HTC Sensation tarjoaa vääntöä ja tarkan näytön

Taiwanilaisjätti HTC on esitellyt markkinoille uuden Android-pohjaisen huippuluurin, joka tunnetaan nimellä Sensation. Se koostuu laadukkaista materiaaleista, tarkasta kosketusnäytöstä ja tehokkaasta suorittimesta. Laite nähdään laajamittaisesti Euroopan markkinoilla kuluvan vuoden aikana.

HTC Sensationin runko rakentuu yhtenäisestä alumiinin osasta, joka antaa luurille jämäkkyyttä ja laadukkuuden tuntua. Kokoa puhelimella on 126,1 x 65,4 x 11,3 millimetriä ja se painaa 149 grammaa.

Uutukaisen etupuolta hallitsee 4,3 tuuman kosketusnäyttö, joka kykenee 960 x 540 pikselin tarkkuuteen. Takaa löytyy kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen kamera 1080p-videokuvauksella ja LED-kaksoissalamalla. Tehopuolesta huolehtii 1,2 gigahertsin Qualcomm Snapdragon -tuplaydinprosessori, jonka tukena on 768 MB:tä RAM-muistia. Lisäksi luurista löytyy muun muassa WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0, GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja FM-radio.

HTC Sensation perustuu Android 2.3 -käyttöjärjestelmään ja uudistettuun Sense-käyttöliittymään, joka sisältää uusia ominaisuuksia ja näyttäviä 3D-efektejä. Eräs mielenkiintoisimmista parannuksista on käyttäjän muokattavissa oleva lukitusnäkymä, johon voidaan tuoda esille itselleen tärkeimmät tiedot kuten ystävien päivitykset sosiaalisissa palveluissa. Uutta on myös HTC Watch -palvelu, joka tuo elokuvat ja televisiosarjat käyttäjän ulottuville.

12 kommenttia

 1. No mut eiks HTC Sense 2.3 tuu esim. Desire:lle (Z tai HD)?

  Joutuuks ne XDA-Developersin pojat taas modaamaan sen uuen Sensen muille puhelimille :e?

  1. Sense 3.0, joka siis tässäkin on, ei ole tulossa HTC:n vanhemmille Android-puhelimille. Sen sijaan Android 2.3 on tulossa ainakin ”Desire-perheeseen”.

 2. Uusi puhelin pitäis pian hankkia,mutta…kumpi se nyt sitten olisi. :/
  Tämä HTC Sensation -vai Samsung Galaxy S2?. =/

 3. SamsungS2, hehe, no sä et napeilla pelaa :D. Kandee varmaan wikipediasta ja youtubesta vähän katella noita speksejä ja ”käyttämahollisuuksia”, jne. ennen kun menee tilaamaan (speksit kyllä näytti aika samoilta – esim. molemmissa 1.2GHz tuplaydin-prossu).

  Esim. kaveri osti HTC Legendin jollain 350€:lla, vaikka ZTE Blade (n. 100€) olis ollu jopa _parempi_ vaihtoehto :D.

  Galaxy S 2 vs HTC Sensation ei tietenkää oo sama juttu, kun ne on molemmat aika huippupuhelimia. Itte hommaisin ton Sensationin, kun siihen saa ton uusimman Sensenki (ja Sense vähintään omasta mielestä hienompi kun Samsungin TouchWiz), mutta suosittelen kyllä *vahvasti* eka kattelemaan vähän youtube-videoita _tasavertaisesti_ ja sitten vasta hommaamaan jomman kumman (ja voihan niitä itse kaupassakin melko varmasti kokeilla). Vielä on aikaa miettiä ihan rauhassa, eikä mitään ole vielä tarve palauttaa – saatika pelätä etteikö se olisi mahdollista :).

 4. HTC:n muotoiluosasto osaa aina yllättää. Ei tämän edessä voi kuin hiljentyä.

  1. Totta. Kun suurennuslasilla kattoo niin joku kulma on varmasti 1mm korkeemmalla kun toisessa HTC:n mallissa. Way too radical.

   1. Nyt siis ei auta kuin toivoa, että saa kaupasta juuri sen mallin minkä haluaisi. Ei parane mennä sanomaan myyjälle, että ”tahdon sen Sensationin näköisen” – eteen rahdataan 4 eri mallia. HTC:n muotoilu-”spesialistit” voisivat todellakin ruveta töihin ansaitakseen palkkansa.

  2. Minuun ei tällainen pyöreä muotoilu pure. Pitäisi olla kulmikkaampi ja ohuempi.

   Speksit näyttivät hyviltä.

 5. Kyllä tuon Sensationin muotoilu ja design ovat tuhat kertaa paremmat kuin SGS2:ssa, joka näyttää ohuelta tiilen palaselta.

 6. Menkää pojat hakemaan iphone 4 ni ei tarvi itkee

 7. HTC:n muotoilu ei pure kaikkiin, mutta ainakaan se ei tunnu stidi-askilta kädessä. Galaxy s2 on tehokkaampi ja siinä on amoled-näyttö. HTC Sensationin näytössä taas on parempi resoluutio. Kamera on s2:ssa parempi, vaikka mpixejä on saman verran. Video on molemmissa oikeasti vain 720p tasoa.

Kommentointi on suljettu!