Nokialta Windows-puhelimille oma W-sarja? Ensimmäiset mallit W7 ja W8?

Sisäpiiritiedoistaan tunnettu Mobile-Review.comin perustaja Eldar Murtazin paljastaa tietoja matkapuhelinjätti Nokian tulevista Windows Phone 7 -puhelimista. Venäläistoimittajan mukaan Nokian ensimmäiset Windows-puhelimet sijoittuvat täysin uuteen W-tuotesarjaan ja kantavat mallinimiä W7 ja W8.

Murtazin kuvailee W7:n muistuttavan hiljattain julkaistua X7:ää. Symbian-mallista poiketen mukana on kuitenkin Qualcommin piirisarja, joka kuuluu Microsoftin mobiilialustan vaatimuksiin. Venäläisgurun mukaan uutuus on jo Nokian sisäisessä testissä ja nähdään todennäköisesti ensimmäisenä markkinoilla. Ominaisuuksien osalta Murtazin mainitsee kahdeksan megapikselin kameran, kuvausvalon ja automaattitarkennuksen.

Nokia W8:n esikuvana toimisi tietojen mukaan puolestaan N8. Sen huhutaan tarjoavan tuplaytimillisen Qualcomm-suorittimen ja Adreno 320 -grafiikkapiirin.

Yllä mainittujen mallien lisäksi Murtazin paljastaa Nokian työstävän E6:n kaltaista Windows-puhelinta, josta löytyy kosketusnäyttö ja kompakti QWERTY-näppäimistö. Lisäksi luvassa on WP7-luuri, jonka hintataso pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena.

Lähde: Engadget

16 kommenttia

 1. miks pitää tehä just samallaasia kapuloit kui ennen…kyl pitääs ny uusia keksiä…vaik ny noi onki hienoi

  1. Haha. Katsoppas muiden valmistajien mallistoja ennen kun valitat Nokian malleista. Eroja muotoiluista saa etsi suurennuslasilla.

 2. onko joku sanonu että nokial o vaa täysiä kopioit malleissa…

 3. Jos viitsii katsoa tarkkaan, niin humaa vasemmanpuoleisessa puhelimessa merkinnän N8 ja oikeanpuoleisessa X7. Oisko kumminkin vaan käynyt niin, että photoshop peikko on käynyt asialla? 😉

  1. No eihän tossa kuvassa ollut tarkotuskaan olla kuvia noista kyseisistä w8 ja -7 malleista. Kun ei noista kuvaa löydy niin toi nyt oli vaan tollanen miltä noi puhelimet X7 ja N8 näyttää windows phone seiskalla. Eli miltä noi uudet luurit voisi vähän näyttää.

 4. Luulenpa, että Nokialla on nyt todella kiire saada Windows puhelimia ulos, joten järkevä ratkaisu on käyttää jo suunniteltuja malleja. Eivätkä N8 ja X7 ole mitenkään epäonnistuneita puhelimia.

 5. Kyllähän tuo X7 näyttäisi aika herkulliselta Wp7:lla, jotenkin sopisi tuon muotoilunsa puolesta paremmin noitten palikoitten kanssa. X7/W7 vähän tehokkaammalla raudalla yms ja siihen joku exclusive Xbox-integrointi Nokialle, niin alkaa kuulostaa jo hyvältä. Vaikka boxia en omistakkaan 😀

 6. Minä en kyllä henkilökohtaisesti ymmärrä tuon WP7:n aloitusnäyttöä. Miksi ihmeessä palikat eivät ole koko näytön kokoisia? Selittäkääpä tietämättömälle.

  1. Millä tavalla palikat eivät ole koko näytön kokoisia? On siellä osa koko näytön levyisiä, osa taas noita puolikkaan näytön.

  2. olis aika tyhmän näkööstä j0s yks kuvake veis koko näytön…vai millee tarkootit?

   1. Meinaan lähinnä sitä, että ainakin minun silmääni tuo havainnekuva näyttää siltä, että kuvakkeiden ala ei peitä koko näyttöä sen leveydeltä. Miksi ihmeessä jättää tyhjää tilaa oikeaan reunaan?

 7. niin jaaa… itsekkin olen kyllä miettinyt että miksi näytöstä menee niin paljon tilaa siihen tyhjään mustaan palkkiin missä on vaan yksi pieni nuoli…miks ei oo vaan pistetty sinne ylä nurkkaan sellaasta nuolta ja antaa suurimman osan näytästä olla…

Kommentointi on suljettu!