Suosittu AR-sovellus Layar päivittyi viitosversioon

Useiden Android-puhelintenkin mukana esiasennettuna toimitettava niin sanottu laajennettuun todellisuuteen perustuva Layar-sovellus on päivittynyt viitosversioon. Uusi Layar 5.0 on saatavilla Applen iPhonelle (iOS 4.0+) ja Android-puhelimille. Yhtiö toivoo saavansa uutuusversion pian myös Symbianille, jolle sovelluksen ensimmäinen virallinen julkaisu saapui reilu kuukausi sitten.

Ohjelmistotalo kehuu viitosversion parantavan sovelluksen käytettävyyttä helppokäyttöisemmällä käyttöliittymällä. Uutta on myös tuki sosiaalisille palveluille. Ominaisuuden ansiosta käyttäjä voi ottaa kuvan sovelluksen näkymästä ja jakaa sen helposti Twitteriin sekä Facebookiin. Lisäksi Layar tukee jatkossa animoituja 3D-objekteja, jotka elävöittävät maailmaa entisestään.

Layar on useita palkintoja pokannut mobiilisovellus, joka helpottaa käyttäjäänsä havaitsemaan ympärillä saatavilla olevan informaation. Se hyödyntää laitteiden kameraa, kompassia, kiihtyvyysanturia sekä GPS-signaalia. Näin käyttäjälle avautuu puhelimen näytöllä täysin uusi maailma, joka ilmoittaa esimerkiksi lähellä sijaitsevista kaupoista ja muista kohteista.

Lähde: PhoneArena