1. Sama täällä, tippuu toki mutta ehkä johonkin 20-25% ens vuonna, sen jälkeen voi sitten olla jyrkempää lasku jos wp7 ottaa tuulta siipien alle.

 2. Gartnerin ennuste on Nokian kannalta erittäin pessimistinen. Vaikka Nokia toimittaisi kaikki mahdolliset Symbian- ja WP-älypuhelimet, niin silti Nokian markkinaosuus olisi yhteensä vain 16,0%. Tämäkin olisi vähemmän kuin Applen markkinaosuus.

  Muutokset ovat olleet kuitenkin sen verran nopeita, että se on hyvin mahdollista, jos Symbian jatkaa syöksyään ja WP-älypuhelimet myöhästyvät.

  1. Se pitää huomioida, että tuossa on mukana vain älyphelimet, eli Nokian osuus matkapuhelinmarkkinoista ei olisi edes tuon piirakan mukaan noin alhainen, koska merkittävä osa Nokian osuudesta koostuu joka tapauksessa S40-puhelimista. Periaatteessa suunta voi olla oikea, eli Nokian osuus tulee laskemaan vääjäämättä. En kuitenkaan usko, että Nokia ihan noin alas tippuu älypuhelinmarkkinoilla.

   Eiköhän se Nokian osuus älypuhelimista putoa alimmillaan jonnekin 20 %, jos sinnekään, tarkoitushan on kuitenkin myydä n. 150 miljoonaa Symbian-puhelimia parissa vuodessa ja WP7-puhelinkin on tulossa jo alkuvuoden puolella + MeeGo-puhelin myyntiin jo tänä vuonna. Loppuvuodestahan Nokian osuus oli vielä kuitenkin himpun yli 30 % Nokian omien arvioiden mukaan.

 3. No en minäkään usko, en! Nokian osuus ei oo ens vuoden lopussa enää likikään 20%, ei. Eikä muuten oo wp7:nkaan ja siitähän joku osa menee muille kuin Nokialle.
  Nokian osuus lienee lähempänä 10% kuin kahtakymmentä älypuhelimista, joihin ei sentään (vielä) lasketa Nokian 40:siä kehitysmaaluureja

 4. Aikasmoista, väittävät että HP WebOS:n olevan noinkin pieni (siis mittaamaton).

  Noh, ennustuseukkojen ennusteet on ennenkin menneet päin honkia pahasti 😉

Kommentointi on suljettu!