Nokia E6: kompakti bisnespuhelin QWERTY:llä

Viihdepainotteisen X7:n lisäksi Nokia esitteli tänään myös bisneskäyttöön suuntaavan E6-puhelimen. Se jatkaa E71– ja E72-mallien viitoittamalla tiellä ja nähdään kaupoissa toisen vuosineljänneksen aikana 340 euron verottomalla myyntihinnalla.

Nämä kaksi uutuuslaitetta vahvistavat Nokian älypuhelinvalikoimaa. Molemmat tarjoavat entistäkin miellyttävämmän ja intuitiivisemman käyttäjäkokemuksen, joka on pian saatavilla myös Nokia N8-, Nokia E7-, Nokia C7– ja Nokia C6-01 -älypuhelimissa”, sanoi Nokian älypuhelimista vastaava johtaja Jo Harlow. ”Uskomme, että nyt julkaistut laitteet sekä lähitulevaisuudessa julkaistavat Symbian-laitteet ja käytettävyyttä parantavat ominaisuudet sitouttavat nykyisiä Nokia-älypuhelinten käyttäjiä ja houkuttelevat sekä uusia että kilpailevasta merkistä Nokia-laitteeseen vaihtavia käyttäjiä.

Nokia E6 perustuu tuoreeseen Symbian Anna -alustaversioon ja tarjoaa täysimittaisen QWERTY-näppäimistön. Sen rakenteessa on käytetty laadukkaita materiaaleja kuten ruostumatonta terästä ja lasia. Sisällä hyrrää Nokian muista uuden sukupolven Symbian-luureista tuttu 680 megahertsin ARM 11 -suoritin.

Uutuuden tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 640 x 480 pikselin tarkkuuteen yltävä 2,46 tuuman LCD-kosketusnäyttö, HSDPA, WiFi b/g/n, A-GPS, kahdeksan megapikselin kamera, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennustila, microSD-muistikorttipaikka, LED-salama, 720p-videokuvaus, USB OTG ja Bluetooth 3.0.

Valmiusajan kehutaan yltävän 3G-verkossa jopa 31 päivään ja puheaikaakin on tarjolla mukavat 7,5 tuntia. Nokia hehkuttaakin E6:n toiminta-aikoja poikkeuksellisen pitkiksi.

11 kommenttia

 1. Näytössä resoluutio 640 x 480 ja kokoa 2,46 tuumaa? Kaikkea ne keksivätkin….. Nyt vain odotellaan, että laittavatko myyntipakkaukseen mukaan suurennuslasin.

  1. Eikös tämä ole vähän niin kuin Retina…

 2. Onnistuneesti E71:n linjoilla ja omaa silmää E6 mustana hellii varsin mukavasti. Pitkä akunkesto on tärkeä ominaisuus pisneskäyttäjälle ja muillekin varsin mieluisa asia.

  Minä ainakin tykkään tästä!

 3. Luulenpa että tämä luuri myy kummasti paremmin, kuin X7. Kilpailuvalttina selkeästi akunkesto. X7 ei tuonut juuri mitään uutta verrattuna N8 ja taitavat olla saman hintaisiakin.

  1. Samaa mieltä, tämä luuri myös voi myydä siksi, että tän kaltaisella luurilla ei ole samanlaista kilpailua kun mitä X7 kohtaa. Joten tämä pärjää hyvin joukossa, toisin kun X7.

 4. Kyllä tämä vaikuttaa mahtavalta ihan jokaiselta kantilta tarkasteltuna.

 5. Löytyykö tästä NFC-sirua? Eikös kaikista Noksun ´11-vuosimallin puhelimista pitäis sellanen löytyä?
  Hyvin kiinnostava puhelin omasta mielestä, vähän harmittaa tuo näytön pienehkö koko mutta eiköhän siihenkin tottuisi. Tämänhän pitäis sijoittua alle 450e hintaluokkaan, eikös?

 6. Nyt n. kuukauden käytön jälkeen voin sanoa, että on paras kaikista käyttämistäni Nokian puhelimista. Tarkka kosketusnäyttö yhdistettynä erinomaiseen näppäimistöön on loistava ratkaisu. Symbian Annakin on ohjelmistona nätti ja toimiva, harmi ettei sitä julkaistu vaikka vuosi sitten. Lisäksi puhelimen rakenne on erittäin kestävän oloinen ja on se tullut pari kertaa testattuakin luurin tiputtua lattialle. Kaikki aikaisemmat nokialaiset ovat olleet ominaisuuksien tai käytettävyyden suhteen kompromisseja, mutta nyt löytyi täydellinen puhelin. Käytettävyys on kosketusnäytön ansiosta aivan eri tasolla kuin Nokia E72 puhelimessa. Suosittelen ehdottomasti.

 7. Onko tossa lamppua? Jos on niin mistä sen saa on/off?

  1. siitä sivulla olevasta liukukytkimestä. ledeillä toimii muistaakseni, ja tehokas on!

 8. Erinomainen puhelin. Fyysinen laatu on valovuosia edellä kaikkia kilpailijoita, varsinkin androidilla varustettuja. Näytön tarkkuus ylittää iphonen uusimmatkin mallit. Käyttöjärjestelmä ei multimediakäytössä vedä vertoja applelle tai googlelle, mutta puhelimena, sähköpostikeskuksena, kalenterina… tämä laite on ylivoimainen. Loistava kuuluvuus esim. samsungeihin verrattuna, erinomainen akkukesto ja kaikesta välittyvä business-vaikutelma tekevät tästä oikean työkalun. Itselläni kulkee tämä työpuhelimena, galaxy s sitten multimediavempaina toisessa taskussa.

Kommentointi on suljettu!