Uusi Nokia X7 on älypuhelin hyvillä viihdeominaisuuksilla

Pitkään huhuttu Nokia X7 lanseerattiin tänään virallisesti. Se on uuteen Symbian Anna -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuva älypuhelin, joka suuntautuu valmistajan omien sanojensa mukaan viihdekäyttöön. Uutuus saapuu kauppoihin huhti-kesäkuun aikana ja sen veroton myyntihinta on 380 euroa.

Nokia X7:ssä keskeisessä osassa on neljän tuuman AMOLED-kosketusnäyttö (640 x 360), joka soveltuu hyvin muun muassa pelaamiseen ja elokuvien katseluun. Laitteen kulmikkaassa rakenteessa on hyödynnetty ruostumatonta terästä sekä lasia, joiden ansiosta sen yleistuntuma on kestävä. Kooltaan luuri on 119,7 x 62,8 x 11,9 millimetriä ja se painaa 146 grammaa.

Uutukaisen sisällä jyskyttää tuttu ARM 11 -pohjainen 680 megahertsin prosessori. Takaa löytyy kahdeksan megapikselin kamera LED-salamalla ja 720p-tason videokuvauksella. Muita Nokia X7:n keskeisiä ominaisuuksia ovat HSDPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka ja USB OTG. Laitteen mukana toimitetaan esiasennettuina Galaxy on Fire– ja Asphalt 5 HD -pelit.

Valmiusaikaa suomalaisvalmistaja lupaa uutuudelleen 3G-verkossa 19 päivää ja puheaikaa 4,5 tuntia. Musiikkia Nokia X7 jaksaa toistaa yhdellä latauksella kaksi päivää sekä pyörittää videoita kuusi tuntia.

17 kommenttia

 1. ”Uutukaisen sisällä jyskyttää tuttu ARM 11 -pohjainen 680 megahertsin prosessori. ”

  Hyvää huumoria 🙂 tosin ei tää ole enää edes hauskaa. Ei oikeasti voi kesällä 2011 julkaista tuon tehoista luuria. Ellei se sitten maksaisi about saman verran kun zte blade.

 2. ois khy iha hieno tollaane. hintakaa ei oo mikää liian suuri

 3. @mikkis Pitää muistaa, ettei se aina ole kiinni prosun tehoista. Kuitenkaan koodi ei pyöri minkään virtual machinen päällä. Toki olisivat voinee kyllä päivittää jo pikku hiljaa tuon arkitehtuurin. Lienevät uudet prosun myös virtapihimpiä.

 4. @mikkis Aina Nokia faneista sanotaan, että kattoo vaan specsejä. Entäs tää sun kommentti? Kokeile sitä luurii nyt ensin.

  1. Kyllä itse ainakin katson speksejä silloin kun näen, että nopeudesta on selkeästi hyötyä=Sen mitä olen käyttänyt ja nähnyt videoita N8:sta niin lisätehoille on selkeästi kysyntää, eikös tässä ole näyttöä lukuunottamatta sama rauta?

   En ole edelleenkään nähnyt N8:lla sulavasti toimivaa selainta plus, että pelien latausajat ovat jopa 3 kertaa pidempiä kuin kilpailijoilla. jos puhutaan tyyliin pelin lataus 25sek vs 6sek niin kyllä silloin näkisin, että niistä tehoista on ihan oikeaa hyötyä ja puhutaan kuitenkin viihdeluurista mihin kuuluu varmaan pelaaminen, tietenkään unohtamatta sitä, että esim tuo mukana tuleva asphalt 5HD pyörii ainakin N8:lla todella huonosti. Ei kaikki pelintekijät jaksa nähdä kauheasti lisävaivaa, että yrittää optimoida niin, että se toimii myös 2 vuotta vanhassa nokia raudassa (need for speed shift)

   Tässä vielä uudella X7:llä uusi selain http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lp7VVPieNJo#t=148s

   Edelleen kaukana siitä mitä itse käyttäisin. EIköhän olisi tuossakin taas lisätehoista ollu apua? vai missä oikeen mättää?

   Mun mielestä tuon X7 ostaminen olisi vähän sama jos ostaisi nyt iPhone 3gs kaupasta, tosin sekin on nopeampi kuin tämä X7 ja saa sen oikeasti sulavan nettiselaimen ja myöskin toi asphalt 5 pyörii upeasti.

   1. Tottakai aina hyvästä lisäteho. Lähinnä tarkoitin, että kannattaa nyt odottaa ja itse kokeilla sitä lopullista myynti kappaletta.

   2. Voi ei. Vaikuttaa aivan onnettomalta selain yhä. Eikä se ikonien vaihto nyt niin iso juttu ollut.

 5. näytön tarkkuutta olisin kaivannut isommin. Pikseleitä taisi olla e6 enempi kuin tässä, vaikka siinä on puolta pienempi näyttö. Olisivat nyt edes laittaneet molempiin saman verran. Viihdekäytössä ja pelaamisessa ku pikseleistä on ihan mukavasti hyötyä ja toiseksi, saisi tarkempia karttoja ja enempi infoa sille ruudulle kun olis enempi niitä pikseleitä. Muut menee jo jossian 960x xxx määrissä, niin täällä taaperretaan vielä 640 ja vieläpä 4″ näytöllä.

  1. Eipä noihin luureihin nyt samoja resoluutioita voida missään tapauksessa laittaa. E6 on 4:3 kuvasuhteella, kun taas X7 laajakuvalla.

 6. … tällä saitillahan on nykyään vaan uutisia nokiasta !?

  1. Makuja on monenlaisia. Minusta tämä puhelin on hyvin onnistunut muotoilultaan. Ehkä voi olla vähän ohuempi.

   Kaikilla muilla puhelimen kulmissa on samanlainen +-10 millin pyöristys. Tämän näköiset puhelimet alkaa jo oksettaa.

   1. samaa mieltä. on tosi hienon näköösiä

 7. Mustahan toi on just hienon näkönen. Tykkään noista kulmikkaista muodoista ja itse aion ostaa juuri ton!

 8. onko vielä tietoa milloonka tollaane tulis kauppoohin? siis ihan tarkkaa päivää

 9. Eilen tuli myyntii ja dna:lta löytyy tänään jo kimpalla 16 e kuussa

Kommentointi on suljettu!