Japanin katastrofilla vaikutuksia Sony Ericssonin uutuuspuhelinten saatavuuksiin

Kuvassa Sony Ericsson Xperia neo.

Japanin luonnonkatastrofilla on vaikutuksia Sony Ericssonin uusien Android-puhelinten saatavuuksiin. Yhtiön mukaan Suomen markkinoiltakin jo löytyvät Xperia arc– ja Xperia PLAY -mallien osalta saatetaan kohdata tuotanto-ongelmia. Suuremmin tilanne vaikuttaa kuitenkin Xperia neo -puhelimeen, jonka julkaisu on päätetty lykätä kolmannen vuosineljänneksen alkuun.

Sony Ericsson kertoo Xperia neo:n olevan saatavilla jo muutamilla markkinoilla. Laajempaa saatavuutta joudutaan joka tapauksessa odottamaan useampi kuukausi, sillä tuotannolliset ongelmat Japanissa saivat valmistajan lykkäämään lanseerauksen heinä-syyskuun vaiheille.

Japanilaisruotsalaisen Sony Ericssonin uuden sukupolven Android-luurit perustuvat Googlen mobiilikäyttiksen 2.3-versioon. Xperia PLAY erikoistuu mobiilipelaamiseen, Xperia arc hurmaa käyttäjänsä kaarevalla takaosallaan ja Xperia neo keskittyy sulaviin linjoihin sekä hyviin ominaisuuksiin.