Nokia esitteli Symbianista uuden version: Symbian Anna

Kotimainen Nokia esitteli tänään Symbian-mobiilialustan seuraavan version, joka tunnetaan aikaisemman PR 2.0:n sijaan Symbian Anna -nimellä. Se nähdään uusissa X7– ja E6-malleissa sekä N8-, C7-, C6-01– ja E7-laitteissa päivityksen muodossa lähikuukausien aikana.

Symbian Annan visuaalisesti näkyvin muutos ovat uudet pyöreälinjaiset kuvakkeet. Ne antavat alustalle modernimman ilmeen.

Keskeisessä osassa uudessa alustaversiossa on kauan odotettu pystytasossa toimiva QWERTY-näppäimistö, joka helpottaa tekstin syöttämistä. Parannuksia on kokenut myös Internet-selain, jonka virallinen versionumero on nyt 7.3. Sen käyttöliittymää on viilattu sijoittamalla osoitepalkki selaimen yläosaan sekä lisäämällä aina näkyvillä oleva takaisinpainike näytölle. Lisäksi selaimen suorituskyvyn kehutaan kohentuneen.

Symbian Anna sisältää myös uudet versiot muun muassa Ovi Maps– (3.06), Ovi Store– (2.06.xx) ja Social-sovelluksista (1.3).

5 kommenttia

  1. Lieko Berttaan tulossa sitten se uusittu kotinäyttö? Tämä päivitys ei varmasti ketään yllättänyt.

  2. Anna mun kaikki kestää! Hyvä että salkussani on muuta kuin Nokiaa…

  3. Sitten kun saavat Symbianin valmiiksi, niin se onkin hyvä heittää pois tai vielä järkevämpi vaihtoehto on myydä se nimelishintaan jollekin, joka tekee sillä miljardiluokan bisneksen.

    1. Noh, näillä näkymin valmiiksi saamisesta ei ole pelkoa..

Kommentointi on suljettu!