Nokian Ovi Kaupassa yli 40 000 sovellusta, 5 miljoonaa päivittäistä latausta

Ovi Kauppa on rikkonut jälleen uuden rajapyykin. Nokia ilmoittaa ohjelmistokauppansa keräävän tätä nykyä jo viisi miljoonaa latausta päivässä. Vielä viime vuoden marraskuussa luku pyöri kolmen miljoonan latauksen tietämissä.

Ohjelmistokauppansa tarjonnan osalta Nokia on vihdoin valottanut yksityiskohtaisempia lukuja. Viimeisimpien tilastojen mukaan Ovi Kaupassa on yli 40 000 sovellusta. Valikoima kasvaa noin tuhannella sovelluksella joka viikko.

Nokia kehuu laajan älypuhelinkäyttäjäkuntansa sekä sovellusten operaattorilaskutuksen tekevän Ovi Kaupasta houkuttelevan vaihtoehdon sovelluskehittäjille. Operaattorilaskutuksen on osoitettu jopa nelinkertaistavan ostosten tekemisen todennäköisyyden. Suomalaisvalmistaja hyödyntää operaattorilaskutusta selvästi kilpailijoitaan hanakammin, sillä Nokialla on sopimus 112 operaattorin kanssa 36 markkina-alueella.

Selvästi suurin osa päivittäisistä latauksista tehdään Symbian-älyluureilla. Hyvässä kasvussa on kuitenkin myös Series 40 -alusta, joka kattaa noin neljänneksen päivän aikana tehtävistä latauksista Ovi Kaupassa.

Päivittäisten latausten määrä Nokian Ovi Kaupassa on kasvanut vuodessa miljoonasta joviiteen miljoonaan, ja vauhti näyttää vain kiihtyvän pääasiassa Series 40 -laitteiden ja uusien Symbian-laitteiden ansiosta”, kommentoi vanhempi analyytikko Josh Martin Strategy Analytics -tutkimusyhtiöstä. ”Tämä tarkoittaa lähes 2 miljardia latausta vuodessa. Sovelluskehittäjät hyötyvät kasvusta sekä Nokian suunnanvaihdoksen että uusien Symbian-laitteiden toimitusten myötä. Nokia arvioi toimittavansa tulevaisuudessa noin 150 miljoonaa Symbian-laitetta.

Lähde: Nokia Ääni

5 kommenttia

 1. WP7 ei ole siis kovin kaukana Ovista, vaikka on ollut olemassa vasta puoli vuotta. Tällä hetkellä WP7:n Marketplacesta löytyy n. 13 ooo sovellusta (mukana ei ole esim. soittoääniä, taustakuvia tai sovellusten Lite- tai Demoversioita). 😀

  1. No ei niitä soittoääniä jne ole mukana Ovi Storenkaan luvuissa.

   Mitä tulee sovellusten määriin, niin muistathan nyt, että Ovi Store ei ole ollut olemassa vielä edes kahta vuotta. Ensimmäiset asiakkaat pääsi kauppaan kesällä 2009. Eli jos sanotaan Ovi Storen iäksi pyöreästi 22 kuukautta, niin sovellusten määrä on kasvanut keskimäärin:

   40000 / 22 = 1818 / kk

   WP7:n Marketplace on ollut olemassa noin 6kk, joten

   13000 / 6 = 2166/kk

   Ero on siis varsin pieni noiden kauppojen välillä. Hyvin lähellä samoja lukuja liikutaan siis. Ilmeisesti yritit väittää, että WP7 kauppa kasvaisi paljon nopeammin, mutta kuten noi laskut osottaa niin ei kasva.

   Eroa selittää se, että Ovi Store -sovellusta ei ollut heti kaikkien käytettävissä, koska sitä ei ollut esiasennettuna vanhoissa puhelimissa ja sitä ei ollut heti saatavilla kaikille malleille.

   1. Ja Ovi Storessa on yli 3 kertaa niin paljon sovelluksia kuin Wp7 kaupassa.

   2. Lähinnä mietin tuota ”vauhtiin” pääsyn nopeutta. WP7 on ns. ”päässyt vauhtiin” muita softakauppoja nopeammin. Eikä Nokiafanien nyt kannata vetää herneitä nessuun, kun WP7:n softakaupan kasvu sataa myös Nokian laariin. Nokia kun siirtyy WP7:n käyttöön tässä n. vuoden sisään. 🙂

Kommentointi on suljettu!