Nokian uudet Symbian-luurit videolla: X7 ja E6

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia laajensi Symbian-mallistoaan esittelemällä 12. huhtikuuta markkinoille uudet X7– ja E6-älyluurit. Kaksikosta X7 on suunnattu viihdekäyttäjille ja E6 tarjoaa kompaktin vaihtoehdon bisnespuhelinta halajaville. Molemmat saapuvat kauppoihin huhti-kesäkuun aikana.

Erityisesti E6 on herättänyt useissa kiinnostusta perinteikkään rakenteensa ansiosta, joka on tuttu muun muassa menestyksekkäästä E71-mallista. Nokia E6 tarjoaa kuitenkin uuden Symbian Anna -käyttöjärjestelmän sekä 2,46 tuuman kosketusnäytön, joten kyseessä on kaikin puolin varsin kiinnostava paketti. Tarkemmin uutuuden toimintaan päästään tutustumaan ranskalaisen Test-Mobilen videolla, joka löytyy jutun lopusta.

Samainen ranskalaissivusto on saanut kunnian testata etukäteen myös Nokia X7 -mallia. Videolla keskitytään pitkälti puhelimen käyttöliittymän ominaisuuksiin, joten se on loistava tietopaketti myös N8-, C7-, C6-01– ja E7-puhelinten omistajille. Kyseiset luurithan tulevat saamaan uuden Symbian Anna -alustan päivityksenä lähikuukausina.

2 kommenttia

  1. Ei kyllä vakuuta vieläkään. Mielestäni yleisilme on melko ruma, laahataan yhä viimeisenä iOS:n, Androidin, ja WebOS:n jälkeen, ehkä jopa jo Blackberryn jälkeen, mikä on jo sinänsä ruma. E6:n kanssa käyttis on vielä rumempi, ei jotenkin taivu noin pienelle näytölle. Esim E6 alkunäkymä aivan kauhea.

    1. Niin, ruma/synkkä ja ankeahan toi symbian edelleen on, eikä ihme kun eihän siinä juuri mikään muuttunut, näkyvin muutos uudet kuvakkeet? ”jes” Tuli tsekattua tuonne android puolelle kun julkaisivat tuon sensationin ja katoin tuubista parit videot ja se käyttis näytti raikkaalta, niinkun n. 10 kertaa hienommalta, hienoja juttuja oli htc lisäilly androidin käyttöliittymään. Nykyään noi käyttikset näyttää tosi eläviltä ja intuitiivisilta kun niissä on liikettä eikä ne ole sellasia tönkköjä kuin ennen. Symbianissa tätä liikettä ei ole joten kaikki toimii töks töks periaatteella, silloin siitä tulee fiilis, että se on kankea ja hidas vaikka todellisuudessa käyttis toimisikin nopeasti ja lataisi ohjelmat suht nopeasti käyntiin jne.

      Tuollainen tönkkö nyt ei vaan uppoa enää suurimpaan osaan asiakkaista. Siinä kun kaupassa pyörittää sensationin hyrrä kotinäkymää tai käyttelee sensationin uusittua lockscreeniä niin ei paljo nokiaa enää muista, niin se vaan menee.

Kommentointi on suljettu!