Videolla: Intel esitteli MeeGo-tablettia Kiinassa

Sirujätti Intel on esitellyt hiljattain Kiinan Beijingissä järjestetyssä Intel Developers Forum -tapahtumassa MeeGolla pyörivää tablettia. Kyseessä on 10,1 tuuman kosketusnäytöllä varustettu tabletti, joka perustuu Intelin Oak Trail -piirisarjaan. Tekniikkaa enemmän mielenkiintoa herättää kuitenkin MeeGo, jonka käyttökokemus poikkeaa merkittävästi siitä mitä Intel demosi helmikuussa Mobile World Congress 2011 -messuilla.

Videolla nähdään palasia MeeGon käyttöliittymästä ja muutamista sovelluksista. Kaiken kaikkiaan käyttökokemus on erittäin visuaalinen ja sulavan oloinen. Se luokin jälleen toivoa siitä, että MeeGo-tabletteja nähtäisiin massamarkkinoilla vielä kuluvan vuoden aikana.

Laite, jossa MeeGo pyörii sisältää 1,5 gigahertsin Intel Z670 -suorittimen. Mukana on gigan verran RAM-muistia, SSD-asema, WiFi, SIM-paikka ja microSD-muistikorttipaikka.

Lähde: e’s Phoneblog

8 kommenttia

  1. Vähän vaatii vielä viilausta noiden rullauksien kanssa. Välillä lähti melko vauhdikkaasti rullaamaan, vaikka vaan kosketettiin jotain kohdetta. Mutta muuten näytti ihan mallikkaalle.

 1. ”Kiinan Beijingissä” Naurahdin… Oliskohan kyseessä ihan Peking kuitenkin?

  1. Tulipa sitä ajateltua monimutkaisesti. 😀 Käsittääkseni tuokaan ei aivan väärä kirjoitusasu kuitenkaan ole. 🙂

 2. Ok, mutta jotenkin pidän enemmän siitä vanhemmasta versiosta joka minun mielestä oli paljon selkeämpi ja johdonmukaisempi. Toki siitäkin löytyy parantamisen varaa vielä hieman.

  1. MeeGoahan saa valmistajatkin muokkailla, joten tuskin tuo tulee olemaan ainut GUI-vaihtoehto markkinoilla. Hyvä muuten, että on edes jotenkin erilainen kilpailijoihin verrattuna. Esim. RIM kopioi paljon WebOS:stä ja Nokiakin on osoittanut kiinnostusta Androidin kopiointiin. Tuo on sentään jotain erilaista. 🙂

   1. Tuohan nimenomaan näyttää aikas paljon mielestäni Honeycombilta… Se eka versio oli juuri sellainen erilainen mitä muilla tekijöillä ei ole, tiedän kyllä että sitä voi muokata vaikka miten, mutta jos puhutaan peruskäyttöliittymästä, niin pidän ”alkuperäisestä” enemmän.

   2. Yleisilmeeltään joo, mutta ”pelkäsin”, että kopioidaan widget-käyttöliittymä suoraan Androidista. Tuo nyt sentään on jotenkin erilainen muihin vaihtoehtoihin verrattuna. Minusta se on positiivista, että MeeGo on oikeasti erottuva. Minua jotenkin ärsyttää kopioiminen. RIM lähti kopioinnin tielle, hienoa, että Intel yms. eivät.

Kommentointi on suljettu!